به گزارش ایسنا و به نقل از اس ای، با افزایش انتشار گازهای گلخانهای، توسعه راهحلهای پیشرفته برای حذف کربن دی اکسید موجود در جو زمین اجتناب ناپذیر شده است.
برای مقابله با این بحران فوری جهانی، یک گروه بین المللی از پژوهشگران یک روش امیدوارکننده برای ذخیره و جذب کربن دی اکسید (CO2) ایجاد کردهاند.
آنها یک روش مبتنی بر نمک گوانیدینیم سولفات را برای جذب و ذخیره کربن در دما و فشار اتاق توسعه دادند. دانشمندان از این نوع نمک برای ساخت ساختارهای شبکه مانند به نام clathrates استفاده کردند که امکان جذب مولکولهای CO2 را فراهم کرد.
کیفر یاووز، استاد شیمی و مدیر آزمایشگاه اکسید و نانومواد آلی KAUST برای انرژی و محیط زیست (ONE) در بیانیهای رسمی توضیح داد: گوانیدینیم سولفات برای سازماندهی و به دام انداختن مولکولهای CO2 بدون واکنش با آنها عمل میکند. ما یک نمونه نادر از یک clathrate را کشف کردهایم که در دما و فشار محیط، پایدار و غیرخورنده است، چیزی که یک ویژگی بسیار مطلوب در مقایسه با اتانول آمین، آمونیاک و راهحلهای دیگری است که معمولاً در جذب کربن استفاده میشوند.
تکنیک clathrate مبتنی بر نمک اجازه انجماد سریع CO2 را میدهد و ذخیره آن را آسانتر میکند.
به طور معمول، CO2 به عنوان یک جامد به شکل یخ خشک در سیلندرهای گاز یا به عنوان کربناتهای معدنی ذخیره میشود. در مقابل، روش clathrate باعث میشود که CO2 به عنوان یک پودر جامد ذخیره شود.
یاووز میگوید: گروه ما امکان حمل CO2 را به شکل جامد بدون نیاز به تبرید یا فشار فراهم کرده است. از این پس میتوان به معنای واقعی کلمه جامدات حاوی CO2 را ذخیره کنید. این راهکار، پیامدهای گسترده و قدرتمندی دارد، زیرا صنعت سوخت جهانی و دیگران فعالانه به دنبال راههایی برای جذب، ذخیره و انتقال CO2 هستند.
این روش جدید از نظر انرژی، کارآمد در نظر گرفته میشود، زیرا کل فرآیند به ورودی انرژی کمی نیاز دارد. علاوه بر این، استراتژی مبتنی بر نمک نسبت به ماشینهای بزرگ و حجیمی که این گاز گرمایش جهانی را جذب میکنند، ارزانتر است.
این روش جدید جذب، انتقال و ذخیره کربن دی اکسید در آینده میتواند برای بسیاری از صنایع، تغییر دهنده بازی باشد.
دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه علم و صنعت جنوب دانشگاه علم و صنعت چین و دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله این مطالعه جدید را انجام دادهاند و نتایج آن در مجله Cell Reports Physical Science گزارش شده است.
انتهای پیام