به گزارش ایسنا، در این کتاب آمده است: تنوع اقلیمی، گونهای و ذخائر ژنتیکی از ویژگیهای بارز کشور ایران است. وجود بیش از از هشت هزار گونه گیاهی کشور ایران را تبدیل به یکی از مهم ترین مراکز ذخیره ژنتیکی گیاهان در جهان کرده است. جنگل های وحشی و خودروی فندق نیز در ایران به عنوان یکی از اولین منشاهای پیدایش و تکوین فندق در جهان، بصورت پراکنده و در نواحی شمال و شمالغرب ایران گسترش یافته اند.
فندق از محصولات مهمی است که در سطح وسیعی در ایران کشت می شود. فندق تولیدی در ایران از کیفیت بالایی برخوردار بوده و به دلیل ویژگی های خاص آن از نظر روش های کشت و کار، سازگاری به شرایط محیطی و در مصرف آجیلی و تازه خوری دارای اهمیت است. همچنین وجود ماده ضد سرطانی تاکسول به همراه سایر مواد موثره، از جمله فنل، اسیدهی چرب، آنتی اکسیدان ها و غیره. فندق را تبدیل به محصول مهم غذایی کرده است.
مولفان در این کتاب اشاره کرده اند که تنوع ژنتیکی و ژرم پلاسم گیاهان، زمینه مهم مطالعاتی است که در ژنتیک جمعیت و مطالعات مولکولی جهت بررسی تنوع و کاربرد در تولید محصولات بهتر و با کیفیت تر مورد مطالعه قرار می گیرد. نشانگرهای مبتنی بر DNA در بررسی تنوع ژنتیکی در گیاهان زراعی و باغی و حتی گیاهان دارویی استفاده شده است. این نشانگرها به دلیل تکرار پذیری و حساسیت بالا و نیز سریع بودن در اخذ نتایج همچنان مورد استفاده قرار می گیرد این مطالعه با بررسی ژرم پلاسم فندق ایران با استفاده مارکرهای مولکولی مختلف از جمله SSR، SCoT و ISSR تلاش کرده تا مطالعات این حوزه را پوشش دهد. این مطالعه می تواند ژرم پلاسم های غنی از نظر مورفوفیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی در بین ژنوتیپ های فندق ایران را معرفی کند.
کتاب «ژرم پلاسم فندق ایران»، ۱۲۶ صفحه ای، در ۶ فصل گردآوری شده است و به قیمت ۸۰۰ هزار ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.
انتهای پیام