نماینده جیرفت و عنبرآباد عنوان کرد

ادامه بی‌مهری‌ به حوزه فرهنگی "هلیل‌رود"، میزبان کهن‌ترین تمدن بشری

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس از روند عملیات اجرایی موزه منطقه‌ای جیرفت به دلیل عدم‌ تخصیص اعتبار موردنیاز انتقاد کرد و گفت: وزیر میراث فرهنگی در این زمینه علاوه بر چاره‌اندیشی، تعلل‌های پیش آمده را پیگیری کند.

دکتر ذبیح الله اعظمی در گفت و گو با ایسنا از روند عملیات اجرایی موزه منطقه‌ای جیرفت انتقاد و اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع انتظار بود قائم مقام وزیر میراث فرهنگی در سفر اخیر خود به استان کرمان از نزدیک روند کار را بررسی و در جریان وضعیت محوطه های باستانی و پروژه احداث موزه جیرفت قرار بگیرد.

وی از سفر قائم مقام وزیر میراث فرهنگی به استان کرمان ابراز بی اطلاعی کرد و  همچنین از مسئولان میراث فرهنگی استان خواست‌ در این مورد نیز پاسخگو باشند و افزود: جای تعجب دارد چرا جنوب کرمان در برنامه ها گنجانده نشده که اعتراض دوستداران میراث فرهنگی و مردم حوزه انتخابیه‌ام را در پی داشت.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس افزود: محل نگهداری آثار باستانی جیرفت غیراستاندارد است و بخشی از آثار در موزه کرمان و انبار میراث فرهنگی نگهداری می‌شوند در حالی که توسعه گردشگری  منوط به تامین  زیرساخت است اما اشیاء کشف شده همچنان  در دسترس عموم مردم نیستند.

وی اعتبارات موزه جیرفت را  قطره چکانی عنوان کرد که پاسخگوی  طرح نیستند و اظهار کرد: موزه منطقه ای جیرفت یکی از بزرگترین سایت موزه های کشور محسوب می‌شود که در سال ۱۳۸۶ عملیات اجرایی آن آغاز شده اما همچنان در بحث اعتبارات مورد بی‌مهری قرار گرفته است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس هدف از احداث موزه جیرفت را  معرفی هر چه بیشتر تمدن حوزه فرهنگی هلیل‌رود دانست که متاسفانه روند آن کند است و اظهار کرد: در سفر اخیر مقامات‌ میراث فرهنگی کشور  به استان کرمان، حوزه فرهنگی هلیل‌رود به عنوان بهشت باستان‌شناسان مورد بی توجهی‌قرار گرفته که پاسخگویی مسئولان امر را می‌طلبد.

به گزارش ایسنا، علی دارابی معاون وزیر میراث فرهنگی به مناسبت هفته میراث فرهنگی به استان کرمان سفر کرده بود که طی این‌مدت بازدید از  ابنیه های تاریخی و گردشگری استان کرمان در برنامه کاری اش قرار گرفته بود اما در لیست بازدیدهای وی جیرفت و جنوب کرمان‌جایی نداشت که دوستداران میراث فرهنگی و مردم  از روند این سفر انتقاد کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، در دهه ۸۰ با کشف اشیاء ارزشمندی در تپه باستانی کنارصندل جیرفت ثابت شد یکی از کهن‌ترین تمدن‌های جهان را میزبانی می‌کند که متاسفانه  بخشی از آنها در حال نابودی هستند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402030603881
  • خبرنگار : 50286