به گزارش ایسنا، پرونده فوتبال باشگاهی ایران با قهرمانی پرسپولیس در هر دو جام داخلی بسته شد و تیمهای سپاهان و استقلال به عنوان رقبای پرسپولیس در لیگ و جام حذفی پشت سر شاگردان گلمحمدی قرار گرفتند. در طول فصل جاری شاهد رقابت شانه به شانه این سه تیم در صدرجدول بودیم اما این تمام جزییات مربوط به لیگ نبود. حضور مربیان خارجی از کشورهای اسپانیا و پرتغال در ایران و تغییر چهره کادرفنی پرسپولیس از ایرانی به خارجی، کیفیت فوتبال باشگاهی هم افزایش یافت.
ساپینتو رفتارهای حرفهای ندارد
رسول کربکندی، مربی و کارشناس فوتبال در گفتوگو با ایسنا درباره تحلیلیش از فصل فوتبالی فصل جاری اظهار کرد: قبل از جام جهانی لیگ برتر اصلاً کیفیت خوبی نداشت. اکثر بازیها بدون تماشاگر بود و با توجه به اردوها و بازیهای تدارکاتی مربوط به تیم ملی، کیفیت لیگ پایین بود. بعد از جام جهانی بازیها از نظر کیفی بهتر شد ولی دو یا سه مشکل بزرگ داشت. یکی از مشکلاتی که تا روزهای پایانی لیگ ادامه داشت اعتراض بیش از حد کادرفنی تیمها بود. مدام با هر سوت داور ۷ یا ۸ نفر لب خط بودند و اعتراض میکردند. جلوه نهایی این اعتراضها مربوط به سرمربی استقلال بود. با اینکه ساپینتو از نظر فنی تاثیر خوبی روی استقلال داشته است اما برخوردهای او حرفهای نیست. یک عده شاید اسم این موضوع را تعصب میگذارند و ولی به هر شکل اینطور نیست و نباید چنین رفتاری باشد. دیگری بحث داوری ها بود که اصلا خوب نبود و اشتباهات خیلی اثرگذار در بازیها وجود داشت. ما نسبت به سال گذشته داوران بیشتری داشتیم و از انحصار چند داور بیرون آمده بودیم اما اشتباهات داوران خیلی زیاد بود. البته این موارد بدون VAR اجتناب ناپذیر است و من خیلی امیدوار نیستم که به زودی درفوتبال ایران این سیستم داوری وارد شود.
بیشتر بخوانید
بازیکنان جوان و حساسیت بازیها نقطه قوت لیگ
وی درباره نقاط قوت فصل اخیر لیگ برتر فوتبال ایران تصریح کرد: حساسیت لیگ تا آخرین لحظه از نقاط مثبت لیگ برتر بود. تلاش برای بقا در لیگ برتر به جذب تماشاگر و بینندههای تلویزیونی کمک کرد تیم مس کرمان تا آخرین هفته از رقابتها برای ماندن در لیگ تلاش کرد. کیفیت بازیها از نظر فنی در نیم فصل دوم نسبت به نیم فصل اول بهتر شد. صحنههای بهتری را در بازیها میتوانستیم ببینیم. امسال بازیکنان جوان خیلی خوب دیده شدند و این به رشد فوتبالمان کمک شایانی خواهد کرد.
ماندن صنعت نفت در لیگ معجزه بود
آیا پرسپولیس شایسته قهرمانی بود؟ پیشکسوت فوتبال در پاسخ به این سوال بیان کرد: تا ۳ هفته آخر سه تیم شایسته قهرمانی بودند؛ استقلال، پرسپولیس و سپاهان. پس از اینکه استقلال با صنعت نفت به تساوی رسید از دو تیم دیگر عقب افتاد. سپاهان و پرسپولیس هر دو شایسته قهرمانی بودند و بازیکنان خوبی داشتند. البته سه تیم هم داشتیم که در جایگاه مناسب قرار نگرفتند، به طور مثال فولاد خیلی هزینه کرده بود و بازیکنان خیلی زیادی را از زمانی که نکونام هدایت این تیم را به عهده داشت جذب کرد اما نتوانست نتایج خوبی را کسب کند. ماندن صنعت نفت آبادان هم یکی از شوک های خوب لیگ برتر بود. وقتی در تهران از استقلال امتیاز گرفت و مقابل نساجی برنده شد باعث شد که مردم آبادان خوشحال شوند. خودم همیشه از کسانی هستم که دوست دارم ملوان، نساجی و صنعت نفت به دلیل تماشاگران خوبی که دارند در لیگ ماندگار شدند ولی واقعا مسئولان فوتبال آبادان برای آینده این تیم یک فکری بکنند چرا که امثال با معجزه در لیگ برتر باقی ماند ولی مشکلات مالی و تعویض پیاپی مربی این تیم را به حاشیه خواهد کشاند.
