سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تیران و کرون:

نبود شناخت از تشکل‌های مردمی مانع عدالت فرهنگی شده است

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تیران و کرون گفت: عدم شناخت از تشکل‌های مردمی و بی‌توجهی به این مراکز در گذشته مانع تحقق عدالت فرهنگی در تیران و کرون شده است.

علی معینی در گفت‌وگو با ایسنا به نیازهای متعدد فرهنگی و هنری در تیران و کرون اشاره و اظهار کرد: گستردگی این شهرستان با بیش از ۴۶ روستا و سه شهر و عدم تمرکز آن، باعث شده تا توزیع امکانات زیرساختی و اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری با مشکل روبرو شود و عدالت فرهنگی تحقق نیابد.

وی افزود: قادر به احداث مراکز فرهنگی و هنری در بخش‌های مختلف این منطقه به دلیل محدودیت منابع دولتی نیستیم و برای تسهیل دسترسی به امکانات و کاهش وابستگی به دولت باید مراکز مدنی و تشکل‌های فرهنگی و هنری فعال شوند.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تیران و کرون با بیان اینکه بخش خصوصی توان سرمایه‌گذاری و فعالیت در حوزه‌های فرهنگی و هنری را دارد، تصریح کرد: بی‌توجهی به بخش مردمی و خصوصی و تمرکز صرف بر توان دولت، فرصت‌ها را از بین می‌برد و نمی‌توانیم زودتر به نتیجه برسیم.

وی اضافه کرد: در این مسیر شهرداری‌ها و خیران فرهنگی و هنری وارد صحنه همکاری شده‌اند که این همکاری‌ها در عسکران و تیران به خوبی رقم خورده و نتایج این همکاری‌های مشترک به شهروندان این دو شهر خواهد رسید.

معینی با بیان اینکه احداث سالن سینمایی و مرکز فرهنگی و هنری در شهر عسکران و بخش کرون از گذشته مورد مذاکره بوده، خاطرنشان کرد: راهبرد و نگرش وابستگی به تصمیمات دولتی منجر به رکود این پروژه شده بود که با حضور سرمایه‌گذار و همکاری شورا و شهرداری شهر عسکران به زودی شاهد بهره‌برداری آن خواهیم بود.

وی اضافه کرد: تعامل بین موسسه فرهنگی و هنری مجری طرح‌های سینمایی و شهرداری عسکران قطعاً به نتیجه می‌رسد و اگر بخواهیم فقط منتظر توزیع اعتبارات دولتی باشیم، سازه ساختمان هم فرسوده شده و کاری به جایی نمی‌رسد.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تیران و کرون برآورد اعتبار برای تکمیل و بهره‌برداری از سالن سینمایی و فرهنگی عسکران را ۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد و یادآور شد: تأمین این چنین اعتباری از سوی دولت در یک مقطع زمانی کوتاه امکان‌پذیر نیست و باید با همکاری مؤسسات و بخش خصوصی آن را به سرانجام برسانیم.

وی در خصوص پروژه فرهنگی هنری تیران نیز گفت: رایزنی و پیگیری موضوع در حال انجام است تا با همکاری موسسه سینمایی بهمن سبز، هیئت امنا این مرکز، خیران و همراهی مسئولان، این پروژه خیرساز نهایی شود.

معینی کانون‌های مساجد را یکی از مهم‌ترین مراکز در توسعه فرهنگی هنری روستایی و شهری معرفی کرد و ادامه داد: با راه‌اندازی کانون فرهنگی و هنری در روستاها یک فرصت فرهنگی ایجاد و با کمک مردم، جوانان و نوجوانان و دهیاران خدمات عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه به دلیل نبود چراغ راه در این حوزه، عدم همکاری برخی از هیئت امنای مساجد و کمبود اعتبارات، تعداد زیادی از کانون‌ها در حالت رکود قرار گرفته‌اند، گفت: به زودی با تشکیل نشستی با ستاد فهما استان اصفهان برای رفع این معضل تصمیم‌گیری و از ظرفیت‌های شهرستانی، استانی و ملی استفاده خواهیم کرد.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تیران و کرون یادآور شد: نسل جدید برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری باید به صحنه بیایند تا اینکه با هم‌افزایی و حمایت‌های مسئولان تحول جدی ایجاد کنیم که در حال حاضر با ایجاد پویشی از سمن‌ها و تشکل‌های مردمی جشنواره نشاط و امید برای اوقات فراغت سال تشکیل و کار پیش می‌رود.

معینی ادامه داد: این مدل همکاری مشترک در توسعه زیرساخت‌ها و اجرای رویدادهای فرهنگی و هنری کارآمد بوده و توسعه می‌یابد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402031609986
  • خبرنگار :