امیر داییصراف روز شنبه، ۶ خرداد ماه، در نشست خبری خود با خبرنگاران که در سالن همایشهای فرهنگیان کاشمر برگزار شد، خاطرنشان کرد: گردشگری روستایی، کشت انگور، پنبه، زعفران، قارچ و گوشت از زنجیرههای ارزش شهرستان هستند.
وی با بیان اینکه برنامه اقتصادی سال ۱۴۰۲ این شهرستان بر تکمیل زنجیره ارزش تولیدات استراتژیک منطقه پایهریزی شده، اظهار کرد: کاشمر با سطح زیر کشت ۳۳۵۰ هکتار و ۶۳ هزار و ۳۸۰ تن در رتبه سوم تولید انگور آبی استان قرار دارد.
فرماندار کاشمر گفت: از این محصول در سراسر جهان برای تولید میوههای تازه، شیره (دوشاب)، غوره، آبغوره، رب، کشمش، آبمیوه، مارمالاد، مربا، کنسانتره، سرکه، ژله، روغن و عصاره دانه و همچنین کنسرو، برگهای تازه و خشک به عنوان چای، زغال و... استفاده میشود.
وی با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد قالیبافان شهرستان به صورت خانگی و باقی به صورت کارگاهی فعالیت دارند، عنوان کرد: اکثر این کارگاهها در شهرستانهای مشهد، نیشابور، سبزوار و کاشمر فعالیت دارند.
داییصراف افزود: پراکندگی اجزای تشکیلدهنده زنجیره ارزش فرش دستباف شامل طراحی و نقشهکشی، رفوگری، پشمشویی، ریسندگی، رنگرزی، پرداخت، مجتمعهای متمرکز تولید و... میشود.
وی در خصوص زنجیره ارزش گردشگری روستایی بیان کرد: به رغم پیشرفتهای فناورانه در جهان، گردشگری روستایی به عنوان یکی از فعالیتهای پویای اقتصادی عصر حاضر نقش مهمی در توسعهی اقتصادی جوامع انسانی ایفا میکند.
فرماندار کاشمر با اشاره به اینکه طرفداران توسعه گردشگری به این فعالیت به عنوان ابزاری برای مقابله با مشکلات اقتصاد کلان در سرزمینهای مقصد مینگرند، گفت: بر همین اساس پنج واحد بومگردی در شهرستان راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: بین گیاهان صنعتی شهرستان، پنبه از موقعیت ویژهای برخوردار است. این گیاه نهتنها با تولید الیاف در صدر مهمترین گیاهان لیفی جای گرفته بلکه از نظر غذایی بسیار حائز اهمیت بوده و در بازارهای جهانی جزو پنج دانه روغنی محسوب میشود.
فرماندار کاشمر با اشاره به اینکه ارقام مهم بذری در خراسان رضوی شامل ورامین، خرداد، خورشید، کاشمر، شایان، ساجدی و ارمغان است، گفت: کاشمر از دیرباز دارای مرکز تحقیقات پنبه استان و دارای کارخانه لینترگیری بذر پنبه است.
وی خاطرنشان کرد: هرچند زعفران محصولی مهم در صادرات و سبد دارایی کشور است اما به دلیل ضعف موجود در سیستم کشاورزی، بستهبندی، بازاریابی و تبلیغات در بخش صادرات این محصول سبب شده بیشترین حجم صادرات زعفران به صورت فله باشد و کشورهای واردکننده با بستهبندیهای متفاوت از لحاظ ابعاد مجددا این محصول را صادر نمایند که همین موضوع سبب از دست رفتن سهم قابل توجه ارزش افزوده این محصول میشود.
داییصراف افزود: شهرستان کاشمر با ۹۰ واحد تولید قارچ و ایجاد زنجیره تولید این محصول میتواند در ایجاد اشتغال سهم بسزایی داشته باشد. زنجیره تولید قارچ شامل نهاده اولیه، تأمین بذر، تولید قارچ و کمپوست، فرآوری، صنایع تبدیلی و بازار فروش میشود.
وی زنجیره تولید گیاهان داروئی و زنجیره تولید گوشت را از دیگر زنجیرههای شهرستان عنوان کرد و در خصوص منطقه ویژه اقتصادی کاشمر اضافه کرد: قانون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی کاشمر در سال ۱۳۸۹ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که تاکنون علیرغم اعلام آمادگی تعدادی از شرکتها به عنوان سازمان مسئول، راهاندازی منطقه ویژه به نتیجه نرسیده است.
