رضا اولادی در گفتوگو با ایسنا درباره ویژگیهای خانه مطبوعات قزوین در دور جدید، اظهار کرد: یکی از مهمترین انجمن و تشکیلات صنفی خبرنگاران، خانه مطبوعات است که حاکمیت نیز آن را به عنوان یک تشکیلات صنفی مورد تأیید قرار داده و در سطح وزارت فرهنگ و ارشاد مورد توجه است. بنابراین خانه مطبوعات میتواند یک ظرفیت خوب برای رسیدگی به مشکلات خبرنگاران باشد.
وی با بیان اینکه خانه مطبوعات قزوین باید از سیاستزدگی دور باشد تا بتواند به رسالت خود عمل کند، بیان کرد: از خبرنگاران به عنوان رکن چهارم دموکراسی و پل ارتباطی مردم و مسئولین و وجدان بیدار جامعه یاد میکنند و این موضوع نشان از اهمیت رسالت خبرنگاری دارد، اما نکته مهم آن است که خبرنگاران در وهله اول باید به مطالبات و خواستههای به حق خود برسند تا بتوانند انگیزه کافی برای بیان مشکلات جامعه و سایر اقشار را داشته باشند.
این خبرنگار گفت: انتظارمان از خانه مطبوعات جدید این است که افراد منتخب، چارهای راهگشا برای حل مسائل و مشکلات خبرنگاران داشته باشند. اقشار مختلف جامعه نیازهای بدیهی خود را دنبال میکنند، به عنوان مثال با حمایتهای حاکمیت در حوزه مسکن تمامی اقشار از جمله اقشار آسیبدیده در حال تأمین مسکن هستند اما به موضوع مسکن خبرنگاران در استان قزوین توجهی نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر خانه مطبوعاتی فعال، پویا و همچنین دغدغهمند روی کار بیاید، میتوانیم مشکلات کنونی خبرنگاران را به حداقل برسانیم. البته این موضوع مستلزم توجه ویژه خبرنگاران در انتخاب کاندیداهاست. از نظر من کاندیداهایی صلاحیت ورود به خانه مطبوعات را دارند که دلسوز و متعهد و دارای ارتباطات خوبی با حاکمیت باشند.
خبرنگار خبرگزاری ایرنا ادامه داد: همچنین کاندیداهایی که منتخب خبرنگاران در خانه مطبوعات میشوند باید به امور صنفی بپردازند و این امور صنفی یعنی پذیرش تمامی خبرنگاران با هر نوع طرز تفکر و جناح سیاسی ضمن اینکه در دولتهای گذشته بیمهریهای بسیاری را نسبت به خبرنگاران شاهد بودیم، مهمترین علت این بیمهریها نبود یک انجمن صنفی منسجم، قوی و متعهد بود.
وی بیان کرد: پالایش خبرنگاران از دیگر الزاماتی است که باید خانه مطبوعات جدید به آن بپردازد، تعداد خبرنگاران واقعی قزوین کم است متأسفانه هیچ فیلتری هم برای ورود افراد جدید به حوزه خبر وجود ندارد. دیده میشود برخیها بدون هیچ نظارت، تحصیلات خاصی به این صنف ورود پیدا کردهاند و بدیهی است که با حضور چنین افرادی مشکلات صنفی خبرنگاران به قوت خود باقی بماند.
اولادی در پایان عنوان کرد: خلأ آموزش در بین خبرنگاران موضوع دیگری است که خانه مطبوعات جدید باید آن را مورد توجه خود قرار دهد، به عنوان مثال خانه مطبوعات میتواند با همکاری ارشاد و سایر دستگاههای فرهنگی و آموزشی، نرم افزارهای مربوط به تولید اخبار چندرسانهای را به خبرنگاران آموزش دهد و در راستای رشد و توسعه سواد رسانهای خبرنگاران مؤثر باشد.
انتهای پیام