سید محمد رضویزاده در گفتوگو با ایسنا، در مورد ارتباط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با دانشگاهها و حمایت از پایاننامههای دانشجویی، توضیح داد: همکاری ما با دانشگاهها بیشتر در قالب پروژههای مشاورهای است که یک بخش زیادی از کار ما را به خود اختصاص میدهد. بحث استخدام نخبگان هم وجود دارد که با همکاری بنیاد ملی نخبگان انجام میشود. همچنین بهکارگیری سربازنخبه نیز بخشی دیگر از این ارتباط است که فارغالتحصیلان دانشگاه تحت عنوان سرباز نخبه از طرف بنیاد ملی نخبگان به ما معرفی میشوند.
وی خاطر نشان کرد: مرکز نوآوری پژوهشگاه نیز برای حمایت از دانشگاهیان و شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای دانشگاهی است. به علاوه اقداماتی مثل کارآموزی و فرصتهای مطالعاتی نیز در این پژوهشگاه وجود دارد.
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که ما در مسئله ارتباط با دانشگاهها نیازمند کمک هستیم؛ خاطر نشان کرد: ما برای حمایت از پایاننامهها فراخوان دادهایم؛ ولی هنوز آنطور که انتظار داشتیم، از این موضوع استقبال نشده است.
رضویزاده با بیان اینکه سال گذشته پژوهشگاه ICT نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان برای حمایت از پایاننامهها بودجه کنار گذاشته بود، گفت: برای هر پایاننامه دکتری حداقل ۴۰ میلیون تومان و برای پایاننامه کارشناسی ارشد ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته بودیم. حوزه مد نظرمان برای حمایت نیز مربوط به پایاننامههای حوزه ICT مورد نیاز کشور بود و در نظر داشتیم که اگر این پایاننامهها منجر به محصول شود، این مبالغ افزایش پیدا کند. از تمام مسیرهای در دسترس نیز در این خصوص اطلاعرسانی انجام دادیم، ولی تعداد متقاضیان برای این موضوع خیلی کم بود. امسال هم سعی میکنیم این مبالغ افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه این ارتباط برای ما بسیار مفید است، گفت: اگر بتوانیم پایاننامههای بیشتری جذب کنیم، برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فایده دارد، چرا که میتواند پایاننامهها را به سمت نیازهای واقعی کشور سوق دهد. همچنین این ارتباط برای ما یک مزیت بزرگ است و از طریق آن میتوانیم پتانسیلهایی که در کشور وجود دارد را شناسایی کنیم.
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه شناسایی متخصصان این حوزه، توضیح داد: بعضاً در یک حوزه خاص ۴ نفر از اساتیدی که در تهران هستند و ما با آنها همکاری میکنیم، شناختهشده هستند؛ ولی ممکن است یک استادی در دانشگاه شهرستان باشد که با تیم خوب فعالیتهای خوبی انجام میدهد، ولی ما ابزاری برای شناسایی آنها نداریم. ما زمینه حمایت از پایاننامهها را فراهم کردیم که افراد خودشان را به ما معرفی کنند تا در کنار حمایت از آنها، بتوانیم افراد توانمندی که در دانشگاههای دور در حال فعالیت هستند را شناسایی کرده و از پتانسیل آنها در شبکهای که بین وزارت ارتباطات، وزارت علوم، شرکتهای خصوصی بخش ICT و دیگر ذینفعان این حوزه وجود دارد، استفاده کنیم.
رضویزاده در پاسخ به ایسنا درباره موانعی که در مسیر شکلگیری ارتباط بین پژوهشگران، صنعت و دستگاههای مختلف وجود دارد، توضیح داد: یکی از این موانع اطلاعرسانی است. همچنین یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در کشور ما در حوزه ICT وجود دارد، بحث نیروی انسانی است و عوامل مختلفی در ایجاد آن نقش دارد. ما در این زمینه در حال صحبت با بخش ارتباط با صنعت وزارت علوم هستیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از این عوامل که ما شناسایی کردیم، این است که دانشجویان در حوزههایی کار میکنند که شاید بعدها در کشور در این زمینه مشتری نداشته باشد و خود دانشجویان ببینند که مشتری دانش آنها آنسوی مرزها است و به سمت آنها میروند.
رییس پژوهشگاه ICT با بیان اینکه تلاش میکنیم که با کمک وزارت علوم در سطح دانشگاهها هستههای پژوهشی ایجاد کنیم، گفت: تلاش میکنیم مثلاً یک دانشگاه را به سمت حوزه دیتا سنتر ببریم تا یک گروه از اساتید و دانشجویان فقط در این حوزه کار کنند. الان استاد به صورت پراکنده یکسری پایاننامه تعریف میکند. این شیوه باعث میشود که دانشجو در نهایت فایده کار خودش را در کشور نبیند و استاد هم در طول دوره کاری خود هیچگاه در یک حوزه تخصصی رشد پیدا نمیکند. در حال حاضر وزارت علوم به دنبال پیگیری این موضوع است و ما نیز در حوزه ICT کمک میکنیم حوزههای مورد نیاز کشور را معرفی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: پیشبینی میکنیم اگر دانشجویان با این روش تربیت شوند و برای آنها به این شیوه پایاننامه تعریف شود و آموزش داده شوند، به سرعت میتوانند جذب بازار کار شوند؛ چون نیاز کشور در آن حوزه بوده است. همچنین خودشان احساس اثرگذاری بیشتری برای کشور میکنند و از این طریق احتمال ماندگاری آنها در کشور نیز بیشتر میشود. به علاوه چون نیروهای تخصصی آموزشدیده هستند، میتوانند تاثیرگذاری بیشتری در بخش ICT کشور داشته باشند.
انتهای پیام