نماینده عالی دولت در کاشمر در خصوص وضعیت راهاندازی فاز ۲ شهرک صنعتی این شهرستان خاطرنشان کرد: فاز یک شهرک صنعتی کاشمر با مساحت ۱۰۱ هکتار با ۱۱۱ قرارداد واگذاری تکمیل شده اما صنایع جدید برای استقرار با مشکل مواجه هستند.
وی تصریح کرد: با راهاندازی فاز ۲ شهرک صنعتی به مساحت ۹۵ هکتار قسمت اعظم مشکلات واحدهای جدید مرتفع میشود.
داییصراف برگزاری کارگروه اشتغال روستایی در ۱۰۰ درصد روستاهای بخش مرکزی و بخش فرحدشت را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: پارسال تعهد اشتغال شهرستان ۳۱۴۳ نفر بود که این هدفگذاری با ۳۴۴۹ نفر ثبت سامانه ملی رصد اشتغال کشور ۱۰۹.۵ درصد تحقق یافته است.
صدور ۳۴ فقره جواز تأسیس واحد صنعتی
وی با بیان اینکه سه واحد راکد دامداری و یک واحد راکد شنشوئی با پرداخت تسهیلات فعال شده، بیان کرد: صدور ۳۴ فقره جواز تأسیس واحد صنعتی، ۱۸ واحد گلخانهای، ۲۴ فقره مشاغل خانگی، یک واحد دانشبنیان و ۸۹۶ پروانه کسب از دیگر اقدامات سال ۱۴۰۱ بوده است.
فرماندار کاشمر تسهیلات پرداختی توسط بانکهای شهرستان در ۹ ماه اول سال ۱۴۰۱ را ۱۷ هزار میلیارد ریال، تسهیلات ازدواج پرداختی ۳۰۰۰ میلیارد ریال و تسهیلات فرزندآوری ۹۶۰ میلیارد ریال اعلام و اظهار. کرد: تسهیلات تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۱ جمعا ۱۷۵ میلیارد تومان بود که ۱۰۰ درصد آن توسط کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد برکت و سایر دستگاهها به بانکها معرفی و تاکنون ۷۵ درصد آن پرداخت شده است.
وی در ادامه از اجرای ۳۲۰۰ متر شبکه برای گازرسانی به صنایع، اجرای ۵۰۰۰ متر شبکه برای واحدهای مسکونی و...، اجرای ۱۳۴۰ متر شبکه گاز به محدوده منطقه حسینآباد خبر داد و افزود: شبکه گازرسانی به محدوده منطقه حسینآباد برای نصب علمک در حال انجام است.
داییصراف در ادامه شروع ۲۲۵۰ متر احداث راه روستایی گندمبر، احیاء خطوط محورهای حوزه استحفاظی به طول ۶۶ هزار و ۴۸۰ متر، اجرای عملیات ماسه آسفالت به مساحت ۱۵۵۰ متر مربع، مرمت و تسطیح راههای خاکی روستایی به طول ۱۲۷ کیلومتر و ۶۰۰۰ متر مکعب ترانشهبرداری را از جمله اقدامات حوزه راهداری دانست.
وی همچنین از امضاء تفاهمنامه قیر مشارکتی با شهرداری کاشمر در خصوص تخصیص ۳۵۳ تن قیر برای انجام روکش آسفالت کمربندی شهرستان کاشمر با اداره کل راه و شهرسازی خبر داد.
مشکل کمبود آب مجتمع بالا ولایت حل میشود.
فرماندار کاشمر با اشاره به حفاری چاه قوژد گفت: در صورت راهاندازی و وارد مدار شدن چاه، مشکل کمبود آب مجتمع بالاولایت حل خواهد شد.
وی اجرای طرح آبرسانی مجتمع زندهجان، تکمیل سیستم تلهمتری در ۲ مجتمع بالاولایت و پایینولایت شهرستان به منظور مدیریت هوشمند منابع و مخازن روستایی را از دیگر اقدامات دانست و افزود: اصلاح و توسعه ۲۵ هزار و سه متر از شبکه توزیع شهر و روستاهای تحت پوشش از محل اعتبار جاری و مشارکت مردمی بوده که در بخش شهری ۷۳۲۹ متر و در بخش روستایی ۱۷ هزار و ۶۷۴ متر اصلاح و توسعه شبکه توزیع انجام شده است.
انتهای پیام