فرزاد مخلص الائمه، دوشنبه ۸ خرداد در کرسی آزاد اندیشی «بیست ماه عملکرد دولت؛ از شعار تا واقعیت» که در دانشگاه اراک و با حضور دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: بسیج دانشجویی جایگاه بسیار مهمی در جامعه دانشجویی کشور دارد و همه مسئولین دانشگاهها حتما باید فرمان حضرت امام(ره) در مورد بسیج دانشجویی را مورد توجه قرار دهند. بسیج دانشجویی در این سالها خوب عمل کرده و امیدواریم بهتر نیز عمل کند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه ارتباط ما با دانشجویان در حد مطلوبی است و تلاش بر بهبود این ارتباط داریم، گفت: از صحبتهای دانشجویان مشخص است که به خوبی به عملکرد دولت سیزدهم شناخت دارند. در این نشست ۷۵ نکته، سوال و تذکر را از دانشجویان دریافت کردم که بعضی از این موارد را توسط خودمان در استان پیگیری خواهیم کرد و بعضی دیگر را باید به مسئولین کشوری انتقال دهیم.
مخلص الائمه افزود: فضای کلی کشور به ویژه در مقطع تغییر دولت دوازدهم به سیزدهم، شرایط ویژه و بیسابقهای بود و ۱۰ سال عقب افتادگی در همه حوزهها در کشور اتفاق افتاده بود که منجر به تورم بالای پنجاه درصد شده بود. در اوایل کار دولت سیزدهم، رشد اقتصادی و سرمایهگذاری نزدیک به صفر بود و نرخ بیکاری و اشتغال نیز وضع خوبی نداشت.
وی ادامه داد: علاوه بر این، بعضی از مراجع تصمیم گیری و دستگاههای بین بخشی، به طور کامل تعطیل بودند مثلا شورای عالی آموزش و پرورش، شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی جوانان و هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان چندین سال بود که هیچ جلسهای تشکیل نداده بودند. اگر چنین جلساتی تشکیل نشود یا وزیر اجازه دیدن رییس جمهور را نداشته باشد یا رئیس جمهور ساعت ۱۰ سرکار بیاید، کشور عقب مانده میشود.
استاندار مرکزی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، تصریح کرد: فاصله بین واقعیت ها و بایدها باید جبران شود، این فاصله وجدانهای آرمانخواه را آزار میدهد. این فاصله ژرف را باید با کار زیاد و برنامه ریزی شده و با کار جهادی علمی جبران کرد. اگر کار، رها و تعطیل شود مثل اوج دوره تحریم که در مهمترین کشورهای جهان مثل چین و هند، سفیر و دفاتر خارجی نفتی نداشتیم، کشور در همه حوزهها تعطیلی پیدا میکند.
وی با بیان اینکه نظام اداری کشور به شدت به ارتباطات بین بخشی، نیازمند است، افزود: در اوایل دهه پنجاه، همزمان با افزایش قیمت نفت، کشور دچار یک بروکراسی فربه و بیمار شد. یکی از علل این فروپاشی، بروکراسی و دیوان سالاری مفرطی است که کل نظام اجرایی کشور را در دل خودش گرفته است. وقتی نظام اداری دیوان سالار باشد، توان دفع و ترمیم بیماری را ندارد و مانند یک افلیج است که توانایی راه رفتن هم ندارد، چه برسد به اینکه تحول ایجاد کند و علل ناکارآمدی های کشور همین است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه تمام نکته هایی که دانشجویان به آن اشاره کردند مسئله و آسیب بود، افزود: آسیب، پیامد مسئله است و مسئله مانع تحقق وضع مطلوب است و تا زمانی که ناکارآمدی به عنوان ابرمسئله کشور مطرح نشود، هیچ اتفاق مثبتی نمیافتد.
مخلص الائمه با اشاره به اینکه استان مرکزی با وجود اینکه استان پهناور و پرجمعیتی نیست، یکی از قطب های مهم صنعت و اقتصاد کشور است گفت: استان مرکزی دارای رتبه اول تنوع تولیدات صنعتی است و به لحاظ حجم صنایع، رتبه چهارم را دارا هستیم. در بسیاری از تولیدات، رتبه اول را داریم و تنها تولید کننده در کشور هستیم. کشاورزی استان مرکزی زیر سایه صنعت استان پنهان شده، ولی در بسیاری از محصولات کشاورزی و دامی رتبههای برتر را دارا هستیم. در برخی محصولات مهم و صادراتی مانند گل و گیاه، رتبه اول کشور، تولید گندم رتبه سوم و در بخشهای دیگر جایگاههای منحصر به فردی داریم و بی تردید در سال ۱۴۰۱ پایههای رشد تولید را در استان مرکزی گذاشتیم.
