اسدالله حاتمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: خاک خراسان جنوبی به دنبال خشکسالیهای پی در پی سست شده و با اندک وزش باد از هم جدا میشود.
وی با بیان اینکه به همین علت شاخص گرد و خاک در این استان افزایش یافته است، افزود: کانون فرسایش بادها در این پدیده بی تاثیر نیست؛ چراکه با وجود کانونهای فرسایش در استان، وقوع گرد و خاک شدت می گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه اکنون کیفیت هوای شهرستان بیرجند در وضعیت خطرناک قرار گرفته است، تصریح کرد: بر اساس شاخص لحظهای هم اکنون و طی امروز شهرستان بیرجند با شاخص ۳۰۹ در شرایط خطرناک و شهرستان زیرکوه با شاخص ۱۴۶ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفتند.
حاتمی با اشاره به کیفیت هوا در این شهرستانها، توصیه کرد در هنگام آلودگی همه افراد جامعه و به طور ویژه سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماریهای قلبی و عروقی و تنفسی از تردد غیر ضرور در فضای باز خودداری کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه بارندگی کم و کاهش پوشش گیاهی در سالهای اخیر آب وضعیت را تشدید شده است، یادآور شد: اعتبارات خوبی در زمینه مقابله با پدیده گرد و غبار جذب شده و این اعتبارات به منظور تعمیر و تجهیز ایستگاههای سنجش کیفی هوا در استان، نهالکاری و بوتهکاری، هلالی آبگیر و سایر حوزهها هزینه شده است.
حاتمی با بیان اینکه در حال حاضر پنج ایستگاه سنجش کیفی هوا در شهرستانهای بیرجند، زیرکوه، سرایان و نهبندان مستقر است و وضعیت کیفی هوا را پایش و آنالیز میکنند، اظهار کرد: تاکنون ۳۵ کانون گرد و غبار در استان شناسایی شده و خراسان جنوبی جزء پنج استان اول کشور در حوزه گرد و غبار است.
وی افزود: به دنبال وزش بادهای شدید پوشش گیاهی از بین رفته و سبب سستی خاک و حذف رطوبت از خاک می شود و همه این موارد با هم پدیده گرد و غبار را به وجود میآورد و این موارد در خراسان جنوبی به دنبال ۳۰ سال خشکسالی پدیده آمده و امیدواریم با تقویت پوشش گیاهی و بارندگیهای اخیر کیفیت هوا مطلوب تر شود.
وی با بیان اینکه در صورتی که این غلظت گرد و خاک به صورت ۲۴ ساعت تداوم یابد بسیار خطرناک است و باید رفت و آمدها محدود و از تردد غیرضروری جلوگیری شود، تصریح کرد: در حال حاضر از ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی ۹ شهرستان استان درگیر گرد و غبار هستند.
انتهای پیام