محمود رضا ملکی در گفتو گو با ایسنا، تصادفات، نقص فنی و گازسوزکردن دستی خودروها را از جمله دلایل آتشسوزی خودرو برشمرد و گفت: دپو ضایعات و باکسهای زباله به ویژه در مخروبهها دچار حریق شدند که بیشترین آمار حریق در سال گذشته را به خود اختصاص داده است.
ملکی با اشاره به انجام ۴۲۹ مورد ماموریت امداد و نجات در سال گذشته، اظهار کرد: بیشترین ماموریتها به ترتیب شامل حوادث مربوط به آسانسور، بسته شدن در و محبوس شدن افراد، سوانح جادهای و تصادفات و گیر کردن اعضای بدن در یک محل یا گیر کردن انگشتر در انگشت بوده است.
ملکی به ۲۹۰ مورد ارائه خدمات سازمان آتشنشانی شامل آموزش و تامین امنیت طی سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: در سه ماهه نخست امسال نیز ۸۳ مورد اطفاء حریق توسط نیروهای سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی ملایر انجام شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد بیشترین حریق به ترتیب شامل حریق ضایعات و زباله، حریق خودرو، منازل مسکونی و سپس تجاری بوده است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی ملایر از انجام ۱۱۰ مورد ماموریت امداد و نجات در سه ماهه اخیر در ملایر خبر داد و افزود: بیشترین ماموریتها به ترتیب شامل بسته شدن در، گیر کردن در آسانسور و محبوس شدن اعضای بدن بوده است.
نکات ایمنی برای جلوگیری از حریق در فصل تابستان
وی با اشاره به خشکی مراتع و زمینهای کشاورزی در اوایل تابستان به دلیل کمبود بارندگی، به شهروندان توصیه کرد: در صورت روشن کردن آتش در طبیعت و مراتع، حتما اطراف آن عاری از هر نوع مواد قابل اشتعال مثل علوفههای خشک شده، باشد و مقداری خاک برای خاموش کردن آتش داشته باشند و از خاموش شدن آتش مطمئن شوند.
ملکی با بیان اینکه کشاورزان پس از برداشت محصول زمین کشاورزی را آتش نزنند، افزود: اینکار علاوه بر ضرر به محصول و موجودات زندهای که در آن محل زیست دارند، حریق کنترل نشدهای در محل ایجاد میکند که منجر به آسیب به سایر محصولات و درختان شده و مراتع را از بین میبرد.
وی مطرح کرد: به لطف نزولات آسمانی فصل اخیر، شاهد رویش انبوه گونههای گیاهی در مناطق مختلف شهرستان بودیم که این امر با وجود میمنت آن، می تواند زمینهساز بروز تصاعدی حریق باشد.
وی با تاکید بر عدم رهاسازی آتش سیگار در مراتع و اطمینان از خاموش شدن آن، گفت: رهاسازی بطریهای آب پلاستیکی یا شیشهای و دیگر زبالهها در طبیعت و مراتع علاوه بر آلودگی محیط زیست، با متمرکز کردن نور خورشید، باعث آتشسوزی میشود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی ملایر ادامه داد: هنگام استفاده از کولر در فصل تابستان با توجه به وارد شدن فشار زیاد به سیمهای برق، احتمال اتصالی سیمهای برق و آتش سوزی وجود دارد بنابراین از اتصالات مطمئن استفاده کنید چرا که در چند روز گذشته مواردی داشتیم که علت حریق اتصالی سیم های برق، ناشی از استفاده از جریان بالا بوده است.
ملکی با تاکید بر اینکه سد کلان ملایر محیط مناسبی برای شنا کردن نیست، گفت: شهروندان برای شنا کردن از استخرهای سرپوشیده سطح شهر استفاده کنند چرا که سد کلان بدلیل اختلاف دما در قسمتهای مختلف و عوارض و جریانهای آب سرد، محیط مناسبی برای شناکردن نیست و حتی شناگران حرفهای نیز در سدکلان دچار مشکل میشوند.
وی با بیان اینکه در منطقه ما مواردی مبنی بر آتشسوزی خودرو ناشی از گرما گزارش نشده است به شهروندان توصیه کرد: خودرو را در محل سایه پارک کنند و از قرار دادن بطری آب در خودرو که مانند ذره بین عمل کرده و ایجاد حریق میکند، اجتناب کنند.
ملکی با بیان اینکه اگر مجبور به پارک خودرو در یک محل آفتابگیر هستید، شیشههای خودرو را با آفتابگیر یا پارچه بپوشانید، تاکید کرد: استفاده از کپسول آتشنشانی در خودرو، انجام دقیق معاینه فنی و اجتناب از گازسوز کردن دستی خودروها از دیگر موارد ایمنی برای جلوگیری از آتشسوزی خودرو در فصل تابستان است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی ملایر یادآور شد: برای جلوگیری از ایجاد حریق در ساختمانها و اماکن عمومی، متولیان امر، ضوابط ایمنی آتشنشانی از جمله نصب دتکتورهای اعلام و اطفا حریق، نصب کپسولهای آتشنشانی و آموزشهای ایمنی لازم به نیروهای خدماتی ساختمان را لحاظ کنند.
وی با اشاره به بارندگی و آب گرفتگی های چند روز اخیر، از اعلام آمادگی نیروهای سازمان آتشنشانی و خریداری تعدادی پمپ برای بارندگیهای فصل بهار خبر داد و خاطرنشان کرد: نیروهای سازمان آتش نشانی آمادگی لازم برای حوادث احتمالی فصل تابستان را دارند.
ملکی با اشاره به وجود سه ایستگاه آتشنشانی در ملایر و فعالیت آتشنشانان در سه شیفت کاری، گفت: یک خودرو جدید هم از محل اعتبارات دولتی برای ایستگاهها خریداری شده است.
انتهای پیام