به گزارش ایسنا- مهرداد عرب اول روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون قانون بودجه ۱۴۰۲، اظهارداشت: در قانون بودجه، ۱۴۰۲ حدوداً ۲۰ تبصره در قانون مصوب و ابلاغ شده، نکته حائز اهمیت اینکه در هیچ مقطع و سالی بهاندازهای که امسال در تبصرههای قانون بودجه، نام سیستان و بلوچستان برده شده، سابقه نداشته است.
وی افزود: یکی از تبصرههای مهم قانون بودجه امسال بند «د» تبصره یک است که بر اساس آن از محل ۱۴.۵ درصد سهم صادرات نفت و میعانات گازی، سه هزار میلیارد تومان برای گازرسانی به سیستان و بلوچستان، هرمزگان و برخی از استانهای غربی در این تبصره دیده شده که از گاز بیبهره هستند، تقریباً سهم عمدهای از این میزان اعتبار به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در بند «ط» تبصره قانون بودجه نیز یکهزار میلیارد تومان برای عملیات حفاری و بهرهبرداری از چاههای ژرف حوزه سیستان اعتبار دیده شده است.
وی گفت: با توجهبه اینکه موضوع تنش آبی مساله اول استان هست، اقدامات خوبی در این زمینه در حال شکلگیری بوده و اقدامات بودجهای خوبی در به حداقل رساندن تنشها در این زمینه دیده شده است.
عرب اول افزود: با توجه به تنش آبی در سیتسان و بلوچستان که همه ارکان کشور آن را پذیرفتهاند در بند «ی» تبصره پنج قانون بودجه نیز تا سقف۳۰ هزار میلیارد تومان هم اجازه انتشار اوراق مالی داده شده تا طرحهای تأمین آب در این استان اجرا شود.
به گفته وی؛ یکی از مصادیق تعریف شده در این تبصره، تأمین آب سیستان و بلوچستان هست و در قانون اسم استان قید شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در بند «الف» تبصره ۶ نیز مجددا علاوهبر یکهزار میلیارد تومان، ۵۰ میلیارد تومان دیگر برای تصفیه، لولهکشی و انتقال آب شرب چاههای ژرف موجود در سیستان اختصاص پیدا کرده تا وارد مدار شوند؛ علاوه بر اینها در جزء ۲ بند «الف» تبصره ۶ نیز اشاره شده از محل عوارض ماده پنج قانون حمایت از صنعت برق ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان قرار است با نسبت ۴۰ به ۶۰، یعنی ۶۰ درصد این اعتبار در اختیار سازمان انرژیهای تجدیدپذیر قرار گیرد که باید از آن برای تکمیل و بهرهبرداری میل نادر تأمین اعتبار شود.
وی خاطرنشان کرد: در بند «ق» تبصره هفت نیز گمرک ایران موظف شده تا تمام گمرکات سیستان و بلوچستان مجهز به دستگاه ایکس ری خودرویی شوند چرا که یکی از مشکلات ما در گمرکات، صفهای طولانی خودروهای باری در ورود و خروج بود که با این اقدام مشکل رفع خواهد شد و فرآیند بازرسی تسریع خواهد شد.
عرب اول افزود: در بند «د» تبصره هشت قانون بودجه موضوع مهمی مطرح شده که موضوع انتقال آب از دریای عمان به استان تسریع یابد، در این زمینه قانون دولت را مکلف کرده برای تثبیت، استمرار و افزایش حقابه ایران از رودخانه هیرمند اقدامات سیاسی، اقتصادی و عمرانی لازم را در چهارچوب اعتبارات مصوب انجام دهد.
به گفته وی؛ این چند تبصره مهم خاص سیستان و بلوچستان بوده و در سنوات گذشته چنین ظرفیتی با این کیفیت نداشتهایم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: مجموعه منابعی که در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ مصوب شد چهار هزار و ۹۹۵ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد رشد داشته است، این رقم به ۲ بخش شرکتهای دولتی و بانکها به میزان ۲ هزار و ۸۸۴ هزار میلیارد تومان و بخش دیگر بودجه عمومی دولتها به میزان ۲ هزار و ۲۶۳ هزار میلیارد تومان تقسیم میشود.
