حسن قاسمپور نیاری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه وجود ضایعات پلاستیک در طبیعت استان ناشی از دفع غیراصولی زباله های شهری و روستایی توسط شهرداری ها و دهیاری ها است، گفت: مدیریت پسماند توسط شهرداری ها و دهیاری ها یکی از معضلات اصلی در استان اردبیل است و در این مورد متأسفانه ضعیف عمل می شود.
وی با تأکید بر اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست استان ناظر بر دفع اصولی پسماند شهری و روستایی است، گفت: در سال های گذشته تحت عناوین تهدید علیه بهداشت عمومی شکایت های قضایی را علیه شهرداری ها و دهیاری ها داشته ایم.
قاسمپور، بادخیز بودن استان اردبیل را عاملی برای پخش پلاستیک در طبیعت دانست و اشاره کرد: اگر پسماندها درست دفع شوند طبیعت بکر و سبز استان آسیب نخواهد دید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به مصرف زیاد پلاستیک در جامعه، پاکسازی حریم راهها را بر عهده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان دانست و بیان کرد: در پاکسازی زباله ها اداره کل حفاظت محیط زیست نقش نظارتی دارد و در برگزاری رویداد ۲۰۲۳ بر پاکسازی مسیرها ناظر بودیم و همچنین با همکاری شهرداران و دهیاران و بسیج سمن های شهرستان نمین نسبت به پاکسازی مسیر مهمانان این رویداد اقدام کردیم.
قاسمپور اضافه کرد: در خصوص نحوه تولید و نحوه مصرف از کیسه های پلاستیکی آیین نامه ای در ۱۶۰ کشور اجرا می شود که در کشور ما این خلاء قانونی قبلاً وجود داشت و در دولت سیزدهم آیین نامه کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی توسط هیات وزیران تصویب و ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه طبق این آیین نامه تکالیفی بر عهده وزارتخانه های علوم و تحقیقات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت و معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و صداوسیما گذاشته شده است، اظهار کرد: طبق مفاد آیین نامه، افزایش تولید کیسه های زیست تخریب پذیر و اخذ عوارض از کیسه های پلاستیکی در جهت گام برداشتن به سمت محیط زیست سالم در دستور کار می باشد.
دانشآموزان همیاران و سفیران محیط زیست هستند
قاسمپور در بخش دیگری از صحبتهای خود یکی از گروه های هدف محیط زیست استان را دانش آموزان برشمرد و افزود: همکاری لازم و عقد تفاهمنامه با آموزش و پرورش استان را داشته ایم و برنامههای مختلفی از جمله یک ساعت با محیطبانان را برای دانش آموزان انجام می دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ضمن اشاره به اینکه محیط بانان در همه شهرستانها مسائل محیط زیستی را چهره به چهره مطرح می کنند، گفت: زنگ زمین پاک در هفته هوای پاک و بازدید از موزه طبیعی پرندگان مهاجر با همکاری آموزش و پرورش استان اردبیل اجرا شد.
قاسمپور ضمن اشاره به مد نظر قرار دادن آموزش محیط زیستی دانش آموزان و عقد تفاهم نامه تأسیس هنرستان محیط بانی برای اولین بار در استان، تصریح کرد: در این راستا هر سال حداقل ۱۵ محیط بان از سطح پایه و از دوران متوسطه اول تربیت پیدا می کنند و با تحصیل چهار ساله در مقطع متوسطه و آشنایی با اصول علمی و فنی و با اخذ مدرک دیپلم بصورت سرباز در خدمت اداره کل محیط زیست استان بوده و بعد از اتمام آن جذب این اداره کل خواهند شد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه دانش آموزان، محیط زیست را نجات خواهند داد، اظهار کرد: دانش آموزان با کسب آموزش های دوره ای بعنوان سفیر و همیار محیط زیست در بین خانواده و جامعه و مدارس خود نقش محوری برای حفاظت از محیط زیست را خواهند داشت و بر نگهداری از آن تأثیر خواهند گذاشت.
این مقام مسئول حوزه محیط زیست استان ضمن اشاره به اینکه کتاب انسان و محیط زیست تدوین شده است و در مقطع دبیرستان تدریس میشود و در این زمینه یکی از مربیان ما رتبه دوم کشوری را کسب کرده است، گفت: همچنین واحد درسی شناخت محیط زیست در دانشگاههای استان نیز تدریس میشود.
انتهای پیام