به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، وزارت خارجه عربستان در این بیانیه تاکید کرد، "عربستان این اقدامات را که موجب تخریب ساختمان سفارت و مراکز وابسته به آن و نیز واحدهای مسکونی و داراییهای کارمندان آنها شد، به شدت محکوم میکند".
این وزارتخانه در ادامه نیز مخالفت کامل خود را با تمامی اشکال خشونت و تخریب علیه هیاتهای دیپلماتیک ابراز داشته و بر اهمیت مقابله با این گروههای شبهنظامی که سعی در مختل کردن امنیت و ثبات سودان و آسیب رساندن به مردم آن را دارند، تاکید کرد.
وزارت امور خارجه سودان با انتشار بیانیهای در روز سهشنبه حمله نیروهای موسوم به «پشتیبانی سریع» به سفارتخانههای چین و فلسطین و همچنین خانه سفیر عمان را محکوم کرد. سفارتخانههای چین و فلسطین واقع در خارطوم، پایتخت سودان، و خانه سفیر عمان واقع در منشیا است. در این بیانیه آمده است: «این اقدام نقض آشکار قوانین بینالمللی و آداب و رسوم پذیرفته شده و حفاظت از مقر و اموال نمایندگیهای دیپلماتیک است.»
به گفته وزارت خارجه سودان، «شبه نظامیان شورشی تعدادی از خودروهای دیپلماتیک را از مقر سفارت چین به سرقت بردهاند، اسناد را دستکاری و مبلمان را خراب کردهاند.»
به گزارش خبرگزاری سودان، آنها همچنین به سفارتخانه فلسطین و محل اقامت سفیر حمله کرده و اقدام به شکستن در، سرقت، و تخریب تجهیزات کردهاند و حتی پس از اذیت و آزار کارکنان محلی، پول نقد آنها را دزدیدهاند.
در بیانیه وزارت امور خارجه سودان آمده است که شبهنظامیان شورشی همچنین به خانه سفیر عمان حمله کردند و فرش، مبلمان، اشیای با ارزش، و وسایل الکترونیکی را به سرقت بردند.
وزارت امور خارجه سودان بار دیگر این «رفتار تروریستی و جنایتکارانه» را در بیانیهاش محکوم کرد و از جامعه بینالمللی نیز خواست این اقدام را به شدیدترین شکل محکوم کرده، نیروهای «پشتیبانی سریع» را سازمانی تروریستی تلقی کند، و آن را از نظر قانونی و اخلاقی مسئول بداند.
به گزارش میدل ایست مانیتور، وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در روز سه شنبه حمله به سفارت فلسطین و محل اقامت سفیرش در خارطوم را محکوم کرد. این وزارتخانه اعلام کرد حملههای روز سهشنبه، از زمان آغاز جنگ داخلی در سودان، چهارمین حمله از این نوع بهحساب میآید. این وزارتخانه افزود: «این گروهها درها را میشکنند، وسایل را خراب میکنند، و کارمندان محلی و کارکنان سفارت را کتک میزنند.» وزارت امور خارجه فلسطین تایید کرد که علاوه بر این اقدامها، شورشیان پولهای متعلق به سفارت را سرقت کردهاند.
در بیانیه مزبور آمده است که چنین تهاجمها و تخلفها و حمله به نماینده رسمی دولت فلسطین نقض فاحش حاکمیت دولت و نقض آشکار کنوانسیون وین است. دولت خودگردان فلسطین اعلام کرد بهمنظور حفاظت از سفارتخانه و کارمندانش و همچنین محل اقامت سفیر هرگونه اقدام قانونی لازم را انجام خواهد داد.
فرانسه، آلمان، نروژ، عربستان سعودی، سوئد، امارات متحده عربی، بریتانیا، ایالات متحد آمریکا، و اتحادیه اروپا، در بیانیهای مشترک، نگرانی جدی خود را از خشونتهای جاری و وضعیت انسانی فاجعهبار در سودان، از جمله گزارشهای مربوط به نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه و حقوق بشر، ابراز کردند. آنها همچنین غارت گسترده کمکهای بشردوستانه بهدست شورشیان را محکوم کردند.
به گزارش خبرگزاری تاس، وزیران خارجه چین و عمان هنوز در مورد این گزارش اظهار نظر نکردهاند. پیش از این، وزارت خارجه سودان نیروهای پشتیبانی سریع را برای حمله به نمایندگیهای دیپلماتیک قطر، اردن، کویت، عربستان سعودی، سومالی، اوگاندا، و سودان جنوبی در خارطوم محکوم کرده بود.
نیروهای پشتیبانی سریع سودان تاکنون همه اتهامهای حمله به سفارتخانهها را رد کرده و گفتهاند نمایندگیهای دیپلماتیک در پایتخت در حفاظت این گروه هستند.
پیش از این، و پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر اینکه گروههای مسلح در سودان محل کار و زندگی کارکنان نمایندگیهای دیپلماتیک خارجی را هدف قرار میدهند، کنیا در پنجم ژوئن سفارت خود را در خارطوم تعطیل کرد. درگیری بین ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع افزایش یافته است و حداقل ۸۵۰ غیرنظامی از زمان آغاز درگیریها در سودان کشته شدهاند.
دو طرف درگیر در سودان با میانجیگری آمریکا و عربستان به توافق آتشبسی یک هفتهای از عصر دوشنبه رسیدند اما تنش و درگیریهای پراکنده میان دو طرف با وجود آتشبس ادامه دارند.
از ۱۵ آوریل درگیریهای شدید و گسترده میان نیروهای ارتش سودان به فرماندهی عبد الفتاح البرهان و نیورهای واکنش سریع این کشور به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) ادامه دارند، بیشتر این درگیریها در خارطوم، پایتخت سودان شکل گرفت و علاوه بر تلفات در میان نظامیان دو طرف، موجب کشته و زخمی شدن صدها غیرنظامی شد.
انتهای پیام