وی گفت: بودجه عمومی دولت نیز به ۲ بخش تقسیم میشود که بخشی به منابع اختصاصی دولت و بقیه منابع عمومی دولت است؛ در این راستا منابع عمومی دولت در سه بخش اعتبارات هزینهای، عمرانی و تملک داراییهای مالی «اسناد خزانهای دولت» مربوط میشود.
عرب اول ادامه داد: از مجموع بودجه امسال که چهار هزار و ۹۹۵ هزار میلیارد تومان است و باید بین ۳۱ استان و وزارتخانهها تقسیم شود که سهم استانها از این بودجه طبق جدول «ده - ج» ۱۱۱ هزار و ۵۹۳ میلیارد تومان است که بین ۳۱ استان در قالب اعتبارات عمرانی توزیع میشود.
وی گفت: سهم سیستان و بلوچستان از این میزان هفت هزار و ۳۴۸ میلیارد تومان است که سال گذشته این میزان پنج هزار و ۲۵۸ میلیارد تومان بوده این آمار نشاندهنده آن است که با رشد ۴۰ درصدی در اعتبارات عمرانی روبرو بودهایم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در جدول استانها رتبه یک کشور را سیستان و بلوچستان به خود اختصاص داده، در ردیف استانی از مبلغ هفت هزار و ۳۴۸ میلیارد تومان، ۲ هزار و ۱۲ میلیارد تومان آن از ردیف استانی است که بالاترین رقم را سیستان و بلوچستان از آن خودکرده است.
وی ادامه داد: در ردیف سه درصد نفت و گاز ۲ هزار و ۱۲۲ میلیارد تومان نیز اعتبار دیده شده که باز هم سیستان و بلوچستان رتبه اول را دارد؛ همچنین در ردیف قانون استفاده متوازن از امکانات کشور هم ۲ هزار و ۸۹۴ میلیارد تومان به این استان اختصاصیافته که باز هم رتبه اول را از آن خود کرده است.
عرب اول تصریح کرد: استان خوزستان چون نفتخیز است سهم مناطق نفتخیز را داراست که اگر بخواهیم آن را حساب کنیم سیستان و بلوچستان استان دوم میشود در غیر این صورت این استان رتبه اول کشور را در اعتبارات عمرانی دارا است.
وی اظهارداشت: این اعتبار به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ابلاغ میشود ما به عنوان دبیرخانه شورای برنامهریزی و توسعه استان وظیفه داریم این پول را بین ۲۶ شهرستان در قالب فصل و برنامههای متنوع توزیع و سهم هر دستگاه اجرایی از این اعتبار را مشخص کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان افزود: یک سری اعتبارات ملی هم وجود دارد که سهم این ساتان نیز چهار هزار و ۱۰۳ میلیارد تومان است که در قالب ۱۲ فصل و ۸۴ پروژه در فصول مختلف انرژی، حمل و نقل، انرژی و آموزش تعریف میشود، سال گذشته این رقم سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود که این آمار نشان از رشد ۲۹ درصدی در محل اعتبارات ملی است.
وی ادامه داد: در مطالعات آمایش چهار فصل مهم وجود دارد که شامل حمل و نقل، منابع آب، انرژی و عمران شهری و روستایی است؛ به این علت که سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی بالاترین آمار روستاها را در کلان کشور دارند.
عرب اول بیان کرد: در جدول ردیفهای متفرقه نیز ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی و ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار هزینهای در نظر گرفته شده که سیستان و بلوچستان سهم دارد.
وی گفت: سهم ردیف متفرقه به اسم سیستان و بلوچستان ۸۰۰ میلیارد تومان برای طرحهای آبرسانی به شهرها و روستاهای استان، ۲ هزار و ۷۰ میلیارد تومان برای ایجاد و توسعه زیرساختهای مکران، آبرسانی به زاهدان از دشت تهلاب یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد علاوه بر این اعداد، ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر برای اکتشاف آبهای ژرف با اولویت زابل در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام