۳۵ میلیون هکتار از عرصه‌های مرتعی کشور در اختیار عشایر است

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر کشور با بیان اینکه ۱.۴ جمعیت کشور را عشایر تشکیل می‌دهند، گفت: این قشر ۲۵ درصد گوشت و فرآورده‌های دامی و ۳۵ درصد صنایع‌دستی کشور را تولید می‌کنند، همچنین ۳۵ میلیون هکتار عرصه مرتعی در اختیار آن‌ها است.

مهدی میزبان ۱۷ خردادماه در آیین تودیع و تکریم مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه داشته‌های تمدنی در این استان شکل گرفته است، اظهار کرد: باید به خود ببالیم که به عشایر خدمت می‌کنیم، عشایر جزو گنجینه‌های فاخر کشور محسوب می‌شوند، در طول تاریخ ایران نظامات سیاسی با عشایر ارتباط خوبی نداشتند.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر کشور افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با دید عدالت‌خواهانه به عشایر نگاه شد، نگرش به این قشر فرهنگی، اجتماعی، عدالت است و بنابراین با دولت همسو شدند، عشایر هر کجا مورد لطف نظام قرار گرفتند، پای آرمان‌ها جانانه ایستادند و از مرزها محافظت کردند.

وی با بیان اینکه ۱.۴ جمعیت کشور را عشایر تشکیل می‌دهند، گفت: این قشر ۲۵ درصد گوشت و فرآورده‌های دامی و ۳۵ درصد صنایع‌دستی کشور را تولید می‌کنند، همچنین ۳۵ میلیون هکتار عرصه مرتعی در اختیار آن‌ها است.

میزبان با بیان اینکه عشایر در ۵۸ درصد فضای جغرافیایی کشور دارای قلمرو هستند، توضیح داد: دو ایلراه تازار و دزپارت از تمدن‌های باستانی کشور محسوب می‌شوند، باید زندگی عشایر مستند شود.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر کشور با بیان اینکه اتکای زندگی عشایر به دام و مرتع باتوجه به تغییرات اقلیمی پایدار نیست، گفت: باید چهار برنامه محوری از جمله توسعه گردشگری جامعه محور، توسعه صنایع‌دستی، جمع‌آوری و کشت گیاهان دارویی و ارتقای بهره‌وری دامداری عشایری در مناطق عشایری باتوجه به مزیت نسبی اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: برای جبران خساراتی که عشایر به‌علت حذف ارز ترجیحی و عدم افزایش قیمت گوشت متحمل شدند، ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی با سود چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله مصوب شد که این تسهیلات دیر ابلاغ شد.

انتهای پیام
 

  • چهارشنبه/ ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402031710934
  • خبرنگار : 50250