در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

چگونگی سنجش ایمنی مواد غذایی در کشور/لزوم شناسنامه‌دار شدن زمین‌های کشاورزی

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به چگونگی سنجش ایمنی مواد غذایی مصرفی در کشور، تاکید کرد: فراورده‌های غذایی که مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار می‌گیرد، از سلامت کافی برخوردار است.

دکتر مهدی انصاری دوگاهه در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه غذا مهم‌ترین فرآورده سلامتی است که مورد استفاده تمام آحاد مردم قرار می‌گیرد، گفت: به همین دلیل سلامت و ایمنی آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وی ضمن اشاره به مباحث قاچاق و برخی تخلفات در حوزه غذا، در عین حال افزود: با توجه به استانداردهای جهانی که در کشور در خصوص ایمنی غذایی رعایت می‌شوند، مردم می‌توانند در مورد سلامت تمام مواد غذایی و آشامیدنی که از سوی سازمان غذا دارو تایید شده‌ است، اطمینان داشته باشند.


چگونگی سنجش ایمنی مواد غذایی در کشور

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع غذا، دارو و تجهیزات پزشکی درباره چگونگی سنجش سلامت و ایمنی غذایی بیان کرد: راه‌های زیادی برای سنجش ایمنی غذا وجود دارد که ما در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با استفاده از تمامی ابزارهایی که در دست داریم، هر موردی که باعث تهدید ایمنی غذا شود را بررسی می‌کنیم.


بروزرسانی مداوم استانداردهای غذایی در کشور

انصاری با تاکید بر اینکه استانداردهای غذایی در ایران همگام با سراسر جهان به طور مرتب بروزرسانی می‌شوند، افزود: این استانداردها روز به روز در جهان سختگیرانه‌تر می‌شوند تا هیچ مورد جدیدی نتواند سلامت غذا را تهدید کند.

وی به ایسنا افزود: یکی از مواردی که برای حفظ و تامین ایمنی غذا در کشور صورت می‌گیرد، رصد و پایش مبادی ورود این اقلام به کشور است و این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخودار است؛ هرچند که نمی‌توان برخی تقلبات، تخلفات و بحث قاچاق را نادیده گرفت.


تجهیز محل تولید و مبادی ورود اقلام غذایی به دستگاه‌های پیشرفته آزمایشی

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع غذا، دارو و تجهیزات پزشکی ادامه داد: در تلاش هستیم که محل تولید مواد غذایی و همچنین مبادی ورود اقلام وارداتی را به دستگاه‌های پیشرفته جهت آزمایش دقیق و سریع مجهز کنیم تا این مهم در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بالاترین دقت انجام گیرد.


رصد محصولات غذایی فقط برای اقلام صادراتی نیست

 انصاری اظهار کرد: برخی بر این باورند که پایش و رصد محصولات غذایی فقط برای اقلام صادراتی صورت می‌گیرد در حالی که حفظ جان مردم و امنیت غذایی از هیچ محدودیتی برخوردار نیست و برای تمام محصولاتی که در داخل کشور عرضه می‌شوند نیز پایش انجام می‌گیرد.


لزوم شناسنامه‌دار شدن محصولات خام و زمین‌های کشاورزی

وی افزود: از دیگر اقداماتی که می‌بایست با هدف ایمنی غذایی صورت گیرد این است که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی باید محصولات خام کشاورزی و زمین‌های کشاورزی نیز شناسنامه‌دار شوند تا دقت بالاتری در رصد و پایش آنها صورت گیرد.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع غذا، دارو و تجهیزات پزشکی بیان کرد: یکی از خطراتی که ایمنی غذایی را تهدید می‌کند، ایجاد آلودگی در محصولات ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی است که در این راستا هم به دنبال این هستیم تا آزمایشگاه‌های مرجع سراسر کشور را به دستگاه‌های پایش و رصد این مورد تجهیز کنیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۵:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402031710778
  • خبرنگار : 71070