به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت راشا تودی، دفتر مرکزی تحقیقات هند روز دوشنبه شکایتی را علیه شرکت چندملیتی نظامی و هوا-فضای انگلیسی "رولز رویس"، تیم جونز، مدیر سابق بخش هند این شرکت، سادهیر چودهری و پسرش بهانو چودهری که هر دو از دلالهای تسلیحات و دارای شهروندی بریتانیا هستند و همچنین شرکت بریتانیایی "سامانههای هوا-فضای بریتانیا" (BAE Systems) مطرح ساخت.
محور این شکایت، معاملهای مربوط به سال ۲۰۰۴ با موضوع خرید دهها جنگنده آموزشی Hawk ۱۱۵ است. در آن سال ائتلاف دموکراتیک ملی هند تحت رهبری آتال بیهاری واجپایی، نخست وزیر اسبق این کشور در راس امور قرار داشت.
دفتر مرکزی تحقیقات هند ادعا کرد، متهمان این پرونده با مقامهای دولتی که متهم به سواستفاده از مناصب خود برای تصویب خرید ۲۴ فروند هواپیما به ارزش ۹۰۶.۸۷ میلیون دلار هستند، تبانی کردهاند. از جمله اتهامات مطرح شده علیه این طرفهای متهم شده، دسیسهچینی مجرمانه، تقلب و نقض مفاد قانون پیشگیری از فساد سال ۱۹۸۸ هند هستند.
در دسامبر ۲۰۱۶ و در جریان اولین دور نخست وزیری نارندرا مودی، نخست وزیر هند، تحقیقاتی اولیه درباره این پرونده اجرا شد.
در این توافقنامه ضمن مشخص کردن شرایط تحویل این جنگندهها به هند، به شرکت هندی HAL مجوز ساخت ۴۲ هواپیمای دیگر به موجب "پیمان انتقال فناوری" به ازای مبلغ ۳۰۸.۲۴۷ میلیون دلار داده شده است.
بر اساس این گزارش، با وجود اینکه طبق این توافق، پرداخت پول به واسطهها ممنوع شده، "رشوهها، کمیسیونها و حق حسابهای بزرگ به برخی واسطهها پرداخت شده است."
نقش چنین واسطههایی در هند از زمان مناقشه اواسط دهه ۱۹۸۰ بر سر معامله با شرکت تسلیحاتسازی سوئدی بوفورس مورد توجه قرار گرفته است.
شکایت دفتر مرکزی تحقیقات هند یادآور پروندهای است که در سال ۲۰۱۲ توسط دفتر "مقابله با کلاهبرداریهای جدی انگلیس مطرح شد. در آن پرونده ادعا شده شرکت رولز رویس مبلغ ۱.۲۴ میلیون دلار به یک واسطه پرداخت کرده است تا هزینه مجوز دادن به هند را از ۴.۹۴ میلیون دلار به ۹.۲۶ میلیون دلار افزایش دهد. این اتهامات در سال ۲۰۱۷ پس از آن فاش شد که رولز رویس ۶۱۴.۲۱ میلیون دلار جریمه به دفتر مقابله با کلاهبرداریهای جدی انگلیس پرداخت کرد تا پروندهای را که مربوط به معامله با چند کشور از جمله هند، چین و تایلند بوده، حل و فصل کند.
در حال حاضر نیروی هوایی و نیروی دریایی ارتش هند به ترتیب ۱۲۳ و ۱۷ فروند جنگده آموزشی پیشرفته Hawk در اختیار دارند که اکثر آنها ساخت شرکت هندی HAL بر مبنای مفاد پیمان انتقال فنآوری است.
انتهای پیام