/گزارش/

آتش کمبود امکانات و تجهیزات در کمین جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد

با آغاز فصل گرما بار دیگر آتش سوزی در جنگل‌های کشور به خبری پرتکرار تبدیل شده است. ظرف یک هفته اخیر مناطقی در استان کهگیلویه و بویراحمد دچار آتش سوزی شده است. که در همه مناطق ازجمله شهرستان مناطقی از شهرستانهای بهمئی، گچساران، کهگیلویه، باشت، دنا و بویراحمد آتش خاموش شده است.

خطر آتش سوزی در کمین جنگل‌ها و مراتع استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که امکانات و تجهیزات لازم را می طلبد و ایمن مهم نیاز به توجه ویژه مسئولان و متولیان امر دارد.

«سعید جاویدبخت»، مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: پوشش گیاهی و مرتعی در سطح استان بواسطه بارش های خوب سال ۱۴۰۱ افزایش چشمگیری داشت که با خشک شدن این گیاهان و مراتع خطر وقوع آتش سوزی ها را بالا می برد می طلبد که مردم نسبت به پیشگیری از وقوع آتش سوزی ها جدی باشند.

وی افزود: در ادارات شهرستانها و اداره کل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد اکیپ های واکنش سریع و شبانه روزی را تشکیل داده ایم که در ادارات مستقرند و سامانه ارتباطی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ برای گزارشات مربوط به آتش سوزی ها فعال هستند.

جاویدبخت طبق قانون همه دستگاهها باید زمان آتش سوزی در جنگلها و عرصه های منابع طبیعی به کمک ما بیایند،  اظهارکرد: از همه دستگاهها درخواست داریم که بیش از پیش هنگام وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان پای کار باشند.

مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: تجهیزات و امکاناتی از جمله ۱۰۰ دستگاه دمنده در بین شهرستان‌های استان جهت کمک به مهار آتش سوزی جنگلها توزیع کرده ایم.

جاوید بخت تصریح کرد: همکاری مردم، تشکلهای مردم نهاد، ائمه جمعه و جماعات، دستگاههای فرهنگی و بسیج جهت پیشگیری از وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع موثر و مفید است.

وی ادامه داد: بالغ بر ۹۰ درصد استان کهگیلویه و بویراحمد منابع طبیعی جنگل و مرتع است که ۵۶ درصد از این استان را جنگل تشکیل می دهد.

مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: افرادی که به دامان طبیعت برای تفریح می روند تا جایی که امکان دارد آتش روشن نکنند و در صورت روشن کردن آتش، قبل از ترک منطقه و محل از خاموش بودن آن اطمینان حاصل کنند و حتی ته سیگار خود را کنار جاده ها و در عرصه های منابع طبیعی نیندازند چراکه می تواند زمینه ای برای آتش سوزی گسترده باشد.

جاوید بخت تاکید کرد: در تعطیلات اخیر آتش سوزی هایی در عرصه های جنگلی و مرتعی استان رخ داده که عامل انسانی علت این آتش سوزی ها بود و عمده آتش سوزی هایی که اتفاق افتاده بدلیل بی احتیاطی در آتش زدن اراضی کشاورزی بود که بعضا به منابع طبیعی و جنگلی سرایت کردند و با تدابیر لازم و اندیشیده شده مهار و خاموش شدند.

وی اظهارکرد: هدف گذاری ایجاد ۹۰۰کیلومتر آتش بر در عرصه های جنگلی و مرتعی استان داشتیم که تاکنون حدود ۶۵۰ کیلومتر "آتش برگ ایجاد کرده ایم.

اجازه تغییر کاربری اراضی منابع طبیعی را نمی دهم

«شهرام مهدوی مطلق»، فرماندار شهرستان بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از مهار یک فقره آتش سوزی در منطقه "گل و بلبل مزدک" این شهرستان خبر داد و گفت: واقعیت امر شواهد این آتش سوزی نشان می دهد که عمدی و با هدف زمین خواری محتمل است چون گردشگر پذیر و دارای طبیعتی بکر بوده و این موضوع به شدت پیگیری و با متخلف یا متخلفان به شدت برخورد خواهد شد.

