به گزارش ایسنا، در ابتدای این کنفرانس مصطفی ذوالفقار طلب -رئیس کنفرانس بینالمللی همزیستی مسالمتآمیز- ضمن خوش آمدگویی به میهمانان، به چالشهای امت اسلامی اشاره و بر ضرورت وحدت مسلمانان در نیل به تمدن نوین اسلامی تاکید کرد.
وی در ادامه گزارشی از نتایج اولین کنفرانس همزیستی مسالمت آمیز ارائه و برای کنفرانس حاضر آرزوی موفقیت کرد.
توافق بین ایران و عربستان نوید بخش اقتدار جهان اسلام است
در ادامه این کنفرانس، سلمان حسینی ندوی رئیس دانشکده «لکنهو» هند ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این کنفرانس بر ضرورت همزیستی مسالمت آمیز و وحدت بین مسلمانان تاکید کرد.
وی در ادامه به اشتراکات موجود بین مسلمانان و آیات قرآنی وارد شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: همه ما بر وحدانیت خدا اشتراک داریم و خداوند انبیا را برای هدایت بشریت فرستاد و توحید، پیام هدایت بخش همه مسلمانان است.
حسینی ندوی، احادیث متواتر پیرامون اشتراکات بین مسلمانان را مورد اشاره قرار داد و افزود: حضرت محمد(ص) و امام علی(ع) را در نزد خود به منزله هارون برای موسی معرفی میکند و میگوید هر کس من مولای او بودهام اینک علی(ع) مولای اوست.
وی تاکید کرد: امت اسلامی باید به اصول اولیه خود از جمله قرآن و اهلبیت(ع) و سیره رسول اکرم(ص) بازگردد و با همبستگی در برابر دشمنان بایستد و برای آزادی قدس و مسجد الاقصی تلاش کند و درگیریهای بین خود را کنار بگذارد تا به اهداف پیشبینی شده امت اسلامی دست یاید.
حسینی ندوی در بخشی از سخنان خود به توافق صورت گرفته بین ایران و عربستان اشاره کرد و گفت: این توافق نوید بخش اقتدار جهان اسلام است و امیدوارم قدرت جهان اسلام با این تواقق بیش از بیش شود.
پس از این سخنرانی رضوان درویش ابتهالخوان از کشور سوریه دقایقی به زبان عربی سرودههایی را خواند.
دشمنان اسلام میخواهند زن را از نقش و جایگاه اصلی خود دور کنند
سپس بلال سعید شعبان -رئیس جمعیت التوحید لبنان- با بیان اینکه پروژه وحدت؛ ما را قبل از بهشت آخرت، به بهشت دنیا می کشاند و بر قدرت ما می افزاید، خاطرنشان کرد: جهان اسلام امروز از همه جهات محاصره شده است، بنابراین باید در همه زمینهها از جمله اقتصادی و اجتماعی و ... همبستگی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: ما مسلمانان جمعیت زیاد و اشتراکات زیادی داریم و باید دوست و دشمن خود را شناخته و وحدت اسلامی و انسانی داشته باشیم.
سعید شعبان در ادامه با بیان اینکه همه ما یکی و برادر هستیم، ابراز کرد: امروز تفکر نادرستی از دینداری و وحدت به ذهن فرزندان ما القا می کنند، حال آنکه وحدت از ضروریات انکارناپذیر است. مسئولیت ایران امروز مسئولیت بزرگی است؛ کشوری است با ادیان و مذاهب مختلف که بین همه عدالت برقرار میکند. تعدد مذهبی، دینی و قومی نعمت است و خداوند فرموده است ما شما را متفاوت آفریدیم تا شناخته شوید.
رئیس جمعیت التوحید لبنان در بخش پایانی سخنان خود به سیاست ایجاد ترس دشمنان در بین مسلمانان و همچنین به هجمههای صورت گرفته علیه زن مسلمان اشاره کرد و گفت: دشمنان میخواهند زن را از نقش و جایگاه اصلی خود دور کنند که باید هوشیار بود و جلوی توطئههای دشمن در این زمینه را گرفت.
