عزتاله سپهوند با اشاره به سومین جشنواره سراسری «اقوام ایرانزمین» که توسط جهاد دانشگاهی لرستان و با مشارکت دانشگاه لرستان برگزار میشود، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ایران آئینه تمام نمای "وحدت در عین کثرت" انسانهایی است که اگرچه از تیرهها و تبارهای متکثر گرد هم آمدهاند اما هم در "توحید" به "وحدت" رسیدهاند هم "کثرت" آنها با هدف الهی "معرفت" همراه بوده است.
وی ادامه داد: این نکتهای است که بهترین مبنای عقیدتی آن را میتوان در کتاب آسمانی جست و یافت به ویژه در آیه ۱۳ سوره حجرات آن جا که پروردگار هستی در یک خطاب عام جهانی می فرماید: «یاایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثی و جعلناکم قبائل و شعوبا لتعارفوا ان اکرمکم عندالله اتقاکم» بنابراین نفْسِ تنوع و تکثر، ذاتی خلقت است اما وقتی مبنا، نه خودمحوری، بلکه خدامحوری باشد این اختلاف نژادها و رنگها و زبانها و... در ساحت توحید و وحدت رنگ میبازد.
رئیس دانشگاه پیام نور لرستان اضافه کرد: در این میان ایران ما که به قول حکیم نظامی؛ "همه عالم تن است و ایران دل" بر چنین اساس و استوانه اعتقادیخداباورانهای یکی از زیباترین و زیبندهترین آئینههای وحدت در عین کثرت در طول تاریخ تمدن بشر بوده و هست و خواهد بود.
وی افزود: فرهنگ فاخر ایرانی - اسلامی، یکی از فراخترین سراپردههای فرهنگی تاریخ تمدن بشر است.
سپهوند بیان کرد: یکی از اصلیترین ستونهای اصلی این خیمه بزرگ،یکتاپرستی و نهایتاً دین مبین اسلام است و دیگری زبان و ادبیات فارسی است که میراث مشترک همه تیرههای قوم بزرگ ایرانی است.
این مسئول بیان کرد: خرده فرهنگهای ایرانی و سایر گونههای زبانی و ادبی و...، طنابها و تیرکهای کناری این سراپرده فراخ و فراگیرند که به پایایی و مانایی این خیمه هماره برافراشته کمک کرده و میکنند و خواهند کرد.
وی گفت: بدون تردید غرب برای تلقین استیلای فرهنگی خود، بارها به چهره مبارک این "وحدت در عین کثرت ایرانیان" چنگ انداخته و هنوز هم به امید ایجاد تفرقه چنگ میاندازد؛ غافل از اینکه به قول مولوی؛ "جان گرگان و سگان از هم جداست متحد جانهای خوبان خداست" برمبنای آنچه آمد؛ اساسا هویت ایرانی- اسلامی ما، بر مبنای چهار رکن "توحید"، "وحدت"، "کثرت" و "معرفت" قوام یافته و تکامل پیدا کرده است.
رئیس دانشگاه پیام نور لرستان بیان کرد: در ذات این هویت ملی، تنوع و تکثر قومی و زبانی و... ایرانیان در قاب "توحید و وحدت" نشسته و به جامعه جهانی و تمدن بشری عرضه شده و همین راز بزرگ همزیستی و همگرایی همه ایرانیان در طول تاریخ بوده است.
سپهوند اضافه کرد: این نکتهای است که وقوف، اشراف و اعتراف به آن میتواند به عنوان مبناییترین فلسفه هرنوع کنشگری برای تقویت هویت ایرانی - اسلامی با وجود تنوع و تکثر خرده فرهنگهای ایرانی مطمح نظر و ملاک عمل قرار بگیرد.
انتهای پیام