طلا در مشت سپاهان بود
کربکندی درباره دلایل ناکامی سپاهان و استقلال در رسیدن به جام قهرمانی افزود: کشتیگیرها یک اصطلاحی دارند و آن هم اینکه طلا در مشتش بود و از دستش افتاد. سپاهان هم به همین منوال بود. مقابل ملوان قهرمانی را از دست داد. ۲ امتیاز جلو بود و بازیهایش از تیمهای رقیب سادهتر بود ولی با تساوی قهرمانی را از دست داد. در آن تساوی هم بازیکنان و هم کادر فنی نقش داشتند. بلافاصله بعد از گلی که زدند مقابل ۶۰، ۷۰ هزار تماشاگر فکر کردند بازی به پایان رسیده و تعویضهای اشتباهی که مورایس انجام داد باعث شد تیم قهرمان را از دست بدهد.
پیشکسوت فوتبال درباره اینکه سقوط مس کرمان و نفت مسجد سلیمان عادلانه بود؟ اظهار کرد: سقوط نفت مسجد سلیمان عادلانه بود. اما تیم مس با وجود اینکه از نظر امکاناتی شرایطش خوب بود میتوانست در لیگ برتر باقی بماند البته مربی مس کرمان همیشه میگفت نگذاشتند بازیکنان مدنظرش را جذب کند ولی به هر حال بین تیمهایی که در پایین جدول بودند به نظرم مس کرمان شرایط بدتری داشت.
پرسپولیس، یحیی و بیرانوند - ترابی بهترینهای لیگ بودند
وی درباره بهترین تیم، بهترین مربی و بهترین بازیکن فصل ادامه داد: بهترین تیم این فصل را باید تیم قهرمان گفت. بهترین مربی یحیی گلمحمدی بود چون ۴ تیم بالای جدول سه تیم مربی خارجی داشتند. اما تیمی قهرمان شد که مربی ایرانی داشت و این موضوع برای گلمحمدی افتخار بزرگی بود که از میان مربیان خارجی تیمش را قهرمان کرد. در مورد بهترین بازیکن فصل هم باید بگویم بیرانوند و ترابی در قهرمانی پرسپولیس خیلی تاثیر داشتند.
مربیان خارجی و افزایش کیفیت لیگ
کربکندی درباره تاثیر حضور مربیان خارجی در لیگ ایران افزود: حضور مربیان خارجی روی کیفیت بازیها خیلی مثبت بود. به خصوص تراکتور که با وجود نوساناتی که در ابتدای فصل داشت با حضور مربی خارجی عملکردش بهتر شد. خمس تاثیر زیادی روی بهتر شدن روند تیمش داشت و در نیم فصل دوم نتایج بهتری را کسب کرد.
عملکرد بازیکنان خارجی شاغل در لیگ برتر را چطور ارزیابی میکنید؟ پیشکسوت فوتبال در پاسخ با این سوال بیان کرد: بعضاً خوب بودند. گولسیانی در پرسپولیس خیلی خوب بازی کرد. لوکادیا اثرگذاری خوبی داشت. یامگا هم در استقلال سمت راست این تیم را خیلی فعال کرده و بیشترین میزان گلزنی از روی نقطه پنالتی را داشت. آن هم جزو بازیکنان خوب بود.
همه از داوری سود بردند، استقلال ضرر کرد
وی درباره اینکه اشتباهات داوری در جدول نهایی لیگ چشم گیر بود یا برخلاف اعتراضها، اشتباهات به نفع و ضرر تیمها بوده است؟ پاسخ داد: اشتباهات داوری چشمگیر بود. تقریبا همه سود بردند اما استقلال بیشتر ضرر کرد.
کربکندی در پایان درباره اینکه لیگ برتر، بیست و دو سال دارد. آیا به اندازه بیست دو سال به رشد، بلوغ و پختگی رسیده است؟ گفت: به نظرم هنوز تماشاگر لذتی که باید از فوتبال ببرد را نمیبرد. یکی از اشکالاتش هم همزمانی با لیگهای دنیا است. لیگ های دنیا را که نگاه میکنیم یک مقدار آن انتظارات را پایین میآورد. فوتبال ما خیلی ارضا کننده نیست. یکسری محدودیتهای حضور تماشاگران که مثلا میگفتند فلان بازی با ۱۵ هزار نفر برگزار شود که من نمی دانم چه دلیلی دارد. بعد از ۱۵ هزار نفر به ۳۰ هزار نفر رسید. این مسئله شوکی بود که کمتر تماشاگری در ورزشگاه حاضر شود.
انتهای پیام