در جشنواره «جان فدا» مطرح شد؛

بزرگداشت شهدا برای تزریق امید و تقویت فرهنگ ایثار در جامعه است

استاندار اصفهان گفت: امروز بر معرفی، بزرگداشت و برگزاری مراسم معرفی شهدا و برخی فتوحات کشور تاکید می‌شود، به دلیل تزریق امید و تقویت فرهنگ ایثار در جامعه است.

جشنواره فرهنگی هنری «جان فدا»، همزمان با سالروز آزادی خرمشهر و با محوریت مقاومت و انقلاب اسلامی، امید و کرامت انسانی، فرهنگ ایثار، شهادت و فداکاری، آزادی‌خواهی و میهن‌پرستی، در دانشگاه شهید مهاجر اصفهان برگزار شد.  

این جشنواره ویژه دانشگاهیان، اساتید، دانشجویان استان اصفهان و در بخش‌های مختلف هنری، ادبی، پژوهشی، فناوری و نوآوری برگزار شد.

بنا به گفته رئیس دانشگاه شهید مهاجر اصفهان، ۸۰۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.

در این مراسم از نفرات برتر جشنواره در بخش‌های پژوهش، فناوری و نوآوری، کلیپ، گزارش ویدیویی، عکاسی، خطاطی، اینفوگرافیک، پوستر، شعر، داستان، دلنوشته، نثر ادبی، خاطره‌نویسی و مقاله تحلیل شد.

تجلیل از خانواده شهدای استان اصفهان از جمله شهید محمد علی تیموری، سید سجاد حسینی، احمد روزه نیا و احمد ثقفیان از دیگر بخش‌های این جشنواره فرهنگی و هنری بود. 

 استاندار اصفهان در نخستین جشنواره هنری «جان فدا» گفت: از دیرباز تاکنون آن چه در جامعه تلألو افکند و کوچه به کوچه حرکت خود را جلوه‌گر کرد، نگاه حماسه‌ساز و انسان‌ساز ایثار و شهادت بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری اصفهان، مرتضوی ضمن اشاره به آزادسازی خرمشهر در شرایط بحرانی، افزود: این دیدگاه کاری کرد تا خرمشهری که به نظر می‌آمد در عرض چند ساعت باید فروبپاشد، طی چندین شبانه‌روز، ارتش مجهز و پرتعداد رژیم بعث را زمین‌گیر کرد تا دفاع جانانه رزمندگان و شهدایی که آن روزها برای ثبت آن حماسه جانفشانی کردند، زبان‌زد تاریخ ایران اسلامی شود.

وی سالروز فتح خرمشهر را یوم‌الله دانست و عنوان کرد: در سالروز این پیروزی بزرگ و شکوهمند یادآور آن رشادت‌ها هستیم و به جوانان دانشجو، اهل قلم، رسانه و هنر توصیه می‌کنیم، آن مقطع ماندگار را به دقت مطالعه و بازخوانی کنند.

 مرتضوی تصریح کرد: یافته‌های متعددی در تاریخ آن دوران وجود دارد؛ در دورانی که ناامیدی در آن موج می‌زد، این پیروزی غرورانگیز امید را به ایران اسلامی بازگرداند، تا جایی که رزمندگان در مراحل بعد توانستند مناطق دیگر در اختیار رژیم بعث را هم پس گیرند و این دوران را ماندگار کنند.

وی با بیان اینکه وقتی به دوره‌ها و نبردهای تاریخ ایران می‌نگریم، می‌بینیم که هر بار گوشه‌ای از خاک ایران از وطن جدا شده است؛ اما در دوران انقلاب با رشادت‌ها و جان‌فشانی‌های مجاهدان و رهبری امام(ره) این برگ تاریخ، طور دیگری رقم خورد.

