به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، لاوروف در نشست بینالمللی نمایندگان عالیرتبه امور امنیتی کشور در مسکو گفت: ما استفاده از ماهوارههای تجاری توسط ایالات متحده و متحدانش برای اهداف نظامی، مداخله در امور داخلی کشورها و سایر فعالیتهای خرابکارانه را یک روند بسیار خطرناک میدانیم.
وزیر افزود: نظامی کردن فضای بیرونی نیازمند توجه دقیق است.
لاوروف گفت: «مانند اکثریت قریب به اتفاق کشورها، ما خواهان استفاده از زیرساختهای فضایی غیرنظامی فقط برای اهداف اعلام شده مطابق با مفاد پیمان فضایی ۱۹۶۷ هستیم».
وی همچنین اعلام کرد که پنتاگون ساخت آزمایشگاههای میکروبیولوژیکی را برای ایجاد اجزای سلاحهای بیولوژیکی از جمله در امتداد مرزهای روسیه آغاز کرده است.
وی افزود: «پنتاگون تحت پوشش ارائه کمکهای بهداشتی و اپیدمیولوژیک، ساخت و نوسازی آزمایشگاههای میکروبیولوژیکی را برای توسعه اجزای سلاحهای بیولوژیکی از جمله در امتداد مرزهای روسیه و چین آغاز کرده است».
وزیر خارجه روسیه در این نشست همچنین گفت: غرب پس از اعلام تجزیه ناپذیری امنیت منطقه یورو-آتلانتیک و هند-اقیانوس آرام، تصمیم گرفته است ضربه مهلکی به معماری امنیتی آسهآن محور ASEAN-centric در این بخش از جهان وارد کند.
وی با بیان اینکه علاوه بر مسکو، تهدید و باجگیری علیه اکثر کشورها نیز صورت میگیرد، خاطرنشان کرد که واشنگتن به عنوان بخشی از استراتژیهای هند و اقیانوس آرام، به طور هدفمند اوضاع اطراف تایوان را متشنج میکند.
لاوروف درباره نشست اخیر گروه هفت نیز گفت: کشورهای غربی در جریان اجلاس سران گروه ۷ که در ژاپن برگزار شد، روسیه و چین را دو رقیب راهبردی دانستند که تهدیدی وجودی برای هژمونی آنها محسوب میشود.
وی افزود: از بیانیه اجلاس سران گروه ۷ که اخیرا در ژاپن به پایان رسید، چنین برآمد که غرب، روسیه و چین را به عنوان یک تهدید وجودی میبینند.
او تاکید کرد: مسکو از بروکسل و واشنگتن میخواهد برای کاهش تنش بینالمللی، راهحلهای نظامی یکجانبه را کنار بگذارند. به منظور کاهش تنش بینالمللی، ما از واشنگتن و بروکسل میخواهیم که از تصمیمهای قهرآمیز یکجانبه چشمپوشی کنند، از تلاشها برای به حاشیه راندن سازمان ملل و ایجاد ساختارهایی با ترکیب محدود خارج از آن که مشروعیت ندارند، اما مدعی حاکمیت بر همه کشورها هستند، دست بکشند.
رییس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین گفت: کشورهای ناتو، مستقیماً در درگیری در اوکراین دخالت دارند که احتمال رویارویی بین کشورهای هستهای را افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: در واقع، کشورهای ناتو مستقیماً در درگیری اوکراین دخالت دارند. این رویکرد غیرمسئولانه به طور قابل توجهی خطر حمله مستقیم و درگیری نظامی بین قدرتهای هستهای را افزایش میدهد.
لاوروف همچنین دلیل بحران در سودان را سیاست های آمریکا دانست و گفت: واشنگتن به دنبال بهره برداری از آفریقا در راستای اقدامات استعماری گذشته است.
او گفت:آمریکا به دنبال بهره برداری از غنی ترین منابع قاره آفرقا است.آخرین نمونه وضعیت سودان. ریشه های مشکل این کشور در گذشته است. سیاست واشنگتن در تجزیه این کشور و ایجاد سودان و سودان جنوبی .
وی افزود: واشنگتن همچنین به کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب به عنوان حیاط خلوت خود نگاه می کند و زمانیکه این کشورها سعی کنند سیاست مستقلی را دنبال کنند واکنش عصبی نشان می دهد.
انتهای پیام