شهردار مشهد خبر داد

در تامین آب برای فضای سبز مشهد مشکل داریم

شهردار مشهد گفت: غیر از بحرانی بودن وضعیت آب شرب، در تامین آب برای فضای سبز نیز مشکل داریم؛ بنابراین حال شهر ما در حوزه محیط زیست خوب نیست.

محمدرضا قلندر شریف امروز ۱۶ خرداد ماه، در مراسم افتتاح پروژه‌های معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد که در بوستان وکیل‌آباد برگزار شد، اظهار کرد: سیستم‌های پایشی که در سطح شهر نصب می‌شود برای ما هشداردهنده است. مجموعه‌های پایش آلایندگی صوتی، هوا و موضوعات مختلف به موقع هشدارهای لازم را می‌دهند.

وی با بیان اینکه شهر ما در برخی حوزه‌های محیط زیستی حال خوبی ندارد، عنوان کرد: آلودگی هوا، آلودگی صوتی و مشکل کاهش بارندگی و آب در شهر بسیار زیاد است. غیر از بحرانی بودن در آب شرب، در تامین آب برای فضای سبز نیز مشکل داریم؛ بنابراین حال شهر ما در حوزه محیط زیست خوب نیست، البته شهرداری اقدامات بسیار خوبی را به صورت خاص انجام داده و شهر شاخص و نمونه‌ای در حوزه محیط زیست است.

قلندر شریف افزود: به دلیل موقعیت خاصی که مشهد دارد و وجود مضجع منور رضوی، مشهد تنها شهر مشهدی‌ها نیست؛ بنابراین نگاه ویژه‌تری را می‌طلبد. توجه ویژه و یک‌جانبه به شهر مشهد و بعد اقتصادی آن ما را با چالش‌هایی روبه‌رو کرده که درمان آن‌ها پیچیده و هزینه‌بر خواهد بود. توسعه شهر باید به صورت پایدار و در همه ابعاد باشد.

شهردار مشهد ادامه داد: تمام بودجه عمرانی شهرداری در بهبود وضعیت محیط زیست به صورت مستقیم و غیر مستقیم هزینه می‌شود. ده‌ها هزار میلیارد را در سال هزینه می‌کنیم تا غفلت‌های گذشته را جبران کنیم. سطح ملی به صورت ویژه به این موضوع توجه نمی‌کند. در تخصیص اعتبارات تنها جمعیت مشهد را در نظر گرفتند. مشهد کلان‌شهر و پایتخت معنوی است و غیر از ۳.۵ میلیون ساکن و مجاور، میزبان یک میلیون اتباع بیگانه و ۳۰ میلیون زائر به صورت سالانه است.

وی با اشاره به اینکه در شهرداری در حوزه‌های مختلف محیط زیستی ورود کردیم، تصریح کرد: در حوزه پسماند، ما یک خوشه صنعتی کامل را داریم و تکمیل آن با چند موضوع دیگر به طور کامل تامین می‌شود. ما بزرگترین کارخانه زباله‌سوز را در برنامه داریم که برای این موضوع از دولت کمک مالی و اعتبار ویژه نمی‌خواهیم، خط اعتباری ارزان‌قیمت بانکی برای وام می‌خواهیم. اگر دولت ۲۰۰۰ میلیارد خط اعتباری ارزان‌قیمت به ما بدهد، بخش خصوصی آمادگی دارد بزرگترین کارخانه زباله‌سوز کشور را ایجاد کند. با این کارخانه در جهت تولید برق سالم و ارتقاء محیط زیست کار خواهد شد.

قلندر شریف بیان کرد: برای بازیافت نخاله‌های ساختمانی نیز برنامه داریم. کل هزینه‌ای که در حوزه حمل‌ونقل عمومی می‌شود در جهت ارتقاء مباحث محیط زیستی است. سال ۱۴۰۳ فاز ۱ خط ۳ قطار شهری از میدان شهدا تا پایانه مسافربری امام رضا(ع) را به بهره‌برداری خواهیم رساند و کل عملیات حفاری خطوط چهارگانه قطار شهری مشهد تا پایان این دوره مدیریت شهری به پایان خواهد رسید که این اقدامات به صورت مستقیم در محیط زیست تاثیر دارد.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: ما در حوزه اتوبوسرانی نگاه ویژه‌ای داریم. تعداد اتوبوس‌ها را افزایش خواهیم داد. در سفر رییس جمهور مصوباتی بود که پیگیر آن‌ها هستیم. در تامین ون یک قرارداد ۱۴۰ دستگاهی و یک قرارداد ۱۰۰ دستگاهی را داریم که کمک بسیار خوبی به اتوبوس‌های حومه شهر می‌کند. پیشنهادی را به وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها دادیم که تاثیر آن در محیط زیست است.

وی اضافه کرد: به عنوان شهر پایلوت در تامین ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برقی برای خط یک بی‌.آر.تی که ۱۴ کیلومتر است و ۱۰۰ هزار نفر را در روز خدمت‌رسانی می‌کند، اقدام کردیم. موضوع تاکسی‌های برقی نیز مورد توجه ما است. پایلوت راه‌اندازی تاکسی‌های برقی را نیز حتما پیگیری می‌کنیم. تامین ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی برای عموم از سال گذشته آغاز شده و در حال انجام است.

آرزو می‌کنم روزی مدیران مشهد همه با دوچرخه به محل کار خود مراجعه کنند

قلندر شریف با بیان اینکه ما در مدیریت شهری در زمینه استفاده از دوچرخه نیز برنامه‌هایی داریم، عنوان کرد: مشهد دبیرخانه دائمی شهر دوستدار دوچرخه توسط وزارت کشور انتخاب شده و رونمایی خواهیم کرد. در زمینه آلودگی هوا با نیروگاه‌های مختلف و مازوت‌سوزی مواجه هستیم، همچنین خودروهای تک‌سرنشین نیز در شهر تردد دارند. تمام مدیران از خودروهای تک‌سرنشین استفاده می‌کنند که آرزو می‌کنم روزی مدیران شهر مشهد همه با دوچرخه به محل کار خود مراجعه کنند. دوچرخه‌سواری بسیار مورد توجه مدیران شهری در مسیرهای مختلف است. مسیرهایی احداث شده و در حال تکمیل است.

شهردار مشهد گفت: نگاه ویژه به محیط زیست صرفا این نیست که به صورت مستقیم در احداث پارک‌ها و افزایش سرانه فضای سبز اقداماتی انجام شود، هر فعالیتی در مشهد که در جهت ارتقاء موضوعات محیط زیستی است، کمک همه دستگاه‌ها را می‌طلبد. در مجلس نیز باید مصوبات متقن و اجرایی پیگیری شود. غفلت در محیط زیست هزینه‌های گزافی دارد و شاید قابل جبران نباشد، نمونه آن یوزپلنگ ایرانی است که هزاران میلیارد هزینه می‌شود تا نسل آن منقرض نشود. در شهرداری مشهد در زمینه محیط زیست مدعی بوده و پیشرو هستیم و نگاهمان ویژه است. 

در این مراسم مرکز اجرایی حمایت از پرندگان به بهره‌برداری رسید، ۱۰ ایستگاه شبکه پایش آلودگی صوتی و نخستین ایستگاه سنجش سیار آلاینده‌ای زیست‌محیطی افتتاح و از سه سامانه جمع‌آوری هوشمند پسماند رونمایی شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402031610038
  • خبرنگار : 50107