اصغر بلکیوند در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سوزاندن کاه و کلش پس از برداشت محصولات کشاورزی تهدید علیه سلامت عمومی است و اثرات مخرب زیست محیط متعددی را به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه آتش زدن و سوزاندن بقایای گیاهی (کاه و کلشهای باقیمانده در اراضی کشاورزی) علاوه بر تأثیرات مخرب بر کیفیت خاک و سرایت آتش به جنگلها، مراتع و اراضی کشاورزی همجوار، موجب آلودگی شدید هوا و تهدید علیه بهداشت عمومی خواهد شد.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست بروجرد با بیان اینکه برخی کشاورزان با پایان یافتن فصل برداشت مزارع گندم اقدام به سوزاندن کاه و کلش مزرعه خود میکنند، افزود: این کار سبب نابودی میلیونها موجود زنده در خاک شده و منجر به فقیر شدن خاک زراعی میشود.
بلکیوند با تأکید بر اینکه آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول کشاورزی، سنت نادرست و غیرعلمی بوده که هنوز هم در بین برخی کشاورزان مرسوم است، اضافه کرد: این موضوع علاوه بر آسیب رساندن به خاک و از بین بردن مواد آلی آن سبب آلوده کردن هوا نیز میشود.
وی خاطرنشان کرد: هر مزرعه یک اکوسیستم زراعی است که در آن چرخههای زیستی برقرار است و آتش سبب نابودی موجودات ذرهبینی و مواد آلی خاک میشود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست بروجرد بیان کرد: به همه کشاورزان تأکید میشود که از آتش زدن بقایای گیاهی جدا خودداری کنند.
بلکیوند ادامه داد: برابر ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی با تهدیدکنندگان بهداشت و سلامت عمومی برخورد قاطع قضایی خواهد شد.
انتهای پیام