حسن قاسمپور نیاری در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه کنوانسیون های بینالمللی متعددی در حفاظت از محیط زیست جهان وجود دارد، افزود: دبیرخانه کنوانسیون بینالمللی حفاظت از تالاب ها در کشور ایران و شهر رامسر میباشد.
وی با اشاره به اینکه در استان اردبیل تالاب ثبت شده در کنوانسیون وجود ندارد، اضافه کرد: سد میل مغان به خاطر منطقه مرزی بودن بین ایران و جمهوری آذربایجان دارای اهمیت است و بدلیل محافظت در آن و شکار ممنوع بودن محل به زیستگاهی برای مراجعه پرندگان مهاجر و آبزی جهت زادآوری و زمستان گذرانی تبدیل شده است.
قاسمپور با بیان اینکه در سال های گذشته اقداماتی برای ثبت سد میل مغان در دست اقدام بود که شرکت آب منطقه ای با دلیل اینکه این محل سد میباشد و نه تالاب همکاریهای لازم را انجام ندادند و وزارت نیرو هم مخالفت کرد، گفت: مذاکراتی را با وزارت نیرو داشتیم و اطمینان دادیم که ثبت تالاب میل مغان تعارضی با اهداف شرکت آب منطقه ای در ساخت سد ندارد.
وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم با کمک وزارت نیرو و وزارت امور خارجه و دفتر تالاب های سازمان محیط زیست کشور سد میل مغان را ثبت کنیم، ادامه داد: امیدواریم با کمک شرکت آب منطقه ای اردبیل این امر محقق شود تا از مزیت های ثبت آن در کنوانسیون بینالمللی رامسر و دریافت بودجه بینالمللی برای حفاظت از این تالاب و تأمین حقابه آن از رود ارس و از کشورهای بالادستی بهره مند شویم و همچنین بتوانیم پارک ملی صلح و دوستی و فعالیت زیستی مشترک با کشور همسایه در این تالاب را ایجاد کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در رابطه با کوه سبلان آن را جزو مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان دانست و تصریح کرد: تکلیفی برای ثبت جهانی کوهها با ارتفاع سه هزار و ۶۰۰ متر به بالا نداریم و به عنوان اثر طبیعی ملی از آنها حفاظت می کنیم.
قاسمپور ضمن اشاره به اینکه در کوه سبلان گونه شاخص خرس قهوه ای و یخچال های طبیعی با پوشش گیاهی خاص و گونه های جانوری وجود دارد، افزود: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اقداماتی را برای ثبت جهانی کوه سبلان انجام داده و اداره کل حفاظت محیط زیست استان نیز کمک حالشان خواهد بود تا با ثبت آن از بروز معضلات فعلی از قبیل چرای بی رویه و جاده سازی جلوگیری شود.
وی از ثبت شیروان دره سی مشکین شهر بعنوان منطقه شکار ممنوع خبر داد و گفت: این منطقه با کسب قابلیت های لازم به اثر طبیعی ملی و حفاظت شده با قوانین محکم ارتقاء مییابد.
این مقام مسئول حوزه محیط زیست استان بیان کرد: آیین نامه تالابها تداخلها را حل کرده و آیین نامه کشوری حفاظت و احیای تالابها نیز تدوین شده است که متناسب با مفاد آن تولیت و حفاظت پنچ تالاب در استان اردبیل با اداره کل حفاظت محیط زیست خواهد بود و سایر تالابها تحت تولیت جهاد کشاورزی و آب منطقهای میباشد که در آنها با نظارت محیط زیست اقدام به آبزی پروری و صید میکنند.
قاسمپور اذعان کرد: تالابهای ثبت شده جزو مناطق تحت مدیریت محیط زیست میباشند و اجازه نمیدهیم کوچکترین تخریب و دخل و تصرف و آلودگی در آن انجام شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اظهار کرد: مشکل سند مالکیت تالاب نئور با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در حال حل شدن است و بزودی تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان اردبیل قرار خواهد گرفت.
قاسمپور از تهیه طرح جامع برای مناطق تحت مدیریت محیط زیست و زون بندی آن خبر داد و گفت: در برخی از زون ها تفرج و گردشگری داریم و طبق مطالعاتی که در مناطق مدیریت حفاظت محیط زیست انجام شده است دریاچه نئور جزو آنها میباشد.
عضو شورای اداری استان گردشگری مسئولانه را مغایر با محیط زیست ندانست و از آمادگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان برای همکاری با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برای دعوت از سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری در منطقه نئور خبر داد.
قاسمپور در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه در شهر سرعین دو پساب وجود دارد، افزود: پساب آبگرم طبیعی که در طبیعت جاری میشود و به رودخانه کنزق چایی سرازیر میشود و پایش آن را انجام می دهیم و تأثیر عناصر طبیعی فلزات سنگین و شبه فلزی آن را بر آبهای زیرزمینی رصد می کنیم و دیگری پساب آبگرم های استفاده شده آبدرمانی ها و استخرها و حوضچه ها است که با پیگیری های محیط زیست تمامی آنها به شبکه فاضلاب شهر سرعین وصل شده است.
وی گفت: در شهرستان نیر این مشکل در آبگرمهای بالادستی سد یامچی وجود دارد که پیگیر نصب سیستم تصفیه و پیش تصفیه آنها هستیم.
انتهای پیام