یک شاعر:

شعر هنر مادر است

یک شاعر و منتقد ادبی با بیان اینکه شعر به نوعی هنر مادر است گفت: امروزه با توجه به گسست نسل‌ها به دلیل تغییرات سریع اجتماعی، فرهنگی و همچنین نفوذ رسانه‌ها نیازمند آگاهی‌بخشی و احیای جایگاه و اهمیت آن از لحاظ تاریخی، هویتی و به ‌ویژه کارکردهای اجتماعی آن هستیم.

احمد امیری در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه هم‌اکنون آنچه که مهم است ارتباط نسل‌های جدید و قدیم و توجه به ذایقه‌های مختلف در شعرسرایی است افزود: باید تلاش کنیم که جوهره‌ شعر حفظ شده و در عین حال نیز در دسترس همه قرار گیرد.

او با اشاره به اینکه در همه جای کشور جلسه‌ها و جشنواره‌های شعر مختلفی برگزار می‌شود تصریح کرد: خطر اصلی در این است که کیفیت فدای کمیت‌ها شده و این محافل گاه برای برگزاری دست به سفارش‌دهی می‌زنند و دیگر هیچ کدام از آنها بستری برای معرفی شعر و شاعر اصیل و مستعد نیستند.

وی ادامه داد: نگرانی اصلی نتیجه این جشنواره‌ها است که در بهترین حالت در حال دامن زدن به خروارخروار کتاب متوسط رو به پایین شعر است که هیچ اتفاق تازه و خلاقانه‌ای را برای شعر و شاعر و جامعه امروزی به همراه ندارد و این امر است که رفته‌رفته شعر را دچار نوعی انزوا کرده است.

این شاعر خاطرنشان کرد: ما ایرانیان ملت شعر هستیم و شعر در روح و جان ما جای گرفته است. بنابراین با توجه به اهمیت و قدمتی که برنامه‌های شعری در این کشور دارد امروزه فقط نیازمند فرم‌ها و قالب‌های جدیدی برای شعر هستیم تا نسل جوان‌تر را بیشتر به این حوزه علاقه‌مند کنیم.

امیری با تاکید بر اینکه باید ذات هنر را شاعرانگی بدانیم افزود: باید گفت که تبلور اصلی شاعرانگی در شعر است و توجه به هنر شعر خدمت به اصل و اساس هنر محسوب می‌شود.

او ادامه داد: در شعر ایرانی هنرهای متعددی همچون نقاشی، طراحی، موسیقی، مجسمه‌سازی و... متجلی است و به همین منظور شاعران باید تمام توان خود را در ساخت شعر متجلی سازند.

پیشتر با احمد امیری:

نوعی خودبازداری از نوشتن در نویسندگان به وجود آمده است

مسئولان با عملکرد نادرست هنرمندان را منزوی می‌کنند

 شاعر امروز دارد از جیب می‌خورد

 نباید انتقاد کرد که چرا مردم کتاب شعر نمی‌خرند

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402030906150
  • خبرنگار : 50562