فلسطین از جمله مصالح و محور وحدت مسلمین است
صلاح ابوالحاج -رئیس اتحادیه جهانی علمای حنفی- نیز در بخش دیگری از دومین کنفرانس همزیستی مسالمتآمیز، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان جلسه، به تشریح مفاهیم مقاصد الشریعه و اصول صدور فتوی در فقه حنفی پرداخت و گفت: همبستگی مسلمانان موجب قدرت و عزت و سروری آنها میشود.هرجا مصلحت مسلمانان باشد، باید به سوی آن حرکت کرد که فلسطین از جمله مصالح و محور وحدت مسلمین است.
رئیس اتحادیه علمای حنفی با اشاره به نقش مهم زن در جامعه، تاکید کرد: باید تدابیر لازم برای این مسئله اندیشه شود تا زن به وظیفه اصلی خود به عنوان همسر و مادر به درستی عمل کند که آموزش دینی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
وی در بخشی از سخنان خود خاطر نشان کرد: امروز در دنیا همه ندای حمایت از فلسطین را سر داده اند حال آنکه باید به اقدامات عملی در این زمینه روی آورد.
موضع ایران از فلسطین به عنوان محور وحدت بینظیر است
سالم عبدالجلیل -رئیس سابق شوون دینی و رئیس سابق دانشگاه زیتونه تونس- در بخش دیگری از این کنفرانس با بیان اینکه اسلام دین توحید و مقصد نهایی آن توحید است، اظهار کرد: تفرقه بین امت در قرآن و اسلام مردود است اما متاسفانه گاهی شاهد این تفرقه در بین مسلمانان هستیم که تاثیر منفی بر تحقق تمدن اسلامی دارد.
وی ادامه داد: امروز ما نشانههای مثبتی از تقریب را در جهان اسلام شاهد هستیم، همانند آنچه بین ایران و عربستان شاهد بودیم که اگر به وحدت روی آوریم دشمن نمیتواند به مقابله با ما برخیزد.
وی با بیان اینکه، دین پیوسته ما را به وحدت و برادری تشویق می کند، خاطر نشان کرد: امروز موضع ایران در حمایت از وحدت و فلسطین به عنوان محور وحدت بینظیر است.
رئیس سابق شوون دینی تونس در بخشی از سخنان خود تاکید کرد: رهبران سیاسی باید بیش از پیش با هم متحد شوند، چرا که ما جز از طریق وحدت قوی نمیشویم.
پس از سخنان سالم عبدالجلیل به موجب استراحت میهمانان گروهی به اجرای تواشیح پرداخت.
جوامع اسلامی نیازمند یک برنامه راهبردی و کامل برای تحقق وحدت است
در ادامه این کنفرانس، احمد قشلان -استاد فقه دانشگاه بلاد شام- ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این همایش، به پروژههای دشمن برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان اشاره کرد و گفت: چنین کنفرانسهای علمی که شیعه و سنی در آن به دور هم جمع میشوند، اقدام بسیار خوبی برای ایجاد وحدت است.
وی ادامه داد: فرهنگ وحدت؛ قدرت ما را در همه زمینهها افزایش و باعث ایجاد احترام متقابل میشود و باید توجه داشته باشیم که حق دیگران را انکار نکنیم.
قشلان در بخشی از سخنان خود بر ضرورت حفظ حیات امت تاکید کرد و گفت: مقابله با ظلم و دشمنی، آزادی سرزمینی و ... جزئی از حیات امت است، همانند آنچه در فلسطین شاهد هستیم.
این استاد فقه دانشگاه بلاد شام یادآور شد: از رهبران دینی میخواهیم که یک برنامه راهبردی و کامل را برای تحقق وحدت به کار گیرند و فقط به شعار اکتفا نکنند؛ ایجاد تقریب بین مذاهب مسئله بسیار مهمی است و باید همه تلاش خود را برای تحقق آن به کار گیرند.
