هادی حکیمیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ما شخصیتهای زیادی برای معرفی به نوجوانان داریم، رمان «من مهدی آذریزدی هستم» را به دلیل ارادتی که به «مهدی آذریزدی» داشتم، نوشتم تا چنین شخصیتهایی به رده سنی نوجوانان معرفی شود.
وی ادامه داد: از دیگر شخصیتهایی که قصد دارم درباره آنها رمان بنویسم «اشرف الدین حسینی» معروف به نسیم شمال و «علامه علی اکبر دهخدا» است تا نوجوانان این افراد را بشناسند و بدانند همه کسانی که در حوزه فرهنگ و کتاب فعال بودند زندگی سختی داشتند؛ البته در چنین رمانهایی به جنبههای طنز هم میپردازیم تا خواندن رمان برای نوجوانان جالب باشد.
برگزیده هشتمین جشنواره داستان انقلاب گفت: قزوین شخصیتهای تاریخی بسیاری دارد؛ در طول تاریخ وقایع مهمی چون زلزله، جنگ، اشغال، سیل و ... را به خود دیده است. همچنین این شهر در یک دوره طولانی پایتخت و مرکز تحولات سیاسی و اجتماعیِ ایران بوده که میتوان در بستر رمان تاریخی به آن پرداخت.
وی ضمن اشاره به ظرفیتهای کمنظیر قزوین برای نگارش رمان تاریخی بیان کرد: به نظرم قزوین آثار و بناهای تاریخی همسطح اصفهان دارد، که این بناها روایتگر تاریخ و گذشته ما هستند و بخشی از معرفی چنین ظرفیتهایی باید به دست مسئولین انجام شود و بخشی دیگر وظیفه نویسندگان است. ما نویسندگان باید با نوشتن درباره این ظرفیتهای تاریخی، شهر و اقلیم خودمان را به جهان معرفی کنیم.
نویسنده کتابهای «روحالله»، «برج قحطی»، «باغ خرمالو» و «من مهدی آذریزدی هستم» خاطرنشان کرد: برای نوشتن یک رمان تاریخی نباید خیلی به عقب برگردیم. تاریخ معاصر ما پر از وقایع و شخصیتهای مهم است و روایت این شخصیتها و وقایع راحتتر و حتی مهمتر است.
وی تصریح کرد: مطالعه یکی از بخشهای مهم در حوزه نوشتن رمان تاریخی است و برای نگارش اثر تاریخی مراجعه به تاریخ شفاهی و مصاحبه با افراد ضروری است مثلا برای پرداختن به زلزله بوئین زهرا، کشف حجاب، قحطی و حتی حضور متفقین میتوان با بازماندگان آن روزها مصاحبه کرد.
حکیمیان عنوان کرد: هنوز در شهرهای بزرگی چون مشهد و تبریز هم رمانهای تاریخی نوشته نشده و باید همتی شایسته صورت بگیرد تا تاریخ ایران و هویت ایرانی بازروایت بشود. البته من در این حوزه تلاشهایی کردهام و چند رمان تاریخی درباره تاریخ یزد نوشتهام.
نویسنده برگزیده کتاب سال «شهید حبیب غنیپور» در پایان اظهار کرد: جغرافیا در ادبیات بومی نقش مهمی دارد چراکه اقلیم و جغرافیا در تمامی فرهنگ و زیست بومها ظرفیتی است که میتوانیم از آن در حوزه رمان نویسی تاریخی استفاده کنیم.
انتهای پیام