به گزارش ایسنا، در ادمه تلاشهای واشنگتن برای ایجاد ایرانهراسی و طرح ادعاهای بیاساس علیه پهپادهای ساخت ایران، وزارت امورخارجه، وزارت بازرگانی، وزارت دادگستری و خزانهداری آمریکا بهطور مشترک یک توصیه نامه خطاب به جامعه بینالملل، بخش خصوصی و مردم منتشر کردند و در آن نسبت به خرید، توسعه و تکثیر هواپیماهای بدون سرنشین ایران هشدار دادند.
امروز همچنین پایگاه خبری آمریکایی آکسیوس در گزارشی به نقل از سه منبع آگاه مدعی شد که مقامات ایران و آمریکا در ماه مه (ماه گذشته میلادی) بهطور غیر مستقیم با یکدیگر در عمان گفتوگو کردهاند.
از طرف دیگر مجتبی توانگر نماینده تهران با انتشار مطلبی در صفحه توییتر خود از انجام مذاکرات در نیویورک خبر داد و نوشت: با وجود انجام مذاکراتی در نیویورک توافق قریبالوقوعی به دلیل کارشکنی آمریکا وجود ندارد. هدف از فضاسازیهای رسانهای در مقطع فعلی شرطیسازی فضای اقتصادی و وارد کردن شوک به بازار است.
****
به دنبال انتشار گزارش مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره موافقتنامه پادمانی NPT با جمهوری اسلامی ایران (GOV/۲۰۲۳/۲۶, ۳۱ May ۲۰۲۳) نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد نظرات و ملاحظات خود را در مورد این گزارش اعلام و تاکید کرد: همانگونه که بارها به آژانس توضیح داده شد، هیچ ماده هسته ای اظهار نشده ای در ایران وجود ندارد و ادعای آژانس صرفاً بر اساس اطلاعات نادرست و ساختگی ارائه شده توسط رژیم نامشروع اسرائیل با پیشینه ای طولانی مدت از رشته دروغ های زنجیره ای می باشد.
از طرف دیگر، نماینده آمریکا در سازمان ملل هم در بیانیهای با تکرار ادعاهای این کشور درباره همکاریهای ایران و روسیه در حوزه دفاعی، خواستار «پاسخ دادن دبیرکل سازمان ملل» به «درخواستهای جامعه بینالمللی برای تحقیق» در این باره شد.
رفع تنش و اختلافات میان ایران و اروپا بر سر جنگ اوکراین و حواشی آن نیز موضوعی بود که سفیر ایران در اتریش درمصاحبه با ایسنا به بررسی آن پرداخت و گفت که "گفتوگو" تنها راهحل سوءتفاهمها بر سر مساله اوکراین و ادعاهای مطرح شده علیه ایران است.
باقرپور همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سمت وسوی تعاملات ایران و اتریش در آینده گفت که ایران برای بازگشت به دورانی که روابط بسیار خوبی در حوزههای مختلف با اتریش داشت، آمادگی دارد اما این مساله به اراده اتریش برمیگردد.
****
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور در توییتی از گفتوگوی ۹۰ دقیقه ای رئیسجمهور فرانسه با رئیسجمهور کشورمان خبر داد و نوشت: امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه امروز با دکتر رئیسی تماس گرفت و گفتوگویی ۹۰ دقیقه ای داشتند. مکرون تاکید کرد که به دنبال تعامل با جمهوری اسلامی ایران است.
به گفته رئیس شورای اطلاعرسانی رفع تحریم و ادامه تعامل محور گفتوگوی رئیسی با مکرون بوده است.
امروز همچنین رئیس جمهور در هشتمین جلسه شورایعالی مسکن در دولت سیزدهم، بر ساماندهی بازار اجارهبها و نظارت بر عملکرد سکوهای ارتباطی در زمینه مسکن و اجارهبها به منظور جلوگیری از سوداگری و قیمتسازی در بازار مسکن تأکید و از همه مسئولان و دستگاهها خواست با عمل به وظایف خود باعث رفع هر چه بیشتر نگرانی مردم از ناحیه تأمین مسکن شوند.
سید ابراهیم رئیسی قرار است فردا هم برای تقدیم لایحه برنامه هفتم به مجلس برود.
برنامه هفتم توسعه ۲۲ فصل، هفت بخش و ٣٠٢ ماده دارد و قرار است ناترازیهایی که در بخشهای مختلف کشور وجود دارد را تراز کند.
معاون پارلمانی رئیسجمهور درباره رویکردهای برنامه هفتم توسعه و تفاوت با برنامههای گذشته توضیحاتی ارائه کرد و گفت: اصلی ترین هدف برنامه هفتم رشد اقتصادی ۸ درصدی است و در آن سهم بخش های مختلف از جمله نفت، کشاورزی، صنعت، معدن، ساختمان، حمل و نقل، ارتباطات و انرژی کاملا مشخص شده است؛ در این برنامه همچنین رشد اشتغال ۳/۹ درصد سالانه معادل یک میلیون شغل هدفگذاری شده و برای کنترل رشد نقدینگی، متوسط ۲۰/۴ درصد و در پایان برنامه ۱۳/۸ درصد پیش بینی شده است؛ همچنین در این برنامه رشد صادرات غیرنفتی و رشد تملک دارایی سرمایه ای مورد توجه قرار گرفته است.
در همین ارتباط جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از تلاش برنامه هفتم برای بازکردن گره مشکلات خبر داد و گفت که لایحه برنامه هفتم توسعه تلاش میکند تا ساز و کاری برای رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت داشته باشد.
انتهای پیام