درخواست ماکرون برای انتخاب "بدون تاخیر" رئیس جمهوری لبنان

رئیس جمهوری فرانسه در دیدار با اسقف مارونی‌های لبنان خواستار انتخاب "بدون تاخیر" رئیس جمهوری این کشور شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت النشره، نهاد ریاست جمهوری فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری این کشور و مار بشاره پترس الراعی، اسقف مارونی‌های لبنان طی دیداری در کاخ الیزه نگرانی عمیق خود را درباره بحران انتخاب رئیس جمهوری لبنان و فلج شدن نهادها ابراز کردند که با خلاء هفت ماهه در پست ریاست جمهوری تشدید شده است.

در این بیانیه آمده است که ماکرون و اسقف مارونی‌ها درباره انتخاب "بدون تاخیر" رئیس جمهوری لبنان توافق کردند و ماکرون در این دیدار بر «ضرورت» ماندن مسیحیان لبنان در «قلب توازن فرقه‌ای و نهادی دولت لبنان» تأکید کرد.

سفر الراعی به پاریس در حالی انجام می‌شود که چندین گروه سیاسی در تلاش هستند تا بر سر حمایت از یک نامزد ریاست جمهوری به توافق برسند و از ورود سلیمان فرنجیه، رهبر جریان المرده به روند انتخاب رئیس جمهوری ممانعت کنند که از حمایت عمده حزب‌الله، برجسته‌ترین گروه سیاسی و نظامی لبنان برخوردار است.

وی که از واتیکان وارد پاریس شد در آنجا با کاردینال پیترو پارولین، وزیر امور خارجه واتیکان نیز دیدار کرد.

الراعی که بزرگترین فرقه مسیحی در لبنان را رهبری می‌کند، با ماکرون در جلسه یک ساعته در مورد "راههای همگرایی نظرات" بحث کرد.

ماکرون در این دیدار ضمن تاکید بر اینکه "انسداد" فعلی در لبنان "مانعی" در برابر اصلاحات است که "بدون آن هیچ پیشرفت و ثبات دائمی برای لبنان وجود نخواهد داشت"، حمایت خود را از تلاش‌های اسقف الراعی اعلام کرد و خواستار تلاش همه گروه‌های سیاسی برای پایان دادن بدون تاخیر به بن‌بست سیاسی کنونی شد.

در فوریه گذشته، نمایندگان پنج کشور مرتبط با امور لبنان از جمله فرانسه، ایالات متحده و عربستان سعودی در پاریس نشستی را برای بررسی وضعیت لبنان برگزار کردند اما پیشرفتی حاصل نشد چرا که حزب‌الله با نامزدی فرنجیه موافق است اما مخالفان این حزب یعنی دو گروه القوات اللبنانیه و کتائب المسیحیان و حتی متحدش جنبش مسیحی آزاد ملی به رهبری جبران باسیل که خود را "نامزد طبیعی" پست رئیس جمهوری می‌داند، با نامزدی فرنجیه مخالف هستند. از طرفی هم هیچ فراکسیون اکثریتی در پارلمان وجود ندارد که بتواند نامزد خود را معرفی کند. یک فراکسیون مستقل در پارلمان وجود دارد که او نیز با نامزدی فرنجیه مخالف است.

در میان نامزدهای ریاست جمهوری، میشل معوض، نماینده پارلمان لبنان نیز دیده می‌شود که در حال حاضر مدیریت بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی را در صندوق بین‌المللی پول برعهده دارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402031006948
  • خبرنگار : 71592