استاندار اصفهان گفت: امروز باید حلقه‌های ارتباط فرهنگی با تاریخ دیروز را یادآور شویم و با زنده نگه‌داشتن آن روزها، امیدی که باعث موفقیت در مراحل بعدی دوران جنگ شد را مستمر کنیم.
دکتر مرتضوی ادامه داد: از سوی دیگر مراقب تحریف‌ها و انحراف‌ها باشیم؛ دشمن با اهداف مختلف، تاریخ دفاع مقدس به‌ویژه سالروز آزادسازی خرمشهر و تصمیماتی که در آن روز باید گرفته می‌شد و همچنین درایت و تدبیر آن زمان را نقد می‌کند، ما باید پاسخ مناسبی به جوانان و نسل جدید دهیم.

وی تصریح کرد: یکی از منابع غنی، گران‌سنگ و پشتوانه عظیم ایران اسلامی، فرهنگ ایثار و شهادت است که سرچشمه آن نسیم جان‌افزای اسلام و تعالم و معارف الهی است که این فرهنگ، نگاه و جریان را در زندگی رشد داده و گسترانده است.

 مرتضوی تاکید کرد: اگر کسی بخواهد درباره منابع این سرچشمه سخن بگوید چاره‌ای جز رجوع به معارف الهی ندارد. البته فرهنگ فداکاری و ایثار در همه امت‌ها و ملت‌ها مورد تقدیر و تقدس است اما نگاه‌هایی در جریان مکتبی شیعه و اسلام پیرامون این فرهنگ و دیدگاه وجود دارد که از سایر دیدگاه‌ها متفاوت است.

وی با اشاره به جنبه‌های اعتقادی جایگاه شهادت و ایثار در منابع فقهی، روایی و قرآن کریم اظهار کرد: نگاه به برخی از حوزه‌های فرهنگی سبب شده یک جریان رو به رشد فرهنگی در جامعه ما رشد کند و این مهم از جمله نکاتی است که باید در مسیر رشد و مراقبت، به آن توجه کرد.

استاندار اصفهان افزود: امروزه اصرار بر حفظ فرهنگ عاشورایی در جامعه داریم، چرا که آگاهیم این فرهنگ یک ذخیره و منبع نورانی، ارزش‌هایی همچون ایثار و شهادت را منتشر می‌کند.

به گفته استاندار اصفهان، اگر درباره سلوک مسجدمحوری سخن می‌گوئیم به این خاطر است که اطمینان داریم در مسجد فرهنگ شهادت و ایثار رشد می‌کند و متجلی می‌شود. ترویج فرهنگ عدالت و عدالت‌خواهی نیز از مولفه‌هایی است که ریشه در تقویت و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد.

وی گفت: اگر امروز بر معرفی، بزرگداشت و برگزاری مراسم معرفی شهدا و برخی فتوحات کشور تاکید می‌شود، به دلیل تزریق امید و تقویت فرهنگ ایثار در جامعه است.

 مرتضوی ادامه داد: هر زمان که از این فرهنگ فاصله گرفتیم با شکست‌ها و ناکارآمدی‌هایی روبه‌رو شدیم اما اگر این مسائل را با فرهنگ شهادت و ایثار تطبیق دهیم و ببینیم در آن مقاطع چگونه حرکت و رفتار کردیم می‌بینیم که از آن روحیات فاصله گرفته‌ایم؛ فرهنگی که حاصل از اخلاص، صداقت، ایثار و فداکاری بود.

وی تصریح کرد: این نوع فرهنگ، عزتمندی را در جامعه فراگیر می‌کند و به اعمال اراده در جامعه حیات می‌بخشد.

استاندار اصفهان افزود: از بزرگترین منابعی که انقلاب اسلامی در همه فتوحات از آن بهره‌مند بوده، تکیه بر فرهنگ ایثار و شهادت است. همین فرهنگ بود که ما را پیروز کرد و دفاع مقدس را به‌عنوان نقطه عطفی در تاریخ ایران ثبت کرد. امروز اقتدار ایران اسلامی به واسطه فرهنگ شهادت و ایثار است.