استاندار مرکزی افزود: در سال ۱۴۰۰ در جلسه ای که با مسئولین استانی و نماینده ولی فقیه در استان در خصوص شرکت صنایع آذرآب برگزار کردیم، این شرکت، کاسه چه کنم به دست داشت و مانده بود که حقوق کارگران را چگونه پرداخت کند و تصویر درب اتاق جوش خورده مدیرعامل شرکت در فضای مجازی پخش شده بود. همه کارگاههای شرکت تعطیل شده بود، مواد اولیه و تجهیزات توقیف شده و تمامی حسابها خالی بود. در مورد شرکت هپکو نیز، همه میدانند که این شرکت چه وضعیتی داشت و کارگران چند مرتبه راهها را بستند، اما اکنون این شرکت ها، بزرگترین قراردادهای تاریخ خود را منعقد کرده اند و با همافزایی صورت گرفته، روز به روز در حال پیشرفت هستند.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ هیچ صنعت صدقه بگیری در استان نداشتیم، گفت: در استان با هم افزایی با دستگاه های کشوری و نگاه دولت به استان توانستیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم. رییس جمهور نیز به دلیل دغدغهای که درخصوص امر صنعت و معیشت کارگران دارند، به محض ورود به استان، به بازدید شرکتهای آذرآب، هپکو و ماناانرژی رفتند.
استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه اشتغال و رشد تولید جز از طریق سازمان ها و صنایع پیشران اتفاق نمیافتد، تصریح کرد: صنایع پیشران عامل اصلی حرکت کلان کشور هستند. پنج هزار ساعت قالیبافی معادل یک ساعت کار صنعتی با ارزش متوسط است. ما نسبت به پیشرانها در استان و کشور توجه ویژه داریم.
وی در رابطه با ارتباط دانشگاهها با جامعه و صنعت اظهار کرد: دانشگاه یقینا نتوانسته نقش خودش را به خوبی ایفا کند و هنوز ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه بسیار کمرنگ است اما در استان توانستیم تا حد زیادی این ارتباط را بیشتر کنیم. دانشگاهها باید برای تاثیرگذاری هر چه بیشتر در جامعه تلاش کنند. دانشگاه اراک به عنوان یکی از قدیمیترین دانشگاههای کشور تا پشت دیوار خودش که یکی از مناطق کمبرخوردار در استان است هم نتوانسته تاثیر بگذارد. این مورد تا چند سال گذشته در رابطه با دانشگاه شریف نیز صدق میکرد اما اکنون محیط پیرامون دانشگاه ارتقا یافته است.
مخلص الائمه ادامه داد: نگرانیها در حوزه معیشت و مسائل گرانی و ارز و تورم که در جای جای صحبتهای دانشجویان بود و تمام انتقادات مطرح شده وارد است و هیچ نکته نامعقولی در صحبتها نبود. امسال نیز مقام معظم رهبری حتما این دغدغه را به روشنی دیدند که برای اولین بار یک موضوع کمی مانند تورم را در شعار سال مدنظر قرار دادند. ما با ۱۰ سال تعطیلی اقتصاد مواجه بودیم و حداقل در پنج سال قبل از دولت سیزدهم، با تورمهایی مواجه بودیم که در طول تاریخ کشور شاید تنها در جنگ جهانی دوم چنین تورمی را شاهد بوده ایم.
استاندار مرکزی با بیان اینکه تورم به یک تب مزمن در کالبد اقتصاد کشور تبدیل شده است تصریح کرد: دولت سیزدهم در طول این مدت، برای مهار تورم کارهای متعددی را انجام داده است که به زودی نتایج آن معلوم خواهد شد. ما به عنوان مدیر بخشی و استانی و همچنین مدیران کلان کشور حتما برای مهار تورم برنامه داریم و راه موثرتری جز رشد تولید پیدا نمیکنیم.
مخلص الائمه ادامه داد: دولت بخش زیادی از وابستگی ارزی را با اصلاح یارانهها تغییر داد. ما بیش از چهارده میلیارد دلار برای تامین کالای اساسی نیاز داشتیم و ادامه این شرایط برای هیچ دولتی با هر گرایش سیاسی، ممکن نبود. در هیچ جای جهان یارانهها به شکلی که در کشور شاهد بودیم، توزیع نمیشد. در جهان یارانه را به تولیدکننده یا مصرف کننده یا به زنجیره توزیع میدهند ولی در ایران، به هر سه قشر یارانه پرداخت می شد. مضحک ترین توزیع یارانهای که در یک کشور وابسته به نفت میشد انجام داد، پرداخت یارانه به واردکننده بود که باعث می شد دست تولیدکنندگان و مصرف کنندگان زیر تیغ سوداگران برود، اما دولت سیزدهم با وجود تمام سیلیهایی که خورد، توانست این روند را تغییر دهد.
