مدیرکل محیط زیست استان کردستان:

مطالبات حوزه زریوار در حال پیگیری است

مدیرکل محیط زیست استان کردستان، از دریاچه زریوار به عنوان مطالبه مردمی و مهمترین بحث زیست محیطی استان یاد کرد و گفت: امسال به واسطه بارش های مناسب در استان، این تالاب در بهترین شرایط خود به لحاظ پر آبی قرار گرفته و باید کوشید سایر مشکلات این دریاچه را تعدیل کرد.

اقبال حمیدی امروز دوشنبه (۲۲خردادماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت هفته محیط زیست برگزار شد، ضمن دعوت همه خبرنگاران استان به ثبت نام در سامانه همیار محیط زیست اظهار کرد: خبرنگاران با عضویت در سامانه همیار محیط زیست می توانند، مشکلات زیست‌محیطی را در کمترین زمان به اداره محیط زیست استان منتقل کنند.

وی از افتتاح ۳۷ خانه محیط زیست در استان خبر داد و افزود: علاقه مندان به حفاظت از محیط زیست می توانند با عضویت در این خانه‌ها، فاصله بین مردم و مسئولان را به حداقل رسانده و مشکلات حوزه‌های مختلف محیط زیست را برای حل و رفع به اداره کل محیط زیست استان انتقال دهند.

آخرین وضعیت دریاچه زریوار 

مدیرکل محیط زیست استان کردستان، از دریاچه زریوار به عنوان مطالبه مردمی و مهمترین بحث زیست محیطی استان یاد و اظهار کرد: امسال به واسطه بارش های مناسب در استان، این تالاب در بهترین شرایط خود به لحاظ پر آبی قرار گرفته و باید کوشید سایر مشکلات این دریاچه را تعدیل کرد.

حمیدی، حمایت رسانه های استان برای حل مشکلات مربوط به زریوار و مانعی برای سمپاشی برخی افراد در فضای مجازی، ضروری دانست و گفت: نجات بخشی زریوار جز با حمایت مسئولان استان و همکاری مردم امکان پذیر نیست.

وی مباحث گردشگری، برداشت آب بی رویه، آبخیزداری در محدوده تالاب و حل ورود فاضلاب روستاهای اطراف به داخل زریوار را از مهمترین مباحث قابل پیگیری و حل شده در کارگروه زریوار طی دو سال اخیر ذکر کرد و افزود: برداشت آب از کاسه آبی زریوار که طی سال های زیادی به عنوان منبع آبیاری فضای سبز شهر مریوان استفاده می شد، امسال با پیگیری محیط زیست و دادگستری استان رفع شده و برداشت آب از کاسه آبی به میزان ۲ میلیون لیتر در سال، بیش از شش ماه است که قطع شده است.

مدیرکل محیط زیست استان کردستان، بیان کرد: کاشت درختان و گونه های مخربی که مصرف آب زیادی نسبت به گونه های بومی داشتند در اطراف تالاب زریوار کاملا قطع شده و کاشت گونه های بومی در دستور کار قرار گرفته است.

وی از وجود بیش از ۴۰۰ حلقه آب غیر مجاز در اطراف زریوار خبر داد و عنوان کرد: حذف برداشت آب بی رویه از تالاب زریوار و تامین حدود ۱۶۰۰ هکتار از اراضی پایاب این تالاب از آبخوان دریاچه زریوار، کمک شایانی به تامین آب این تالاب خواهد کرد.

به گفته حمیدی، تامین حق آبه تالاب زریوار از بالا دست از جمله مطالبات محیط زیست استان بوده که خوشبختانه امسال این امر اتفاق افتاده است. 

محیط زیست کردستان با کمبود محیط بان مواجه است 

وی با اشاره به اهمیت امر نظارت به موقع در مدیریت زریوار ادامه داد: کاهش شکار، حفظ گونه های شاخص بومی استان و حفاظت از مناطق تحت مدیریت از مهمترین دستاورد های نظارت به موقع بر محیط زیست است؛ اما متأسفانه طبق استاندارد جهانی در حفظ منابع طبیعی، محیط زیست استان کردستان با کمبود نیرو مواجه است و ناوگان حمل‌ونقل موتوری استان هم بسیار فرسوده بوده و نیازمند تعمیر و جایگزینی است.

مدیرکل محیط زیست استان کردستان، وجود نیزارهای تالاب را بخشی از زیست طبیعی دریاچه زریوار ذکر کرد و افزود: این نیزارها بر خلاف دید عموم، بخش مهمی از حیات طبیعی زریوار بوده و اثر مهمی بر جذب پرندگان این منطقه دارد و در واقع آشیانه این پرندگان محسوب می‌شود.

وی بر اهمیت اطلاع رسانی با هدف ایجاد وحدت رویه و حساسیت در مردم در راستای حفاظت محیط زیست تاکید و عنوان کرد: رسانه‌های محلی می توانند در راستای تفهیم ماندگاری محیط زیست برای آیندگان موثر عمل کنند.

حضور سگ های ولگرد در معابر شهری زیبنده نیست 

به گفته وی، وجود سگ های ولگرد در معابر شهری، یک چالش کشوری است و زیبنده محیط زیست شهری نیست و متأسفانه به یک تهدید جدی برای بهداشت محیط و سلامت انسان تبدیل شده است؛ این معضل باید حتماً پیگیری و جمع آوری شود و شهرداری باید به جد پای کار باشد، چرا که فقط عقیم سازی و پلاک گذاری در این زمینه کافی نیست.

هیچ کدام از جایگاه های دفع زباله در استان تأییدیه زیست‌محیطی ندارد

حمیدی ادامه داد: در حال حاضر فقط جایگاه دفن پسماند شهرستان سقز در سطح استان قابل تایید محیط زیست است و ماباقی شهرستان ها به ویژه سنندج به لحاظ مکانی و نقطه یابی دارای مشکل بوده و باعث ایجاد مشکلاتی از جمله کاهش ارزش زمین، آلودگی آب های سطحی و جاری، تجمع سگ های ولگرد و انتقال بیماری های مشترک شده است.

حمیدی، با انتقاد از اینکه متاسفانه بازیافت و تفکیک زباله در استان کردستان هنوز مکانیزه و ساماندهی نشده است بیان کرد: در اکثر جایگاه های زباله استان، افراد زباله گرد زیادی به صورت کاملا غیر بهداشتی و خطرناک مشغول تفکیک زباله از مقصد هستند و موجب انتشار بسیاری از بیماری های خطرناک در جامعه می شوند.

وی، افزود: شهرداری های استان موظف هستند که طبق قانون در راستای ساماندهی تفکیک زباله در سطح شهرستان ها با مدیریت صحیح اقدام کرده و با حفظ کرامت انسانی برخی افراد که حتی بدون داشتن یک دستکش ساده زباله گردی می کنند، در این زمینه فرهنگ سازی کنند.

مدیرکل محیط زیست استان کردستان، مردم استان را متمایل به تفکیک زباله از مبدا دانست و خاطرنشان کرد: این امر باید هرچه سریعتر توسط شهرداری های استان نهادینه شود، چرا که ممکن است اداره کل محیط زیست زمان زیادی برای تعامل با شهرداری ها نداشته باشد.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۲۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402032214348
  • خبرنگار : 50130