به گزارش ایسنا، علی اکبر احمدیان، یک هفته بعد از انتصابش به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی در اولین دیدار رسمی خود با قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق دیدار کرد.
احمدیان در این دیدار بر اجرای توافقنامه امنیتی اخیر میان دو کشور که علی شمخانی در ماههای پایانی فعالیت خود آن را به سرانجام رساند، تاکید کرد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در دیدار با مشاور امنیت ملی عراق "توافقنامه امنیتی اخیر که حاصل ماهها گفتوگو و تلاش مشترک نهادهای ذیربط دو کشور است را اقدامی بسیار مناسب و راهبردی دانست و بر اجرای دقیق مفاد آن تاکید کرد."
وی همچنین تاکید کرده است که "انتظار داریم دولت عراق در چارچوب این توافق نامه، هرچه سریع تر ضمن پایان دادن به حضور عناصر ضد انقلاب در این کشور، امنیت مرزهای این کشور با ایران را تضمین کند."
احمدیان همچنین بر پیگیری و اجرای سایر توافقها میان ایران و عراق به ویژه در حوزه اقتصادی تاکید کرد.
تاکید دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی بر مساله امنیت مرزها، در حالی که بغداد و تهران تعاملات سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی فراوانی با یکدیگر دارند حاکی از اهمیت این مساله نزد جانشین شمخانی است.
بعد از سفری که علی شمخانی در اسفند ۱۴۰۱ به بغداد داشت، توافقنامه امنیتی مشترکی میان دو کشور شامل هماهنگی در «حفاظت از مرزهای مشترک بین دو کشور و تحکیم همکاری در چندین زمینه امنیتی» به امضا رسید.
علی شمخانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی و قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی نخست وزیر عراق در حضور شیاع سودانی نخستوزیر عراق این توافق را امضا کردند.
این توافق با تمرکز بر مسایل امنیتی و نگرانیها در مرزهای شمالی عراق با ایران در اقلیم کردستان انجام شده است.
ایران در چند سال گذشته بارها مناطقی در اقلیم کردستان عراق را به دلیل این که احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی و همچنین رژیم صهیونیستی از مناطق مرزی بین ایران و اقلیم برای حملات به داخل کشورمان استفاده میکنند هدف حملات هوایی موشکی قرار داده است.
علی شمخانی درباره امضای این توافق گفته بود: با اجرای دقیق مفاد این توافقنامه علاوه بر کاهش قابل ملاحظه تهدیدات تروریستی و جلوگیری از ایجاد ناامنیهای مرزی، زمینههای توسعه همه جانبه روابط دو کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی، بیش از پیش فراهم خواهد شد.
دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی تحرکات ضد امنیتی و شرارت بار عوامل ضد انقلاب و تروریست در منطقه اقلیم و شمال عراق را از دیگر مولفههای ناامنی در منطقه دانست و بر لزوم اجرای دقیق توافق نامه امنیتی میان دو کشور که میتواند به اقدامات شرورانه این گروهها به طور کامل و اصولی پایان دهد، تاکید کرد.
مقامات عراقی بارها و بارها اعلام کردهاند که عراق به هیچ گروه یا کشوری اجازه نخواهد داد که از خاک این کشور برای ایجاد ناامنی در ایران استفاده کنند اما این تعهد هیچ گاه به طور کامل اجرا نشد به ویژه در مناطق شمال شرقی عراق که پایگاه نیروهای مخالف ایران است و در سالهای اخیر نیز اسراییل به طور جدی در این منطقه نفوذ کرده است. به عبارتی ایران در پی آن است تا شاید با این توافقنامه و در حالی که تنش با کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی تا حدود زیادی فروکش کرده است، بتواند گروههای مخالف ایران در مرزهای غربیاش را "خلع سلاح" کرده و از مرزها دور کند.
موضوع امنیت مرزها، مسالهای است که ایران با توجه به تحولات رخ داده در کشورهای همسایه شمالی، شرقی و غربی خود به شدت با آن درگیر است از این رو با جدیت و حساسیت بیشتری این مساله را دنبال میکند.
مشاور امنیت ملی عراق قبل از سفر به تهران در سلیمانیه و اربیل با مقامات محلی دیدار داشته است و به نظر گزارشی از آخرین تحولات و رایزنیها در سفر خود به تهران و در دیدار با احمدیان ارایه کرده است که بالطبع بیان کننده میزان اعتبار و اهمیت توافق امنیتی میان دو کشور نزد عراق است. در عین حال تاکید دوباره و جدی دبیر شورای عالی امنیت ملی بر اجرای این توافق نشان می دهد تهران در آنچه برای امضای این توافق اراده کرده، جدی است.
به طور اساسی این توافق با این هدف به امضا رسیده تا شاید بتواند مانع حملات و تحرکات گروههای ضد انقلاب در آن سوی مرزهای ایران در عراق و نیز متعاقبا کاهش پاسخ توپخانه ایران در برابر این حملات باشد.
بدون شک هرگونه توافق میان دو کشور به اراده سیاسی برای اجرای آن نیاز دارد، در صورت نبود این اراده، پاسخ طبیعی ایران دفاع از مرزهایش با قدرت و قوت همیشگی است.
انتهای پیام