وی با بیان اینکه خرید گندم در استان ۱۲۵ درصد افزایش یافت و در کشور نیز ۵۵ درصد افزایش پیدا کرد گفت: در میانه سال ۱۴۰۰ شاخص رشد تورم تولیدکننده که بسیار حساستر از تورم مصرفکننده است، به بالای صد درصد رسیده بود اما در ابتدای دولت سیزدهم این تورم مهار شد که میتوانیم در سه ماه آینده اثرش را به وضوح ببینیم.
استاندار مرکزی در ادامه، با بیان اینکه فتنه ۱۴۰۱ کاملا برنامه ریزی شده و کاملا سازماندهی شده بود افزود: فتنه ۱۴۰۱ یکی از پیچیدهترین فتنههای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود و یکی از اهداف آن، اقتصاد کشور بود که تا حدودی نیز موفق شد و اگر با این فتنه مواجه نمیشدیم اکنون در حوزه اقتصادی با وضع متفاوتی روبهرو بودیم. در اوج فتنه، دشمنان سعی کردند جامعه کارگری و دانشجویی را مورد هدف قرار دهند اما مطلقا نتوانستند کارگران و دانشجویان را به خصوص در استان مرکزی وارد نقشههای شوم خود کنند.
مخلص الائمه در پاسخ به یکی از سوالات دانشجویان در رابطه با بحران جمعیت گفت: یکی از ابرمسائل کشور بحران جمعیت است که در استان نیز قابل مشاهده است. بحران جمعیت، یک ابر روند است که به شدت تاثیرپذیری کمی دارد و به شدت روی مسائل دیگر اثر میگذارد. با وجود اینکه استان مرکزی جزو استانهای پیر کشور است اما در مورد بحران جمعیت باید کل کشور را هدف قرار دهیم تا بحران استانی نیز اصلاح شود اما خوشبختانه در یکسال اخیر روند بحران جمعیت در استان تغییر یافته است. این بحران به راحتی و سریعا قابل تغییر نیست و تابع مولفههای گوناگونی از جمله اقتصاد و سبک زندگی است.
وی در پاسخ به مطالبات دانشجویان در حوزه مسکن و خودرو گفت: موجی از فشار تقاضای تلنبار شده در حوزه خودرو و مسکن به دولت سیزدهم وارد شد، اما توانستیم با طرحهای خوبی این فشار را کم کنیم. در استان مرکزی در زمینه ساخت مسکن ملی، به جز در اراک که در آن کمبود زمین دولتی وجود دارد، شرایط خوبی حاکم است. در شهرهای استان توانستیم زمینهای خارج از شهر را به شهر ملحق کنیم و برای اولین بار زمینهای اوقافی را تغییر کاربری دادیم و بزرگترین پروژه مسکن ملی در کشور را اجرایی کردیم.
استاندار مرکزی در رابطه با پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی اراک تصریح کرد: متاسفانه پیمانکار قبلی با بدعهدی کار را به وقفه انداخت ولی با واگذاری این مجموعه به پیمانکار جدید، از چند روز آینده کار با جدیت دنبال خواهد شد و عقب افتادگیها جبران خواهد شد. ما در شهر جدید امیرکبیر که اولین شهر ویلایی کشور است، هر تعداد متقاضی را پاسخگو هستیم.
وی با تاکید بر اینکه خانواده های دارای دو معلول به بالا به طور قطع دارای مسکن خواهند شد، اظهار کرد: برنامههایی داریم که خانوادههای دارای یک معلول و محرومین سطح پایین جامعه نیز به زودی دارای مسکن شوند. بودجه عمرانی سال گذشته استان ۸ درصد بیشتر گذشته تخصیص یافت و با وجود مشکلات اقتصادی، تعدادی از طرحها به اتمام و بهرهبرداری رسید و تعداد زیادی از طرحها نیز امسال افتتاح میشود.
استاندار مرکزی با بیان اینکه روند اشتغال استان روند بسیار خوبی است اظهار کرد: در بعضی از شهرکهای صنعتی استان بنر زدهاند که متقاضی نیروی کار هستند و رشد بیکاری در دو یا سه شهر صنعتی استان صفر است. در اراک و خمین نیز اگر نیروی ماهر وجود داشته باشد، بیکار نخواهد ماند.
وی با بیان اینکه مشکلات تمام کارخانههای بزرگ استان رو به بهبودی است گفت: به غیر از یکی دو شرکت کوچک خصوصی که مشکلات مدیریتی به دلیل درگیری بانکی و مفاسد اقتصادی دارند، مشکلی نداریم. ما بررسی کردیم که در بخش کشاورزی، سالانه بالغ بر ۵۰۰ هزار شغل میتوان ایجاد کرد که بر این اساس بخشهای مختلفی را در این حوزه دخیل کردیم.
