تمدید چهارمین جشنواره ملی داستان آب

دبیر هنری جشنواره ملی داستان آب از تمدید مهلت ارسال آثار به چهارمین دورۀ این جشنواره، با هدف ارائه مضامین آگاهی‌بخش و دانایی بخش در زمینه آب در قالب روایت و داستان و بدون محدودیت سنی خبر داد.

سلمان باهنر دراین باره به ایسنا گفت: موضوع این جشنواره درباره مضامین مربوط به آب مانند حوزه‌های آبریز ایران، فرهنگ بومی مردم، اساطیر مربوط به آب و آداب ‌و رسوم در مورد آب، تا مسائل امروزی و اجتماعی و مربوط به زندگی مدرن انسان‌ها مثل کمبود آب، مصرف آب، آب مورداستفاده در کشاورزی و خوراک را در برمی‌گیرد.

او ادامه داد: فراخوان این دوره از جشنواره از دی‌ماه منتشر شده و مهلت ارسال آثار تا پایان خردادماه است، همچنین شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را به‌صورت فایل وُرد از طریق سایت رسمی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان و لینک‌های کانال تلگرامی و سروش و ایتا که در فراخوان نوشته شده است، با ذکر مشخصات ارسال کنند؛ ضمن اینکه جشنواره ملی داستان آب جشنواره‌ای است که تقریباً هیچ‌گونه محدودیت سنی و داستانی برای شرکت‌کنندگان ندارد.

دبیر هنری جشنواره ملی داستان آب اضافه کرد: برگزاری این جشنواره توسط شرکت آب منطقه‌ای که زیرمجموعه وزارت نیرو است، صورت می‌گیرد و هدف از برگزاری این جشنواره این است که تمام مضامین آگاهی‌بخش و دانایی بخش در زمینه آب را در قالب جذاب روایت و داستان به مخاطبان منتقل کنیم. این جشنواره تاکنون در چهار دوره برگزارشده است و حالت ملی دارد، ولی مخاطبین آن فارسی‌زبانان جهان هستند. در طول این جشنواره تأکید بر انتشار آثار برگزیده پس از هر دوره، در قالب کتاب بوده است و علاوه بر کتاب، تمام داستان‌ها در قالب فایل‌های صوتی توسط گویندگان حرفه‌ای و یک دوره هم توسط خود نویسنده‌ها به‌صورت صوتی اجرا و منتشر شده است.

این نویسنده بیان کرد: این جشنواره اولین بار ۵ سال قبل راه‌اندازی شد و لازم به ذکر است که بین دوره سوم و چهارم به دلیل کرونا یک وقفه یک‌ساله داشتیم و هم‌اکنون در حال برگزاری دوره چهارم هستیم.

دبیر هنری جشنواره ملی داستان آب در خصوص هیئت‌داوران این جشنواره نیز خاطرنشان کرد: برای هر دوره یک هیئت‌داورانِ انتخاب آثار را داشتیم که هر دوره متفاوت بودند و از نویسندگان مطرح سراسر استان‌های کشور انتخاب می‌شدند؛ هم‌چنین یک هیئت ۵ تا ۶ نفرِ برای گزینش آثار و یک هیئت ۳ نفرِ نیز برای داوری نهایی داریم که از نویسندگان و داوران برجسته بودند. هیئت گزینش امسال را آخر خرداد به کار می‌گیریم، ولی اسامی هنوز مشخص نیست.

باهنر افزود: این جشنواره شامل بخش داستان کوتاه، روایت که شامل زندگینامه و سفرنامه و خاطره است، بخش داستان برای کودک و نوجوان و نویسندگان کودک و نوجوان و بخش جستار است که یک بخش روایی دانشی به معنای مقاله‌ای روایی است؛ ضمن اینکه داستان‌ها باید ازنظر تعداد کلمه زیر ۸۰۰۰ کلمه باشد.

او در خصوص رتبه‌بندی آثار نیز توضیح داد: ما در هر بخش ۳ رتبه اول تا سوم را خواهیم داشت و مجموع جوایز تقریباً ۴۰ میلیون تومان است که به تشخیص داوران تقسیم می‌شود. همچنین اختتامیه جشنواره اواسط مردادماه برگزار می‌شود. این نکته نیز شایان ذکر است که اولین دوره جشنواره اختتامیه به‌صورت حضوری در جوار زاینده‌رود با حضور نویسندگان برگزار شد و بعدازآن به دلیل بیماری کرونا مجازی شد و تا به امروز به شکل مجازی ادامه دارد و برنامه‌های تدارک دیده برای اختتامیه به‌صورت زنده برای مخاطبان شروع و بارگذاری می‌شود که شامل پیام مدیران، گزارش دبیر و اعلام نامزدها و برندگان و جوایز است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402030805005
  • خبرنگار : 50625