به گزارش ایسنا، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه سازمان ملل منتشر شده است، در پاسخ به این که سازمان ملل چه واکنشی به رونمایی ایران از موشک هایپرسونیک فتاح دارد و آیا این اقدام ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است، گفت: «من اطلاعاتی ندارم که بر اساس آن اظهار نظر کنم. ما بر این باوریم که ایران باید به تعهداتش در زمینه قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل پاینبد باشد.»
واکنش دوجاریک در پی رونمایی دیروز صبح از موشک هایپرسونیک فتاح، با حضور رئیسجمهوری و جمعی از مسئولان نیروهای مسلح در نیروی هوافضای سپاه پاسداران مطرح میشود.
پیش از این، در معرفی موشک فتاح اعلام شده بود این موشک سرعت بالایی دارد و در جو و خارج از جو میتواند مانور دهد. این موشک جدید میتواند از همه سامانههای سپر موشکی عبور کند و سامانههای ضد موشکی دشمن را هدف قرار میدهد.
این موشک با بهرهمندی از قابلیتهای تاکتیکی و برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، توان دستیابی به سرعتهای بسیار بالا و انجام مانورهای گوناگون در داخل و خارج از جو زمین با هدف غلبه بر انواع سامانههای دفاع هوایی دشمن را دارد.
برد این موشک ۱۴۰۰ کیلومتر و سرعت آن پیش از اصابت به هدف ۱۳ تا ۱۵ ماخ است.
سردار امیرعلی حاجی زاده، روز گذشته در آیین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح اظهار کرد: موشکی که امروز رونمایی آن صورت گرفت، موشکی است که در دنیا کم نظیر است به نحوی که با رونمایی این موشک ایران جزو چهار کشور دارای این فناوری شد؛ موشک فتاح به دلیل فناوری که دارد هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد در حالی که برای سایر سلاحها مانند تانک، ناو، هواپیما و غیره موشک ضد آن وجود دارد و حتی برای سایر موشکها هم ضدموشک هایی ساخته شده است.
او یادآور شد: فعالیتهای ما در این حوزه به ساخت این موشک خاتمه پیدا نمیکند چون این مسیر را همچنان ادامه خواهیم داد تا هیچ دشمنی حتی تصور حمله به ایران را هم نکند.
در ادامه این نشست خبری، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به این که آیا سازمان ملل بازگشایی سفارت ایران در عربستان سعودی را اقدامی مثبت در منطقه تلقی میکند، گفت: «فکر میکنم هر زمانی که دو کشور، به ویژه دو کشوری که نفوذ بالایی در آن منطقه، در منطقه خلیج فارس دارند، در گفتمانی صریح و سازنده مشارکت داشته باشند، برای منطقه مفید است.»
مراسم بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض، روز گذشته ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ با حضور علیرضا بیکدلی، معاون وزیر امور خارجه در امور کنسولی، ایرانیان و امور مجلس و حسن زرنگار سرپرست سفارت جمهوری ایران و با حضور علی الیوسف معاون کنسولی وزارت امور خارجه عربستان سعودی و تعدادی از مقامات وزارت امور خارجه ،سفرای و اعضای کادر دیپلماتیک مقیم عربستان سعودی و نمایندگان دفاتر سازمانهای منطقهای و بین المللی مستقر در ریاض برگزار شد.
بیکدلی در این مراسم طی اظهاراتی گفت: ایران و عربستان دارای ظرفیت های بسیاری در ابعاد مختلف دولتی و مردمی برای گسترش روابط هستند.
به گفته او « فعالیت سفارتخانه های دو کشور مسیر همکاری های دو کشور را تسهیل می کند.»
پیشتر نیز ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره بازگشایی سفارتخانه ایران در ریاض، سرکنسولگری آن در جده و نمایندگی ایران در سازمان همکاری اسلامی در عربستان سعودی، اظهار داشت: در تکمیل روند اجرای توافقات دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو کشور، سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده و نمایندگی دائم ایران نزد سازمان همکاری اسلامی طی روزهای سه شنبه ۱۶ خرداد و چهارشنبه ۱۷ خردادماه ۱۴۰۲ به صورت رسمی بازگشایی خواهند شد.
انتهای پیام