نرگس بهشاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در شهرستان اردستان حدود ۲۵۰ هنرمند صنایعدستی در شهرستان اردستان فعالیت میکنند که از این تعداد برای ۱۵۰ نفر کارت ویژه صنایع دستی صادر شده است و حدود ۹۰ نفر از هنرمندان صنایع دستی بیمه این بخش هستند.
وی با بیان اینکه با تلاشهایی که در سالهای گذشته انجام شده، رشته آهنگری در شهر زواره و قالیبافی مهاباد ثبت ملی میراث ناملموس شده است، افزود: هنرمندان صنایعدستی در شهرستان اردستان بیشتر در رشتههای شامل میناکاری روی سفال و فلز، سنگتراشی، خراطی، قالیبافی و سبدبافی، نقاشی روی سفال، فرشبافی و... فعال هستند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اردستان، خاطرنشان کرد: به دلیل ضعف بنیه اقتصادی و مالی و حمایتهای ضعیفی که در هنرمندان صنایعدستی شهرستان اردستان وجود دارد این افراد هنوز شکوفا نشدند و نتوانستند محصولات خود را در بازارهای بزرگ به نمایش بگذارند.
بهشاد گفت: صنایعدستی اردستان از لحاظ کمیت و کیفیت از جایگاه مناسبی برخوردار است، اما نبود بازار فروش و نبود حمایت از هنرمندان صنایعدستی و مشاغل خانگی موجب شده تا این افراد از درآمد مناسبی برخوردار نبوده و تمایل چندانی به تولید نداشته باشند.
وی با بیان اینکه شاید مهمترین مشکل هنرمندان حوزه صنایع دستی اردستان بازار فروش محصولات آنها باشد، افزود: وقتی فروش اتفاق بیفتد تولید بیشتر و هنرمند صنایعدستی بیشتر تولید خواهد کرد. در واقع باید به سمتی پیش برویم تا فروش افزایش یابد و برای تحقق این امر نیاز به یک همافزایی بین دستگاههای اجرایی است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان نبود حمایت بیمهای از هنرمندان صنایع دستی را یکی دیگر از چالشهای فعالان این حوزه عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم هنرمندان این حوزه را دلگرمتر کنیم باید حمایتهای ویژهای برای آنها در نظر بگیرم.
بهشاد تصریح کرد: یکی از درخواستهای هنرمندان صنایعدستی شهرستان اردستان دریافت تسهیلات است که برای گسترش و خرید تجهیزات و ادوات نیاز دارند. اداره میراث فرهنگی اردستان سال گذشته به دو نفر و در سال جاری سه نفر را برای دریافت تسهیلات معرفی کرده است، ولی این مقدار کفاف هنرمندان این شهرستان را نمیدهد.
انتهای پیام