به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، این سرآشپز رباتیک میتواند یاد بگیرد که چگونه با تماشای یک برنامه آشپزی یک غذای عالی تهیه کند.
محققان دانشگاه کمبریج ماشینی را برنامهریزی کردهاند که با دنبال کردن نحوهی تهیه آن توسط انسان، غذا درست میکند.
این ربات با استفاده از هوش مصنوعی پیشرفته قادر است با توجه به هر فریمی تشخیص دهد که در حال دیدن چه چیزی مانند سبزیجات، دست یا چاقو است و نحوهی استفاده از آنها را درک کند. سپس با گذشت زمان میتواند تشخیص دهد که کدام مواد با هم بهترین ترکیب را میسازند و حتی اعلام کند که چه زمانی یک سرآشپز انسانی مقدار اشتباهی از یک ماده را استفاده کرده است.
سرآشپزهای رباتیک دهههاست که در داستانهای علمی تخیلی حضور دارند اما در واقعیت، آشپزی یک مشکل چالش برانگیز برای یک ربات است.
چندین شرکت تجاری، نمونهی اولیه سرآشپزهای رباتیک خود را ساختهاند، اگرچه هیچ یک از آنها در حال حاضر به صورت تجاری در دسترس نیستند و از نظر مهارت بسیار از همتایان انسانی خود عقبترند.
گرزگورز سوچاکی(Grzegorz Sochacki)، نویسنده این مطالعه و دانشجوی دکترا از آزمایشگاه رباتیک الهام گرفته از بیولوژیک کمبریج، میگوید: ما میخواستیم ببینیم که آیا میتوانیم یک سرآشپز رباتیک را آموزش دهیم تا با شناسایی مواد تشکیل دهنده و نحوهی ترکیب آنها با روشی مشابه انسان آشپزی را یاد بگیرد. قدرت تشخیص ربات شگفتانگیز بود.
او افزود: ربات ما به ویدیوهای آشپزی که در رسانههای اجتماعی در فضای مجازی پخش میشوند، علاقهای ندارد زیرا دنبال کردن آنها بسیار سخت است.
اما از آنجایی که این سرآشپزهای رباتی در شناسایی مواد موجود در ویدیوهای غذایی بهتر و سریعتر میشوند، ممکن است بتوانند از سایتهایی مانند یوتیوب برای یادگیری طیف وسیعی از دستور العملها استفاده کنند.
محققان ابتدا یک «کتاب آشپزی» متشکل از هشت دستور سادهی سالاد تهیه کردند و از تهیه آنها فیلم گرفتند. سرآشپز رباتیک که با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی که اساسا نحوهی عملکرد مغز انسان را تقلید میکنند آموزش دیده است، ۱۶ مورد از این ویدئوها را تماشا کرد. با شناسایی مواد تشکیل دهنده و اقدامات سرآشپز انسانی، این ربات توانست در ۹۳ درصد موارد به درستی تشخیص دهد که چه چیزی در حال آماده شدن است. همچنین قادر به تشخیص تغییرات جزئی در دستور غذا بود مانند دو برابر شدن حجم غذا.
این ربات همچنین توانست یک سالاد کاملا جدید را تشخیص دهد، آن را به کتاب آشپزی خود اضافه کند و سپس آن را تهیه کند.
انتهای پیام