به میزبانی واحد تهران شمال دانشگاه آزاد؛

طـرح مـلـی اعـتـلا بـرگـزار شـد

در راستای اجرایی‌سازی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، طرح ملی« اعتلا»، به همت مدیریت ارزیابی عملکرد و توانمندسازی واحد تهران شمال، و جمعی از انجمن‌های علمی دانشجویی در سالن اجتماعات دانشکده مدیریت این واحد دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، این طرح هفتم و هشتم خردادماه، با هدف تعالی معرفتی، مهارتی و حرفه‌ای مسئولان، کارکنان و اعضای هیئت علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، در محورهای شبکه‌سازی اجتماعی، بصیرت‌افزایی انقلابی و توانمندسازی حرفه‌ای برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر مارال اسکندری ـ مدیر ارزیابی عملکرد و توانمندسازی واحد تهران شمال و دکتر سکینه ببری گنبد ـ مدیر گروه علوم سیاسی این واحد دانشگاهی، به عنوان نخستین سخنرانان این برنامه، به ارائه مباحثی تحت عنوان «روش تحلیل سیاسی و اجتماعی» پرداختند.

در ادامه برنامه دکتر ببری گنبد، به تشریح ساختار موضوعی بحث روش تحلیل سیاسی و اجتماعی در سه بخش اصول تحلیل سیاسی مبتنی بر طرفداره ملی، اصول تحلیل سیاسی مبتنی بر روش تحقیق در علم سیاست و در نهایت ارائه دیدگاهی براساس رهیافت مقاومت، پسااستعماری و غیرغربی پرداخت.

همچنین مدیر گروه علوم سیاسی واحد تهران شمال، با بهره‌گیری از کتاب روش تحلیل سیاسی اثر مقام معظم رهبری به تبیین مسائل و مطالب ارائه شده در بخش اصول تحلیل سیاسی پرداخت.

در نشست عصر نیز مهندس مصطفی نوروزی ـ عضو نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، مطالب خود را با موضوع «غرب‌شناسی با تاکید بر آمریکا و صهیونیسم» ارائه داد.

مهندس نوروزی در سخنان خود به تحلیل شیوه‌های حکمرانی، سیاستگذاری و نوع نگاه و مداخله دولتمردان و سیاستمداران آمریکایی و صهیونیستی پرداخت و در پایان مطالب خود به پرسش‌های مطرح شده از جانب حاضران در جلسه پاسخ داد.

هچنین در ابتدای نشست روز دوم طرح ملی اعتلاء، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدابراهیم سراج ـ مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در واحد تهران شمال، در سخنان کوتاهی با تشریح ابعاد، ویژگی‌ها و الزامات جهاد تبیین، از نقش اثرگذار واحد تهران شمال در برگزاری طرح ملی اعتلاء تقدیر و تشکر کرد.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام دکتر موسی بیات ـ مدیر گروه معارف واحد تهران شمال، به ارائه مطالبی تحت عنوان «جریان‌شناسی سیاسی ایران معاصر» پرداخت. دکتر بیات با بیان اینکه جریان‌شناسی سیاسی ایران را می‌توان با چند رویکرد و به چند روش مطالعه و بررسی کرد، گفت: از جمله این روش‌ها؛ روش توصیفی بر مبنای عملکرد و وضعیت احزاب و جریان‌های موجود و روش دیرینه‌شناسی جریان‌ها که اصولا معیار ثابتی نداشته و به روش اقتضائی عمل می‌کنند، است.

مدیر گروه معارف واحد تهران شمال با بیان اینکه روش دیگر، روش تحلیل بر اساس یک پدیده اجتماعی یا اقتصادی است، عنوان کرد: نقش و تأثیر نفت در جریان شناسی سیاسی ایران در این روشِ تحلیل می‌گنجد.

وی افزود: روش و نگاه از پنجره قدرت دولت و در نهایت رویکرد دین و دولت یا رویکرد شریعت محور را که می‌تواند در آن با معیار مشخصی تاریخ سیاسی اجتماعی چند هزار ساله ایران قدیم تا معاصر را مورد مطالعه و بررسی قرار داد، از دیگر روش‌های جریان‌شناسی سیاسی ایران خواند.

در بخش پایانی نشست هشتم خرداد، دکتر محمد قربانی گلشن آباد ـ معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه، سخنان خود را با موضوع «سیاست خارجی جمهوری اسلامی» آغاز و  به بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی با تحلیل سیاست‌های ایران در قبال کشورهای همسایه همچون ترکیه و عربستان و سایر کشورهای منطقه مانند یمن پرداخت و بهره‌گیری از اشتراکات فرهنگی، دینی و مذهبی این کشورها را در تدوین سیاست خارجی ایران در قبال این کشورها، بسیار مهم و راهبردی دانست.

معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، در قسمت دیگری از سخنان خود با بررسی موضوعی نحوه قدرت گرفتن اردوغان در ترکیه، شیوه قدرت‌گیری اردوغان از شهرداری تا ریاست جمهوری را با دکتر احمدی‌نژاد در ایران، مقایسه کرد و گفت: اردوغان در این مسیر کاری خود از شهرداری تا ریاست جمهوری از دکتر احمدی‌نژاد الگوبرداری کرد.

دکتر قربانی گلشن‌آباد، موضوع افتخار به مذهب و فرهنگ شیعه و توسل به ائمه را از موضوعات شاخص در تبلیغات انتخابات اخیر ریاست جمهوری خواند و گفت: در این انتخابات وقتی کمال قلیچدار اوغلو در گرماگرم انتخابات و رقابت شدید بین کاندیداها، با افتخار اعلام می‌کند که من ایرانی‌الاصل و شیعه هستم و اردوغان نیز در پاسخ به او به چندین بار سفر خود به مشهد مقدس و زیارت مرقد امام هشتم شیعیان اشاره کرده و شیعه بودن او را شعاری و ظاهری می‌خواند، این مطلب را می‌رساند که ایرانی بودن، شیعه بودن و اظهار ارادت کردن به ائمه اطهار، در جامعه ترکیه و در میان مردم ترکیه که ادعا می‌شود لائیک هستند، نه تنها مورد انتقاد عموم شهروندان ترکیه نیست بلکه با استقبال آنان روبرو خواهد شد؛ لذا سیاستگذاران خارجی کشور باید از همین نقاط اشتراک فرهنگی، دینی و مذهبی برای تدوین سیاست‌های کشورمان در قبال این کشور همسایه، مناسب‌ترین بهره را ببرند. 

در پایان این نشست دو روزه به مناسبت میلاد امام رضا (ع) و دهه مبارک کرامت، به ۸ نفر از شرکت‌کنندگان در این دوره که به قید قرعه انتخاب شده بودند، از جانب دکتر عباس گوهری ـ رئیس واحد تهران شمال، کمک هزینه سفر به مشهد مقدس اهداء شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402031006823
  • خبرنگار :