به گزارش ایسنا، سرتیپ پاسدار عبدالله عراقی در مراسم صبحگاه نیروهای مسلح که امروز چهارشنبه سوم خرداد در تیپ ۸۲ سپاه صاحبالامر (عج) استان قزوین برگزار شد، گفت: سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر در عملیات بیتالمقدس، روزی به یاد ماندنی در حافظه جهان و نقطه عطفی در تاریخ ایران اسلامی است.
وی اظهار کرد: علت اهمیت دادن به سالگرد این روز، نشر شور و هیجان در جای جای شهر و انتقال فرهنگ ایثار و ایستادگی به نسل جوان است و باید در این اطلاعرسانی، شور و شعور به صورت توأمان منتقل شود.
رئیس پژوهشکده دفاع مقدس افزود: حمله و تجاوز به خرمشهر توسط دشمنان خارجی سبقه تاریخی داشته و سال ۱۳۵۹ چهارمین باری بود که خرمشهر توسط دشمن به تسخیر درآمد. در جنگ تحمیلی بود که خرمشهر و آبادان مورد حملات توپ و تانک دشمتی تا دندان مسلح قرار گرفت و پیشبینی میکردند که با تصاحب پی در پی شهرها یک هفته دیگر به تهران خواهند رسید.
وی خاطرنشان کرد: عراقیها با پشتوانه تجهیزاتی پیشرفته، نیروی نظامی آموزش دیده و ساختار سیاسی حزب بعث و پشتوانه جهانی وارد جنگ با ایرانی شدند که به تازگی انقلاب کرده و هنوز در سیستان و بلوچستان و کردستان و پاوه و سنندج درگیر کومله و دمکرات و تجزیهطلبان بود.
عراقی تصریح کرد: در آن دوران پاسداران اسلام ۱۰ درصد نظامی و ۹۰ درصد عقیدتی بودند و نیروی نظامی آموزش دیده نداشتند. تانکها و تجهیزات زمینگیر بودند و با تمام این شرایط ۳۴ روز با دست خالی در خرمشهر مقاومت کردند ۴ آبان ۱۳۵۹ خرمشهر سقوط کرد و آزادسازی آن به عقدهای ملی تبدیل شده بود.
وی بیان کرد: عراق ساختمانهای خرمشهر را تخریب و به جای آن دژ ساخته بود. کارشناسان روس، دژ خرمشهر را دژی تسخیرناپذیر عنوان کردند و صدام شرط بست که اگر ایرانیها خرمشهر را بگیرند من کلید بصره را هم به آنها میدهم.
رئیس پژوهشکده دفاع مقدس گفت: اولین یگانهایی که به عقبه ارتش عراق نفوذ کردند، تیپ رسول (ص) به فرماندهی شهید احمد متوسلیان و تیپ ۲۱ همزه سیدالشهداء بودند. در این عملیات ۱۹ هزار بعثی در خرمشهر تسلیم شدند و صدام ۳۰۰ نفر را اعدام کرد.
وی تصریح کرد: صدام امرای ارتش را جمع کرد و سخنرانی مفصلی داشت با این مضمون که ایرانیها از شرق دجله وارد شدند و از روی استخوانهای شما عبور کردند اگر به خود نیایید ایرانیها در کوچه پس کوچههای عراق هم شما را تعقیب خواهند کرد.
انتهای پیام