وی با بیان اینکه اقدام بعدی عاملان آتش‌سوزی بدون شک درخواست واگذاری و تغییر کاربری است، افزود: تا زمانی بنده به عنوان فرماندار مسئولیت خدمتگذاری به مردم را دارم اجازه نمی‌دهم یک وجب از اراضی منابع طبیعی از جمله جنگل‌ها، حواشی جاده ها و رودخانه ها سوخته شده و دچار آتش سوزی در هر نقطه از این شهرستان تغییر کاربری داده شود.

مهدوی مطلق میزان خسارت وارد شده را بیش از دو هکتار عنوان و اظهارکرد: جنگل‌بانان و مردم پای کار بودند اماذ برای مهار و خاموش کردن آتش تجهیزات و امکانات لازم را نداشتند و آتش با کمک آتش نشانان یاسوج مهار و خاموش شد.

فرماندار شهرستان بویراحمد با بیان اینکه آتش سوزی جنگلها و مراتع شهرستان بویراحمد از اواسط خرداد ماه آغاز شده است، خاطرنشان کرد: شهرستان بویراحمد در مجموع ۱۰ دستگاه دمنده دارد که کافی و جوابگوی نیاز در مواقع آتش سوزی نیست.

مهدوی مطلق تصریح کرد: تاکنون سه چهار مورد آتش سوزی در جنگلها و مراتع شهرستان بویراحمد رخ داد که سطحی بوده و به موقع مهار شدند.

۱۰ هکتار جنگل و مرتع دنا در آتش سوخت

همچنین «کورش درخشان زاده»، فرماندار شهرستان دنا نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: طی تعطیلات اخیر دو مورد آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع شهرستان رخ داده که با همکاری مردم، شوراها و دهیاری ها این آتش سوزی ها مهار و خاموش شدند.

وی افزود: طبق برآورد اولیه این دو آتش سوزی به ۱۰ هکتار جنگل و مرتع شهرستان دنا خسارت وارد کرده اند که بیشتر خسارت مرتعی بوده است.

هیچ گونه امکانات و تجهیزات برای مهار آتش سوزی ها نداریم

«علی محمدی»، فرماندار شهرستان بهمئی نیز در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: طی روز های اخیر و تعطیلات گذشته بیش از پنج مورد آتش سوزی در جنگلها، مراتع و مزارع کشاورزی این شهرستان به وقوع پیوست که متاسفانه هیچ گونه امکانات و تجهیزات حتی امکانات اولیه ی برای مهار آتش نداشتیم.

وی اظهارکرد: این آتش سوزی ها به بیش از ۱۰۰ هکتار جنگل، مرتع و مزارع کشاورزی خسارت وارد کرده اند.

۴۱ آتش سوزی در گچساران رخ داد

همچنین «روانبخش دیهیم خوب»، فرماندار شهرستان گچساران نیز در خصوص آتش سوزی جنگلها و مراتع این شهرستان به خبرنگار ما گفت: برای مهار و خاموش آتش سوزی هایی که در سطح شهرستان رخ می دهد امکانات لازم نیاز داریم و با توجه به صعب العبور بودن و سخت گذر بودن مناطقی که دچار آتش سوزی می شوند نیاز به بالگرد داریم.

بالگرد نیاز داریم

وی تعداد آتش سوزی های به وقوع پیوسته در شهرستان گچساران خیلی زیاد است، افزود: اخیرا بطور میانگین هر دو روز یک مورد آتش سوزی در سطح جنگل‌ها و مراتع شهرستان گچساران رخ می دهد در مقطعی نیز روزانه پنج مورد آتش سوزی داشته ایم.

دیهیم اظهارکرد: از ابتدای امسال تاکنون ۴۱ فقره آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع شهرستان گچساران رخ داده است.

«نادر گرامی»، فرماندار شهرستان باشت نیز به خبرنگار ایسنا گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون،  تعدادی آتش سوزی در جنگل ها و مراتع منابع طبیعی، مناطق حفاظت شده و مزارع گندم رخ داده است.

وی افزود: برای مهار و خاموش کردن آتش سوزی ها به امکانات و تجهیزات لازم نیاز داریم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1402031710664
  • خبرنگار :