به گزارش ایسنا، به نقل از آناتولی، در جریان این نشست که روز سهشنبه در برازیلیا، برزیل برگزار شد روسای جمهوری شیلی و اورگوئه از حمایتهای قوی لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل از نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا انتقاد کردند.
داسیلوا روز دوشنبه با همتای ونزوئلایی خود دیدار کرد. مادورو در سال ۲۰۱۹ توسط ژایر بولسونارو، رئیس جمهوری سابق راست افراطی برزیل از ورود به این کشور منع شده بود.
رئیس جمهوری برزیل با بیان اینکه یک روایت مستبدانه و ضد دموکراتیک از سوی غرب علیه ونزوئلا مطرح شده، تحریمهای اقتصادی علیه کاراکاس را که کشورهایی چون ایالات متحده وضع کردهاند، مورد انتقاد قرار داد.
برخی از روسای جمهوری کشورهای شرکت کننده در این نشست نیز با حمایت علنی داسیلوا از مادورو مخالفت کردند.
لوئیس لاکایه پو، رئیس جمهوری اورگوئه نیز گفت: بدترین کاری که ما میتوانیم انجام دهیم این است که وانمود کنیم هیچ مشکل جدی حقوق بشری در ونزوئلا اتفاق نمیافتد.
وی ادامه داد: چندین گروه تلاش میکنند تا برای برقراری دموکراسی کامل در ونزوئلا میانجیگری کنند، حقوق بشر در این کشور مورد احترام و رعایت واقع شود و هیچ زندانی سیاسی در ونزوئلا نباشد، اما بدترین کاری که ما میتوانیم انجام دهیم این است که وانمود کنیم، هیچ اتفاقی نیفتاده است.
گابریل بوریچ، رئیس جمهوری چپ گرای شیلی نیز به انتقاد از وضعیت حقوق بشری در ونزوئلا پرداخت و به خبرنگاران گفت: واقعیت این است که هیچ روایتی از درست شدن اوضاع در ونزوئلا وجود ندارد. من این فرصت را داشتم که به چشم خود درد و رنج صدها هزار ونزوئلایی را ببینم که امروز در کشور من هستند و وضعیت حقوق بشری را به شدت در این کشور بد میدانند.
در این نشست روسای ۱۱ کشور آمریکای لاتین حضور داشتند. تنها رئیس جمهوری که در این نشست حضور نداشت "دینا بلوآرته" پرو بود که به دلیل حقوقی اجازه خروج از کشورش را ندارد اما هیاتی را از جانب خود به این نشست اعزام کرد.
داسیلوا همچنین در جریان سخنرانی افتتاحیه این نشست بر ضرورت وحدت در منطقه و ایجاد یک ارز مشترک و ادغام یک بازار مشترک حوزه انرژی تاکید کرد.
انتهای پیام