به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، در گزارش خبرگزاری کیودو آمده است که کره شمالی دولت ژاپن را از برنامهاش برای ایجاد یک منطقه خطر دریایی در این بازه زمانی مطلع کرد.
شبکه اناچکی نیز گزارش داد، کره شمالی همچنین سازمان بین المللی دریایی را از برنامهاش برای این پرتاب ماهواره مطلع کرده است.
کره شمالی تکمیل مقدمات برای قرار دادن نخستین ماهواره جاسوسی نظامیاش در مدار را اعلام کرد و گمانهزنیهایی را به وجود آورد دال بر اینکه کره شمالی احتمالا این ماهواره را تا ژوئن پرتاب میکند.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به همراه دخترش اخیرا از یک کمیته غیردائمی که مسئول تدارکات برای پرتاب این ماهواره شناسایی نظامی است، بازدید و "برنامه اقدام آتیاش" را تایید کرد.
این اقدام کره شمالی برای پرتاب ماهواره به مدار نقض یک سری از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل است که برنامههای موشکی و اتمی کره شمالی را ممنوع کردهاند چرا که در این ماهواره از همان تکنولوژی استفاده می شود که در موشکهای بالستیک استفاده شده است.
واشنگتن بار دیگر تاکید کرد که پرتابهای ماهوارهای توسط کره شمالی از جمله این برنامه که به کره شمالی اطلاعرسانی شده، نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل هستند و از پیونگیانگ خواسته تا از فعالیتهای غیرقانونی بیشتر اجتناب کند و به دیپلماسی بازگردد.
پس از آنکه دولت کیم جونگ اون توکیو را از این برنامه مطلع کرد، ارتش ژاپن اعلام کرد که هرگونه موشک کره شمالی را که حریم و قلمرواش را نقض کند، نابود خواهد کرد و در حال آماده شدن برای این منظور است.
هیروکازو ماتسونو، دبیر کابینه ژاپن گفت: هرگونه پرتاب توسط کره شمالی حتی اگر پرتاب ماهواره باشد، امنیت شهروندان ژاپنی را تحت تاثیر قرار میدهد. دولت اذعان دارد که ممکن است این ماهواره از خاک کشور ما عبور کند.
وزارت دفاع ژاپن در بیانیهای اعلام کرد: ما اقدامات ویرانکنندهای را علیه موشکهای بالستیک و دیگر موشکهایی که در خاک کشورمان فرود آیند، اتخاذ خواهیم کرد. ما از سامانه دفاع هوایی "موشک استاندارد ۳" یا پاتریوت برای نابودی هرگونه موشکی که از سوی کره شمالی پرتاب شود، استفاده خواهیم کرد.
فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن نیز به خبرنگاران گفت: هرگونه پرتاب موشکی توسط کره شمالی نقض جدی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است. ما قویا از کره شمالی میخواهیم از این پرتابها اجتناب کند و ما با کشورهای مربوطه از جمله آمریکا و کره جنوبی در این رابطه همکاری خواهیم داشت.
ژاپن اعلام کرد که هر کار بتواند برای جمعآوری و تحلیل اطلاعات مربوط به این پرتاب ماهوارهای انجام میدهد.
وزارت امور خارجه کره جنوبی نیز از کره شمالی خواسته تا از اقدام خود برای پرتاب ماهواره در هفتههای آتی عقب نشینی کند.
انتهای پیام