گزارش ایسنا از اولین مجمع عمومی انجمن امامت حوزه؛

تعامل علوم مختلف و زایش رشته‌های جدید از شاخص‌های پیشرفت علم است

اولین مجمع عمومی انجمن علمی امامت حوزه های علمیه با حضور نخبگان امامت پژوه، همراه با انتخاب هیئت مدیره و بازرسان ۲۰ خرداد ماه در بنیاد بین المللی امامت برگزار شد.

اولین مجمع عمومی انجمن علمی امامت حوزه های علمیه با حضور نخبگان امامت پژوه، همراه با انتخاب هیئت مدیره و بازرسان ۲۰ خرداد ماه در بنیاد بین المللی امامت برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین هاجری در این مجمع عنوان کرد: امروز، روز بزرگی است و بنای سترگی در حوزه امام زمان(عج) بنا می‌شود. جای انجمن امامت در حوزه‌های علمیه خالی بود. انجمن ثقل اکبر در حوزه بزرگ ما وجود داشت. کارهای ارزشمندی در عرصه امامت انجام شده است و جا داشت که این انجام راه اندازی شود و این تلاش‌ها و تکاپوها پرشتاب تر، جامع‌تر و همسونگرتر باشد.

وی افزود: تاسیس این انجمن افتخار آمیز است و امیدواریم که این نهاد به شجره طیبه ای مبدل شود که از جایگاه رفیع آن همه مردم در سراسر جهان بهره ببرند. اساتید و طلاب و بزرگانی که در این عرصه خدمت کرده‌اند، نقش مهمی در تابنده تر شدن این مرکز دارند.

مسئول دبیرخانه انجمن های علمی حوزه بیان کرد: یکی از شاخص‌های پیشرفت علم، تعامل علوم مختلف و زایش رشته‌ها و تخصص‌های جدید است. این شاخص ها تابع اعداد و ارقام است. وقتی علم توسعه می یابد و عمیق می‌شود، مسایل جدید نیز متولد می‌شود.

وی اضافه کرد: در گذشته پزشکان همه کاری انجام می‌دادند ولی امروز پزشکی به کوچکترین مراتب رسیده است. به حدی دانش پیشرفت کرده است که یک نفر نمی‌تواند در عمر خود همه این امور را در خود جای دهد. در زمانی که تحصیل می‌کردیم، تنها یک رشته فیزیک و ریاضی محض بود ولی امروز علوم مختلفی به شکل تخصصی بنانهاده شدند.

وی اظهار کرد: امروزه نیازی به گفتن اینکه علوم را می‌خواهیم متحول کنیم نیست بلکه علوم متحول می شود. ده سال و بیست سال است که به تحول در علوم انسانی و اسلامی می‌پردازیم ولی وقتی که علم تولید می‌شود و پژوهشگاه ها به وجود می‌آیند، خود علوم متحول می‌شوند. اگر حوزه های علمیه و نظام آموزشی ما به دنبال تحول در علوم مختلف است باید از تاسیس رشته‌های تخصصی و مراکز تخصصی استقبال کند.

وی گفت: سال ۸۲ اولین انجمن های علمی ما تاسیس شده است و تا امروز انجمن های علوم مادر ما در حوزه نیز شکل گرفته است ولی باید به سمت انجمن‌های زیر پایه و تخصصی برویم. هنوز در حد علوم مادر و پایه علوم انسانی توقف کرده‌ایم. البته در بخش آموزشی کارهای خوبی در این عرصه کرده ایم ولی در بخش تاسیس انجمن و پژوهش و... باید کارهای بیشتری انجام دهیم.

هاجری یادآور شد: جای امیدواری است که اگر این انجمن‌های تخصصی راه بیوفتد که خوشبختانه در حال تاسیس است قطعا این سرعت بیشتر خواهد شد. انجمن های جدید، همگی بین رشته‌ای و تخصصی هستند. وقتی این روند آغاز شود روند سرعت یابی این حرکت بیشتر می‌شود.

وی گفت: بیش از دویست انجمن در حوزه علوم انسانی در دانشگاه وجود دارد که حوزه نیز باید با تخصصی تر کردن انجمن های علمی خود در این عرصه به هم افزایی در این عرصه برسد. شکل گیری انجمن کلام سیاسی و عدل و... از جمله انجمن های است که باید در حوزه ایجاد شود.

در عرصه امامت، عقب ماندگی‌های علمی بسیاری داریم

حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی نیز در این مجمع عنوان کرد: حجج اسلام برنجکار، میرباقری، رفیعی، مروجی طبسی، انصاری، شکوری، نجارزادگان، جباری، علیزاده، خسروپناه و رضا نژاد و سبحانی ماموریت یافتند که این انجمن را تاسیس کنند.

وی با بیان اینکه در عرصه امامت، عقب ماندگی‌های علمی بسیاری داریم، اظهار کرد: حدود ۱۵ سال پیش که رشته امامت را در سطح ۳ پیشنهاد دادیم تعداد اساتید امامت به اندازه انگشتان دست هم نمی‌رسید. با وجود رشته کلام، نگاه خاصی به این رشته بود. امروز خوشبختانه نه تنها در سطح سه دوره‌های مختلفی در قم و سایر شهرستان ها اجراشده بلکه سطح چهار نیز راه اندازی شده است و امروز نیز شاهد فعالیت محققان جوان در این رشته هستیم.

مدیر بنیاد امامت بیان کرد: انجمن‌های علمی به دنبال هماهنگی و هم افزایی بین فعالان یک رشته علمی هستند. نکته مهم این است که انجمن های علمی، کل فعالیت هایشان آزاد است و متکی به سرمایه های آزاد مجمع هستند و اعضا با رای گیری انتخاب می شوند. تمام فعالیت های انجمن همگی افتخاری است و فارغ از برنامه های رسمی حوزه است.

وی گفت: از روی انجمن‌هایی موفق هستند که فعالان در آن از انگیزه کافی برای کار در حوزه خارج از نظام رسمی ورود کنند. از تعداد انجمن‌هایی که تشکیل شده است، امروزه تنها انجمن هایی شاخص و اثرگذار است که فعالان آنها خودانگیخته هستند و با نگاه تخصصی وارد می‌شوند. انجمن‌هایی که فعالان آن‌ها با اصرار و نگاه انگیزه‌ای اولیه وارد می‌شوند در نهایت به دلایل مشکلات و گرفتاری‌های شخصی و... فعالیت آن‌ها کمتر می‌شود.

وی افزود: همه ما در اینجا عهد می‌بندیم که حال که حضور پیدا کردیم و توفیق یافتیم که نام ما در دفتر امامت و ولایت ثبت شده است چنانچه با حضور پرشور فعالان این حوزه، این انجمن تشکیل شده است امیدواریم که در ادامه نیز این حضور بیشتر شود. تک تک اعضا به عنوان کسانی که صاحب رای هستند باید در این انجمن کوشا باشند.

در پایان رأی گیری این مجمع، محمدتقی سبحانی، رضا برنجکار، فتح الله نجارزادگان، زهادت، محمدی و انصاری به عنوان اعضای هیئت مدیره انجمن و محمدحسین نصیری و مرتضی علیزاده نجار به عنوان بازرسان و میرباباپور به عنوان عضو علی البدل بازرسان انتخاب شدند.
انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402032012820
  • خبرنگار :

برچسب‌ها