جعفر قادری یکشنبه ۲۱ خرداد به خبرنگاران گفت: اگرچه تقاضا برای سکونت در بخشهای غربی شیراز بیشتر از بخشهای شرقی و جنوبی این کلانشهر بوده، ولی محلهای اصلی تولید فرصتهای شغلی؛ خصوصا در بخش صنعتی، عمدتا در جنوب و شرق واقع شده است.
او اضافه کرد: برای اینکه بین محل قرارگیری فرصت شغلی و مکان سکونت افراد ارتباط مناسبی وجود داشته و متقاضیان و شاغلان در بخشهای تولیدی مستقر در جنوب و شرق شیراز ناچار به تردد در مسیرهای طولانی بین محل کار و زندگی که تبعات مادی و معنوی فراوانی دارد، نباشند، باید به سمت توسعه سکونتگاههای مناسب در جنوب و شرق شیراز حرکتی قانومند و برنامهریزی شده داشته باشیم.
قادری در ادامه گفت: طی سنوات گذشته بدون توجه به ممنوعیت ساخت و ساز خارج از محدوده در روستاهای کرونی، سلطان آباد، کیان آباد و شاپورجان به عنوان ۴ روستای واقع در حریم کلانشهر شیراز، ایجاد واحدهای مسکونی و غیرمسکونی در داخل و خارج محدوده روستاهای یاد شده، سرعت گرفته است؛ هرچند هنوز پاسخگوی نیاز اهالی و تقاضای موجود نبوده اما ادامه این روند، موجب شده که اداره روستا در قالب دهیاری، امکانپذیر نبوده و پاسخگوی نیازها و ضرورتها نباشد.
این نماینده مجلس گفت: براساس تبصره ۲ ماده ۳ قانون "تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها" و ماده ۴ قانون "تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری" در صورتیکه جمعیت یک روستای واقع در حریم شهر از ۱۰ هزار نفر تجاوز کند، این روستا به عنوان یک منطقه متصل و یا منفصل، به شهر ملحق خواهد شد. در این راستا روستای قصرقمشه در غرب شیراز با جمعیتی بالغ بر ۱۰ هزار نفر به عنوان یک محدوده منفصل، به شهر شیراز اضافه شده است.
قادری گفت: با توجه به اینکه چند مرکز ثقل ایجاد فرصتهای شغلی صنعتی یعنی شهرک بزرگ صنعتی، منطقه ویژه اقتصادی و شهرک صنعتی غیردولتی وابسته به منطقه ویژه اقتصادی شیراز و نیز شهرکهای صنفی تولیدی و صنفی- توزیعی در جنوب و شرق شیراز واقع شده و با استقرار تصفیه خانهها در بخشهای جنوبی و شرقی شیراز، امکان تامین آب خاکستری برای واحدهای صنعتی در این مناطق و شهرکهای صنعتی و صنفی فراهم شده است، جا دارد که سکونتگاههای کارگری در اطراف واحدهای ایجاد اشتغال ایجاد و یا توسعه یافته تا مشکل اتلاف وقت و افزایش هزینه تردد بین محل سکونت و محل کار مرتفع شود.
او با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف روستاهای یاد شده توسط شورا و شهرداری شیراز، اضافه کرد: در صورتیکه شورای شهر به الحاق روستاهای کیان آباد، شاپورجان، کرونی و سلطان آباد به محدوده شیراز به عنوان محدودههای متصل یا منفصل رضایت داده و با سیر مراحل قانونی موافقت کنند، این مسیر دنبال شود؛ در غیر اینصورت نیاز است که این روستاها به عنوان یک یا دو مجموعه شهری مجزا از شهر شیراز در نظر گرفته شده و به عنوان شهر مستقل شناخته و برای آنها محدوده و حریم تعریف شود.
نماینده مردم شیراز و زرقان پیشنهاد داد که اگر بنا باشد این چهار روستا به عنوان دو مجموعه در نظر گرفته شوند، کیان آباد و شاپورجان به عنوان یک مجموعه و سلطان آباد و کرونی به عنوان مجموعه دیگر، به عنوان ۲ شهر شناخته شوند.
او همچنین گفت: برای حل مشکل ارتباطی این روستاها به مراکز عمده ایجاد کننده شغل در شهرک و نواحی صنعتی، علاوه بر اجرای توافق شهرداری با وزارت راه مبنی بر ایجاد ۴ تقاطع غیر همسطح جدید بر روی کمربندی جنوبی فعلی به وسیله شهرداری و وزارت راه و تبدیل آن به عنوان یک محور درون شهری و اقدام سریع بر روی سیاخ دارنگون به عنوان کمربندی جدید، باید اقداماتی که برای تعریض و بهسازی مسیر میانرود به کیان آباد و کیان آباد به گردنه باباحاجی در جریان است سریعتر انجام شود.
قادری در خصوص احداث شهرکهای جدید در شرق شیراز نیز اضافه کرد: به جای اینکه سکونتگاهها و شهرکهای جدید مسکونی صرفا در بخشهای غربی و شمالی شیراز برنامهریزی و اجرایی شود، باید قطبهای مهم پذیرش جمعیت در بخشهای شرقی شیراز هم تدارک دید و در این زمینه نیاز است که ایجاد شهرک مسکونی در جوار شهر داریون و شرق دریاچه مهارلو، به شکل جدی پیگیری شود.
انتهای پیام