مسلم ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا، عنوان کرد: سطح گلخانههای مستقر در استان قم ۶۳ هکتار است که از این میزان حدود ۵۲ هکتار آن زیر کشت قرار دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، بیان کرد: عمده محصولات گلخانه ای استان قم سبزیجات و صیفی جات بوده که شامل گوجه، خیار و فلفل میشود؛ البته در راستای تغییر الگوی کشت و تنوع بخشی به کشتهای گلخانهای در حال حاضر برخی ارقام جدید شامل سوپر سبزیها (کاهوی فرانسوی، اسفناج مینایتوری، خردل)، بادمجان، توت فرنگی، میوههای استوایی (آناناس، موز و پاپایا) را جایگزین کردیم.
وی ادامه داد: همچنین برخی از بهره وران متقاضی هستند که در حوزه تولید محصولات باغی همچون آلوچه و گیلاس در محیط گلخانهای پیشتاز باشند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، اضافه کرد: سوپر سبزیها در بازار داخلی و صادراتی متقاضی خوبی دارد و در حال حاضر یک گلخانه در سطح ۳ هزار متر به کشت سوپر سبزیها اختصاص دارد؛ البته بهرهوران دیگری نیز خواهان کشت این محصولات هستند.
ابراهیمی اظهار کرد: عملکرد مطلوب تولید محصول در واحد سطح، عدم محدودیت زمان کشت، مصرف بهینه و کاهش تبخیر آب، مدیریت آسان، صرفه اقتصادی و افزایش درآمد برای بهره وران را از جمله مزایای کشت گلخانهای نسبت به کشت محصولات کشاورزی در فضای باز دانست.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه، در حال حاضر احداث هر متر مربع گلخانه حدود یک و نیم میلیون تومان هزینه دارد و به این معنا احداث یک هکتار گلخانه حدودا ۱۰ تا ۱۱ میلیارد هزینه خواهد داشت و سازمان جهاد کشاورزی تقریبا بالغ بر ۸۰ درصد تسهیلات لازم را در اختیار کشاورز قرار می دهد.
ابراهیمی با بیان اینکه در حوزه تامین تسهیلات با مشکل مواجه هستیم، یادآور شد: حجم اعتباری بانکها کاهش پیدا کرده، البته با توجه به پیگیریها در دو ماه آینده روند تسهیلات بازگشایی می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، گفت: با توجه به میزان کنترل کیفیت و عملکرد بالای تولید در واحد سطح یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی توسعه کشتهای گلخانهای است و ما نیز از کشاورزان متقاضی برای احداث گلخانه حمایت میکنیم.
ابراهیمی با بیان اینکه محدودیتی در بازار خرید محصولات گلخانهای وجود ندارد، عنوان کرد: زمینه صادرات محصولات گلخانهای فراهم است و بازار داخلی نیز این کشش را دارد که محصول را خریداری کند؛ بنابراین تاکنون مشکلی در خصوص تقاضای بازار نداشتیم.
وی با اشاره به ظرفیت اشتغال آفرینی گلخانهها، تاکید کرد: به ازای هر یک هکتار گلخانه با توجه به نوع کشت برای ۱۰ تا ۱۵ نفر اشتغال ایجاد میشود.
انتهای پیام