حسین رنجبران سوم خردادماه در بخش دوم اجلاس کشوری مدیران ارشد سازمان بیمه سلامت در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در دو سال گذشته در سازمان شاهد یک نظم در پرداخت به موسسات طرف قرارداد هستیم، اظهار کرد: حدود ۵۰ هزار موسسه در کشور طرف قرارداد این سازمان هستند که پرداخت منظم به این موسسات شامل بیمارستان، داروخانه، مطب، آزمایشگاه و ... بسیار حائز اهمیت است، در سنوات گذشته پرداختها با تاخیر یکساله و بیشتر انجام میشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت ایران افزود: در بحث نسخه الکترونیک پرداختها بهصورت ماهانه انجام میشود، معوقات فروردین پرداخت شده و در حال پرداخت معوقات اردیبهشتماه هستیم.
وی با اشاره به بحث پرداخت به پزشکان خانواده شهری و روستایی، گفت: این پرداختها نیز بهروز است، ماهانه حدود ۱۹۴ میلیارد تومان در این حوزه هزینه میشود، در حوزه پرداخت به بیمارستانها بهعلت زمانبر بودن پذیرش و رسیدگی، پرداختها با تاخیر سه ماهه صورت میگیرد و این زمان معقول است.
رنجبران از توزیع ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار در بین استانها برای پرداخت معوقات موسسات بیمارستانی دولتی و دانشگاهی خبر داد و افزود: در چند روز آینده این پرداخت انجام میشود و در حقیقت این پرداخت نیز به روز میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه برای اولین بار مجوز بکارگیری ۵۰۰ نیروی طرحی در رشتههای مختلف مدارک پزشکی در سازمان بیمه سلامت اخذ شده است، تاکید کرد: زنجان و تهران پیشتاز هستند، این نیروها در بخش درمان مشغول بهکار میشوند.
وی بیان کرد: ۱۰۰ پست بلاتصدی در سازمان بیمه سلامت وجود دارد، همچنین مجوز استخدام بدون آزمون ۱۰۰ نخبه در بیمه سلامت ایران از سازمان اداری و استخدامی گرفته شده و این افراد به مجموعه الحاق خواهند شد، قطعا این نخبهها باید دارای شرایط لازم باشند و هر فردی نمیتواند از این فرصت استفاده کند.
نظرات در خصوص اجرای طرح پزشک خانواده متفاوت است
در ادامه محمد مهدی ناصحی- مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران بیان کرد: پیشگیری از بروز بیماریهای پر هزینه یکی از اهداف سازمان بیمه سلامت است.
وی با بیان سازمان بیمه سلامت نمیتواند به تنهایی به حوزه پیشگیری ورود پیدا کند، توضیح داد: باید دید برنامههای پیشگیرانه تا چه اندازه توانسته بار مالی سازمانهای بیمهگر را کاهش دهد.
ناصحی در خصوص اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، خاطرنشان کرد: نظرات در خصوص نحوه اجرای طرح بسیار متفاوت است و هنوز در خصوص این مسئله به نتیجه واحد نرسیدهایم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه باید در نظام پرداخت نحوه پرداخت به پزشکان در طرح پزشک خانواده مشخص شود، یادآور شد: اگر تعرفه دولتی در نظر گرفته شود، قطعا جذابیتی برای پزشک نخواهد داشت، امکان پرداخت تعرفه خصوصی وجود ندارد، بنابراین مشوقهایی را میتوان در نظر گرفت، بنابراین این مسئله نیازمند توجه است.
سلامت خانواده از مسیر طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع محقق خواهد شد
در ادامه این اجلاس فرشید عابدی- مشاور پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه در سازمانهای بیمهگر عموما به بحث پیشگیری توجه نشده است، اظهار کرد: در سطح دنیا نیز همین گونه است، باید در حوزه پیشگیری در حوزه سلامت از بیمار شدن افراد و یا تشدید بیماری جلوگیری کنیم.
وی افزود: پیشگیری بر روی کاهش ریسک تمرکز دارد و این مسئله برای سازمانهای بیمهگر حائز اهمیت است و بر روی آن متمرکز هستند.
عابدی با بیان اینکه رسانه، سلامت و بیمه سه ضلع یک مثلث هستند، توضیح داد: مدلهای مختلف به بیان موضوعات در حوزه پیشگیری پرداخته است.
مشاور پیشگیری سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه آموزش یکی از مهمترین ابزارهای حوزه پیشگیری محسوب میشود، گفت: حال این سوال مطرح میشود که چرا باوجود آموزشهای متعدد در حوزه سلامت نتوانستهایم موفقیت چندانی در حوزه پیشگیری داشته باشیم، شاید یکی از دلایل آن عدم استفاده از ابزارهای مناسب در این حیطه باشد.
وی با تاکید بر اهمیت ورزش در محیط کار و ورزش خانگی، خاطرنشان کرد: طبق مطالعات انجام شده در برخی کشورها هشت کیلومتر پیادهروی بهصورت یک روز در میان میتواند ما را به شرایط استاندارد جسمی نزدیک کند، باید با این کار ضربان قلب ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش پیدا کند.
عابدی تاکید کرد: در نظر گرفتن مشوقها در حوزه پیشگیری از بیماری یک موضوع بسیار مهم است.
مشاور پیشگیری سازمان بیمه سلامت ایران در خصوص نظام ارجاع و پزشک خانواده، توضیح داد: سلامت خانواده از مسیر طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجرای طرح پزشک خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر به مرحله اجرا در خواهد آمد، گفت: باید چالشهای اجرای این طرح در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها نیز بررسی شود.
عابدی با اشاره به اینکه در نظام پرداخت در طرح پزشک خانواده استراتژی در خرید خدمات بهصورت راهبردی است، خاطرنشان کرد: نحوه ارزیابی باید در این خرید راهبردی مشخص شود، به دنبال نظام پیچیده پرداخت در این طرح نیستیم.
مشاور پیشگیری سازمان بیمه سلامت ایران اضافه کرد: باید به این نکته توجه داشت که مکانیسم پرداختی در مناطق مختلف کشور در طرح پزشک خانواده باید چگونه باشد؟ آیا نظام پرداخت باید یکسان باشد یا مناطق محروم، مرزی و ... باید متفاوت دیده شود.
وی بیان کرد: پیشنهادات در خصوص نحوه اجرای طرح پزشک خانواده به سازمان بیمه سلامت ایران توسط مدیران بیمه سلامت ارائه شود.
انتهای پیام