به گزارش ایسنا به نقل از سایا ابزار، فرچههای سیمی به صورت استفاده دستی یا با قابلیت نصب روی دستگاههای برقی در دسترس هستند و گسترهی تقسیمبندی انواع آنها بسیار وسیع است و میتوانند بر اساس جنس رشتههای سیمی، شکل بدنه، قابلیتهای نصب، ابعاد، میزان زبری و خشن بودن رشتهها و... طبقهبندی شوند تا کاربر بتواند بر اساس نیازهای کاربرد مد نظر خود، به راحتی برس سیمی مناسب را انتخاب کند تا بیشترین کارایی و بازدهی محقق شود. در ادامه به تعدادی از این طبقهبندیهای انواع فرچه سیمی (برس سیمی) اشاره خواهد شد.
گوناگونی بر اساس قابلیت نصب:
امروزه برای تسریع فرایند برسزنی و رسیدن به سطح هموار و صاف در زمان کوتاه، انواع فرچههای سیمی را به طور ضمیمهای برای نصب روی دستگاههای برقی طراحی و تولید میکنند. برسهای سیمی میتوانند روی انواع دستگاه فرز، مینی فرز، فرز انگشتی، دستگاه سنگ رومیزی و انواع دریل نصب شوند و همین تفاوت در نصب سبب شکل ظاهری متفاوت برسهای سیمی میشود؛ برای مثال، انواع فرچه سیمی دریل (شامل فرچه سیمی کاسهای سردریلی، فرچه سیمی قلمی سردریلی، فرچه سیمی تخت سردریلی) دارای میله بلند استوانهای شکل در مرکز بدنه خود هستند و این شفت به این دسته از فرچههای سیمی قابلیت نصب روی دریل را میدهد.
در مقابل، فرچههای سیمی مخصوص دستگاه سنگ رومیزی (فرچههای سیمی تخت افشان و بافته) در مرکز بدنه خود حفره دایرهای شکل دارند و امکان نصب از این طریق میسر میشود.
همچنین فرچه سیمی فرز (فرچه سیمی کاسهای افشان یا بافته) در مرکز بدنه خود دارای یک سوراخ رزوه مانند است و از این طریق روی فرز نصب میشود.
انواع فرچههای سیمی براساس جنس رشتهها:
برای فرچههای سیمی، معمولاً از مفتولهای استیل ضد زنگ، فولاد کربنی یا برنج استفاده میشود و هریک از این مواد اولیه، ویژگیهای خاصی را به ارمغان میآورند؛ برای مثال فرچههای سیمی ساخته شده از مفتولهای فولاد کربنی، سختی و زبری بسیار بالایی دارند و برای کاربردهای صنعتی و تمیزکاری با عمق بالا از سطوح آهنی و چدنی مناسب هستند اما فرچههای سیمی استیل به مقاومت در برابر خورندگی و زنگزدگی معروف هستند و از مزایای این فرچهها، ماندگاری بالا، مقاومت در برابر حرارت و عدم به جای گذاشتن آلودگیهای ناشی از برس زدن است. از کاربردهای گسترده این فرچهها، میتوان به صنایع دارویی و غذایی اشاره کرد. نوع متداول دیگر فرچههای سیمی، فرچههای برنجی هستند که قابلیت انعطافپذیری بالایی دارند و روی سطوح خراش باقی نمیگذارند و برای استفاده روی سطوح حساس توصیه میشوند.
انواع پیکربندی بدنه:
رشتههای سیمی روی قسمتهای تعبیه شده روی بدنه با دقت پرس میشود و شکل این بدنهها میتواند متفاوت باشد؛ برای مثال نوع کاسهای با شکل نیمکرهای برای استفاده در زوایای مختلف مناسب است یا نوع تخت با بدنه دیسکی شکل برای تمیزکاری مؤثر سطوح نسبتاً کوچک استفاده میشود. قلمی سردریلی برای تمیزکاری حفرهها و درزها و فرچههای استوانهای برای تمیزکاری و زنگزدایی داخل لوله مناسب هستند. هر کدام از این بدنهها در ابعاد مختلف تولید میشوند و بر اساس شکل سطح قطعه کار و گستردگی آن، میتوان از هریک از آنها بهره برد.
افشان یا بافته بودن رشتهها:
رشتههای سیمی متصل شده، میتوانند افشان باشند یا به یکدیگر تابیده شوند. تفاوت این دو نوع آرایش متفاوت، ایجاد سختی و قدرت سایشی متفاوت است. فرچههای سیمی افشان، انعطافپذیرتر هستند و فرایند تمیزکاری را در زوایای بیشتری انجام میدهند. رشتههای سیمی افشان میتوانند دارای قطرهای مختلف باشند، به طوری که هرچه قطر رشتهها بیشتر شود، زبری آنها بیشتر است. در مورد فرچههای بافته، کمتر مسأله تفاوت قطرها بیان میشود و این خاصیت تابیده شدن رشتهها، موجب مقاومت و سختی بسیار بالا برای فرچههای سیمی بافته میشود وآن را برای زنگزداییهای خشن و پلیسهزداییهای سنگین مناسب میکند. میتوان به این صورت بیان کرد که هرگاه استفاده از فرچههای سیمی افشان برای کاربرد مورد نظر کافی و مؤثر نبود، به جای اعمال فشار بیش از حد و نادرست میتوان از فرچه سیمی بافته استفاده کرد.
برای کسب اطلاعات درباره هر کدام از فرچههای سیمی با جزئیات بیشتر، میتوانید به سایت سایا ابزار صنعت مراجعه نمایید و کاتالوگهای این محصولات را مشاهده نموده و برای انتخاب و خرید فرچه سیمی با قیمت مناسب و کیفیت بالا برای کاربرد مورد نظر خود، از مشاوره رایگان متخصصین بهرمند شوید.
انتهای رپرتاژ آگهی