وی ادامه داد: امروز کسی در تصمیم‌گیری‌های ما از دنیای سلطه و استکبار دخالت نمی‌کند و همین امر نیز به‌خاطر همان فرهنگ الهی و انسانی است.

استاندار اصفهان با اشاره به ترورهای دهه اول انقلاب اظهار کرد: دشمن این ترورها بر ملت ما تحمیل کرد اما فداکاری‌هایی که بسیاری از بزرگان و اندیشمندان در این مسیر داشتند و با بذل جانشان این فرهنگ را تقویت کردند، امروز روحیه دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی را به ما هدیه داده است.

وی با بیان این جمله حضرت امام خمینی (ره) که “بکشید ما را؛ ملت ما بیدارتر می‌شود”، تصریح کرد: این همان نگاه ویژه‌ای است که به واسطه آن، مقابله با منطق ترور را برای جامعه ما عیان کرد و ثابت کرد دشمن غیر از سلاح ترور، نفاق و دشمنی چیز دیگری در دست ندارد.

مرتضوی ادامه داد: دستاوردهای زیادی که در عرصه محرومیت‌زدایی و توسعه کشور داشته‌ایم، به خاطر همان روحیه و فرهنگ ایثار است. در دورانی که کسی ما را به حساب نمی‌آورد، دانشمندان شهید ما با تفکر و نگاه ایثارگرانه در جامعه حرکت و جمعیتی را همراه خود کردند که به همین فتوحات انجامید.

وی افزود: اقتدار بین‌المللی که سردار دل‌ها برای ما و امت اسلام برای ما به ارمغان آورد، شکل‌گرفته از فرهنگ متعالی و الهی است. راه حرکت به سمت آینده، ایستادن مقابل خودخواهی و حرکت به سمت خداخواهی است.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: حرکت در مسیر خیر برای جمع و دوری از فردگرایی و فتوحات ما در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی نیز با تأسی از فرهنگ ایثار رخ داده است.

کوتاهی در عمل به فرائض دینی به جامعه آسیب می‌زند

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این جشنواره گفت: عامل موثر در فتح خرمشهر، ایمان و روحیه انقلابی مردم و رزمندگان بود و این روحیه با بصیرت، قابل فهم و درک است.

آیت‌الله مهدوی با تاکید بر اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، افزود: اگر در مقابل منکرات، امر به معروف نکنیم و تذکر ندهیم و در عمل به فرایض دینی کوتاهی کنیم، قطعا جامعه آسیب جدی می‌بیند. 

وی ادامه داد: جوان امروز، با ایمان و ولایت‌مداری و تبعیت از مقام معظم رهبری، در دام تبلیغات دشمنان گرفتار نمی‌شود و در مقابل دشمن عقب نشینی نمی‌کند.

ضرورت شناخت عرصه دفاع مقدس جدید 

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز در ارتباطی به‌صورت مجازی با تاکید بر ضرورت شناخت عرصه دفاع مقدس جدید، اظهار کرد: دشمن تلاش می‌کند با بهره‌گیری از فضای مجازی در قلب و فکر مردم جامعه و به‌ویژه نسل جوان نفوذ کند.

حجت‌الاسلام رستمی خاطرنشان کرد: دشمن  با بهره‌گیری از فضای مجازی، اجازه بیان سخن حق را نمی‌دهد، اما تلاش می‌کند تا به روش‌های مختلف، حرف باطل خود را به مخاطبان القا کند.

وی ادامه داد: اکنون در حال مبارزه با جریان امپراطوری فضای مجازی دشمن هستیم و همان‌طور که رزمندگان دیروز ما با توکل بر خداوند توانستند خرمشهرها را فتح کنند، اکنون ما نیز باید در مقابل امپراطوری و هیمنه پوشالی دشمن بایستیم‌. 

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۴ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402030402830
  • خبرنگار :