علی جمعه زاده صبح امروز ۱۰ خردادماه در نشست خبری با محوریت تکمیل چرخه تشخیص و درمان سرطان در منطقه جنوبشرق کشور اظهار کرد: از خردادماه سال ۹۸ تلاشهایی برای اختصاص دستگاه توموتراپی به کرمان داشتهایم.
او با یادآوری اتفاقاتی که در این چند سال برای گرفتن این دستگاه افتاده، تصریح کرد: این دستگاه نسل سوم پرتودرمانی در دنیا، آمریکایی است و یکی از دستگاه های جدید دنیاست.
مدیر گروه فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان عنوان کرد: دستگاه توموتراپی تکنیک هلیکال توموتراپی انجام می دهد و جدیدترین تکنیک های روز دنیا را می تواند انجام دهد.
فیزیسیست پرتو درمانی بیمارستان شفا با بیان این مطلب که پروسه درمان بیمارانی سرطان ۳۰ روزه است، اظهار کرد: با تجهیز بیمارستان شفا به این دستگاه، کرمانیها برای درمان سرطان دیگر نیاز ندارند به شهرهای دیگر مراجعه نمایند.
او با اشاره مزیت های دستگاه توموتراپی تاکید کرد: از دستگاه توموتراپی می توان قبل، حین و بعد از شیمی درمانی یا جراحی استفاده کرد. یک سی تی اسکن در این دستگاه نیز وجود دارد که قابلیت های درمانی این دستگاه را افزایش می دهد. همچنین تومورهای سرطانی را نیز درمان می کند.
جمعه زاده در بخشی از سخنانش گفت: ۲۵ سال سابقه پرتودرمانی بیمارستان شفا است و از قدیمی ترین بخشهای پرتودرمانی در کشور است.
او ادامه داد: از مهرماه سال ۹۴ تربیت رزیدنت آنکولوژی را انجام می دهیم لذا در بحث آموزش رزیدنت می توان از این دستگاه استفاده کرد.
مدیر گروه فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که بیماران سرطانی از استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان به کرمان مراجعه می کنند، اظهار کرد: در حال حاضر به بیمارستان های شفا و افضلی پور روزانه حدود ۱۶۰ بیمار برای درمان سرطان مراجعه میکنند و با نصب این دستگاه حدود ۱۰۰ بیمار دیگر را پذیرش میکنیم.
او تاکید کرد: یکی از مزایای ویژه دستگاه توموتراپی درمان کودکان مبتلا به سرطان است. گفتنی است تقریبا ۹۵ درصد بیماران را می توان با این دستگاه درمان کرد.
جمعه زاده بیان کرد: چرخه درمان سرطان در استان کرمان تقریبا تکمیل شده است.
درمان بیماران سرطانی با تعرفه دولتی
میثم موسوی معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه گفت: دستگاه توموتراپی آخرین نسل از درمانهای سرطان است و کرمان هفتمین دانشگاهی است که این دستگاه را به بهر برداری میرساند.
او با اشاره به سختی های تهیه این دستگاه اظهار کرد: طی تلاش چهار ماه در مدیریت بودجه توانستیم موافقت وزارت بهداشت و درمان و هیئت امنای صرفه جویی ارزی را جلب کنیم و هفته قبل از گمرک بندرعباس ترخیص شد و در حال حاضر در بیمارستان شفا مستقر است و طی هفته های آینده به بهره برداری خواهد رسید.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان میزان هزینه خرید دستگاه توموتراپی را سه میلیون یورو اعلام و اظهار کرد: تعرفه درمان کاملا دولتی است و هزینه از جیب بیمار تقریبا صفر است.
مدیر بودجه دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه عنوان کرد: این دستگاه در جنوب شرق کشور وجود نداشت.
به گزارش ایسنا، دستگاه توموتراپی، تکنولوژی پیشرفته ای است که با استفاده از اشعه درمانی به معالجه تومورها و سلول های سرطانی می پردازد. این دستگاه دارای یک گیرنده کامپیوتری است و شتاب دهنده های خطی نیز در آن تعبیه شده است. در دستگاه توموتراپی فرآیند پرتو درمانی به صورت تکه به تکه انجام می شود و میزان آسیب رسانی به بافت های سالم نسبت به دیگر روش ها، به حداقل می رسد.
انتهای پیام