خرداد که از راه می رسد شهرستان بانه با حضور صدها گردشگر با همراهی لیدر گروههای کوهنوردی و پیادهروی آیین گل چینی و گلاب گیری است و شهرستان بانه رنگ و بوی دیگری به خود می گیرد.
روزی که در روستای "سیاحومه" تمام کوچه ها مست شمیم گل محمدی هستند و تمام روستا به رنگ صورتی زینت شده است.
چیدن گل برای من بسیار لذت بخش است
محمد رحمانی، باغداری که اهل ارومیه بود و از اول انقلاب در روستای سیاحومه زندگی می کرد و در حال چیدن گل محمدی بود به خبرنگار ایسنا گفت: ما از این کار خسته نمی شویم چرا که عطر و بوی بسیار دلنشین و منظره زیبایی دارد و کار را با علاقه انجام می دهیم؛ چیدن گل برای من خیلی لذت بخش است.
او افزود: روزانه ۱۵ کیلو گل می چینم و کار را از ساعت پنج صبح آغاز کرده و تا 12 ظهر ادامه می دهیم.
وی بیان کرد: حدود یک ماه با زنان و مردان دیگر روستا در مزرعه گل محمدی کار می کنیم و برای چیدن هر کیلو گل محمدی ۱۰ هزار تومان دست مزد می گیریم.
نبود حمایت، دغدغه اصلی تولید کنندگان گل محمدی
یک تولید کننده گل محمدی، با گلایه از عدم حمایت برخی از ادارات گفت: چند سال گذشته برای دریافت وام اشتغال پایدار روستایی تلاش کردم و تا الان به دلایل مختلف به نتیجه ایی نرسیدیم.
صلاح محمودزاده افزود: بعد از چند سال از کار، ما تازه توانستیم سهمیه وام اشتغال پایدار روستایی جذب کنیم و حالا بانک کشاورزی با بهانه های مختلفی مانع وام ما است و امیدوارم که مسوولین راه چاره ایی بیاندیشند.
وی اضافه کرد: کارگاه کوچکی دارم که شامل سه دیگ سنتی و یک دیگ نیمه صنعتی است و برای ۵۰ هکتار مزرعه گل محمدی یک کارخانه گلاب گیری لازم است.
تولید کننده گل محمدی ادامه داد: ۳۰ تا ۴۰ کارگاه اینجا مشغول کار هستند که روزانه حدود ۷۰۰ کیلوگرم گل محمدی برداشت می کنند و مساحت این مزرعه ۱۵ هزار متر مربع است.
وی گفت: از هر کیلو گل محمدی ۲ لیتر گلاب خالص تولید می کنیم و برداشت این محصول حدود یک ماه ادامه دارد و با توجه به راه اندازی کارگاه گلاب گیری خریدار گل محمدی کشاورزان دیگری هستیم.
محمودزاده افزود: برای توسعه و احداث کارخانه اسانس گیری به تسهیلات اشتغالزایی نیاز داریم و تاکنون ۷ میلیارد تومان سرمایه شخصی در این واحد تولیدی هزینه کرده ام.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون باتوجه به احتیاج مردم محصول تولید شده در استان توزیع کردیم و تازگی بخشی از محصول را به کردستان عراق صادر می کنیم.
شناسایی ظرفیت های بخش کشاورزی شهرستان بانه با برگزاری تورهای گردشگری
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بانه نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در راستای شناسایی ظرفیت های بخش کشاورزی شهرستان بانه تورهای گردشگری برای دومین بار برگزار شد.
محمد حسینی افزود: جشنواره گردو و انگور نیز در فصل پاییز برگزار خواهد شد و سال آینده سومین جشنواره گل محمدی به صورت استانی برگزار می شود.
وی اضافه کرد: ۷۰ درصد گردشگران بومی و ۳۰ درصد آنها از استان آذربایجان شرقی و عربی هستند.
حسینی ادامه داد: با همکاری کارشناسان جهاد کشاورزی تلاش می شود که در راستای توسعه گردشگری ار ظرفیت کشاورزی این شهرستان به بهره برداری برسد.
وی گفت: فعالان حوزه گردشگری در این زمینه فعالیت می کنند و گردشگری بخش کشاورزی یکی از شاخه های مهم این صنعت است.
سالانه به طور متوسط ۲۰ هزار لیتر گلاب تولید می شود
رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه هم گفت: در صورتی که مزارع به مرحله برداشت برسند تولید گلاب در شهرستان افزایش می یابد و سالانه به طور متوسط ۲۰ هزار لیتر گلاب تولید می شود.
کریم شریفی افزود: برای احداث کارخانه تولید اسانس و سایر گیاهان دارویی در شهرستان ۲۲ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره پرداخت می شود که در آینده نزدیک عملیات احداث در این واحدهای تولیدی در بانه آغاز می شود.
وی اضافه کرد: آب و هوای شهرستان بانه بسیار سازگار تولید گل محمدی است و به آب بسیار کمی نیاز دارد که امر باعث رونق بیشتر این محصول در آینده است.
شریفی ادامه داد: ۲۲هکتار از اراضی شهرستان بانه به کاشت گل محمدی اختصاص یافته و تاکنون ۵کارگاه تولید عرقیجات در بانه راه اندازی شده و به طور متوسط از هر هکتار ۳ تن گل محمدی برداشت می شود.
وی گفت: نهال رایگان یارانهدار و تسهیلات کمبهره برای حمایت از تولید گل محمدی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
شریفی خاطرنشان کرد: مصرف این محصول فواید زیادی برای سلامتی دارد و حاوی ویتامین های مختلفی است و نقش مهمی در اشتغال، رونق تولید و صادرات دارد.
انتهای پیام