باید به جایگاه زنان و توانمندی آنان در عصر امروز توجه شود
در بخش دیگری از این کنفرانس ژاله حیدری مقدم -مدرس حوزه و دانشگاه- با اشاره به جایگاه زن در دین و اهمیت پرداختن به ظرفیت زنان گفت: هرچه از عصر رسول اکرم(ص) و صحابه ایشان میگذرد نقشآفرینی زنان در عرصه دین و مقاصد شریعت کمرنگ شده است اما میتوان اصلاح را آغاز کرده و با این دست از کنفرانسها به سمت پیشنهادات، طراحی و تدوین برنامههای آموزشی با هدف تربیت و ساخت زنان مجتهد رفت.
وی ادامه داد: بعد از ساخت زنان مجتهد مهمترین اتفاق جانمایی و ساماندهی آنها در جایگاههایی است که بتوانند توانمندی خود را به اجرا بگذارند.
این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: این کنفرانس باید بتواند جایگاه زنان و توانمندی آنان را باتوجه به ظرفیتهای عصر امروز اصلاح کند، انتظار میرود این کنفرانس بتواند آغازگر مجامع فقهی با رویکرد زنان و حمایت از آنان و صاحبان اندیشه باشد که با بازنگری بر فتوای سنتی امکانپذیر میشود
وی در پایان بخش سخنان خود با خطاب به زنان مسلمان گفت: زنان باید اندیشه فقهی خود را گسترش داده تا بتوانند زنان فقیه، سیاستمدار، اقتصادان و …. باشند، بنبابراین یکبار دیگر باید از رهگذر این محفل علمی استفاده کرده و با زنان صاحب اندیشه دینی بیعت کنیم تا از این طریق فضا برای هر نوع بیعتی غیر از دین بسته شود.
تفسیر ناصحیح از دین مصیبتهای زیادی را به بار میآورد
در بخش پایانی این نشست، ماموستا عبدالرحمن محمدپور -مدرس مدارس علوم دینی- با اشاره به اینکه اسلام عصاره همه ادیان الهی و نسخه شفابخش پیام رحمانی است، تاکید کرد: انسان این اشرف مخلوقات بسیار مورد تاکید دین اسلام است.
وی ادامه داد: ارزش مقام انسان را در هیچ مکتب مادی نمیتوانید پیدا کنید، در اسلام جایگاه انسان این است که یک فرد به مثابه تمام انسانهای روی زمین به شمار میرود و با این رویکرد فارق از هرنوع نژاد، دین و اعتقادی؛ عدالتی که اسلام برای انسانها آورد باعث شد همه به دین اسلام روی بیاورند.
این مدرس مدارس علوم دینی اظهار کرد: اگر اندیشمندان، اهل قلم، دانشگاهیان و هنرمندان در راستای نشان دادن چهره درست دین اسلام تلاش نکنند برخی خود را نماینده دین اسلام معرفی کرده و با غول فضای مجازی آنچه را که بر سر مسیحیت در آوردند و این دین تنها به کلیسا محدود شد دین اسلام را هم محدود به مساجد، حسینیهها و هیاتها خواهند کرد.
ماموستا محمدپور بیان کرد: کنفرانسهایی این چنینی باید آن غباری که بر روی چهره دین مانده است بزدایند. امروز کسانی که سر دیگران را میبرند و مساجد را به آتش میکشند چگونه میتوانند ادعای اسلام کنند، حرمت خون مسلمانان از کعبه هم بالاتر است. اگر خون ریختن در دین اسلام به این راحتی بود پس چرا امام حسن(ع) برای اینکه خونی از مسلمانی نریزد صلح با معاویه را پذیرفت.
به گفته وی، تفسیر ناصحیح از دین مصیبتهای زیادی را به بار میآورد و از این رو باید به سمت آگاهیسازی درست از دین و مقاصد آن برویم.
دومین کنفرانس بینالمللی همزیستی مسالمت آمیز در نوبت بعداظهر با برپایی پنلهای تخصصی به کار خود ادامه خواهد داد.
انتهای پیام