مخلص الائمه با بیان اینکه سلامت نظام اداری سلامت مطلوبی است، افزود: هیچ فسادی را در بخشهای مدیریتی یا فرمانداریهای استان تحمل نخواهیم کرد و به جد برخورد خواهیم کرد. دولت خیلی به کارمندان بدهکار است و کارمندان بخش اداری عموما با حقوقهای ضعیف با نجابت در حال کار جهادی هستند. امیدواریم بتوانیم بهزودی زحمات کارمندان را جبران کنیم.
وی با اشاره به اینکه اراک وضعیت تفریحی مناسبی ندارد تصریح کرد: برنامههای متعددی را در حال اجرا داریم که این عقب ماندگی به خصوص در مورد پروژههای ناتمام در بحث نشاط اجتماعی جبران شود.
استاندار مرکزی ادامه داد: ۸۰ هزار پروژه ناتمام در کشور وجود دارد و سی سال بودجه کشور جوابگوی این پروژهها نیست. در شش سال گذشته بودجه عمرانی حدود ۳۲۰۰ میلیارد بوده و در سال گذشته هشت درصد بیشتر تخصیص بودجه داده شد تا بخشی از این عقبماندگیها جبران شود.
مخلص الائمه با بیان اینکه مکان یابی بیمارستان ولیعصر اراک غلط بوده است گفت: این بیمارستان یکی از بزرگترین بیمارستان های غرب کشور است و برای رساندن برق به آن لازم بود در عمق ۱.۵ متری زمین به طول ۹ کیلومتر در شلوغ ترین نقطه شهر کابل کشی انجام دهیم که ظرف ۴۸ ساعت با یک کار جهادی انجام شد. ما توانستیم برای اولین بار در تاریخ استان مرکزی پروژهها را شبانه روزی کنیم. در تفرش پروژهای به طول ۷۰ کیلومتر، ۱۵۰۰ تیر برق و سه ایستگاه پمپاژ آب در نقاط صعب العبور را به صورت شبانه روزی اجرایی کردیم.
وی با اشاره به تشکیل ستاد تحول در استان مرکزی گفت: نقشه تحولی را برای استان تدارک دیدیم و برای این منظور دبیرخانه مشترکی با دانشگاههای استان برای نقشه راه تحول ایجاد کردیم. در سال گذشته ۷۰۰ سفر شهرستانی توسط مدیران استان صورت گرفت که ۷۰ سفر شهرستانی توسط بنده انجام شد. ما به تمام مدیران گفتیم که سیستم انجام کار نباید تنها به صورت مکاتبهای باشد و مدیران باید سفر کنند و شخصا موضوع را حضورا حل کنند. دولت سیزدهم، دولت بدون توقف و تعطیلی است.
استاندار مرکزی در پاسخ به مطالبه دانشجویی در رابطه با حجاب و عفاف گفت: قطعا ما با بگیر و ببند و برخورد سلبی در بحث حجاب موافق نیستیم چراکه طرحی شکست خورده است اما یقینا با هنجارشکنان برخورد خواهیم کرد. وضع حجاب و عفاف در استان مرکزی به مراتب وضعیت بهتری است ولی باید اقدامات جدی تری صورت گیرد و هر ایده ای را که به گسترش حجاب و عفاف کمک کند با هر هزینهای اجرا خواهیم کرد.
استاندار مرکزی در پایان گفت: گزارش عملکرد مربوط به طول مدت فعالیت خود در استان را طی چند روز آینده در فضای عمومی منتشر خواهیم کرد و منتظر انتقادات و پیشنهادات همه افراد جامعه خواهیم بود تا نگاه تحولی و مطالبه گرا در استان مرکزی بیشتر شود.
به گزارش ایسنا، دانشجویان در طول این تریبون آزاد، مهمترین دغدغهها و مطالبات خود از جمله دیدار کم مسئولین استانی با دانشجویان، کمتوجهی به پتانسیل صنعت و تولید در استان، پنهانکاری در تصمیمگیریهای ارزی و معیشت مردم، بحران جمعیت در استان مرکزی، هویت بخشی و تقویت سبک زندگی ایرانی اسلامی، مشکل آلودگی هوا در استان، اصلاح الگوی مصرف برق کارخانههای صنعتی استان، اشتغال، ازدواج و معیشت جوانان، انتصابات دولتی توسط برخی از نمایندگان مجلس، ضرورت افزایش مشارکت مردم در انتخابات، مشکلات خوابگاه دختران دانشگاه اراک، تورم موجود در کشور و راهکار دولت برای مهار تورم، مشکلات مدیریتی در دانشگاه اراک و کمبود امکانات گردشگری و تفریحی استان مرکزی را مطرح کردند که استاندار مرکزی قول پیگیری مسائل درون استانی و انتقال نکات مربوط به مسائل کلان به مسئولین کشوری را داد.
انتهای پیام