به گزارش ایسنا ، زهرا ارشادی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره حمایت از غیرنظامیان در مخاصمات مسلحانه، امنیت غذایی و حفاظت از خدمات اساسی برای غیرنظامیان افزود: بر اساس حقوق بین الملل بشردوستانه، همه طرفهای درگیری موظفند اطمینان حاصل کنند که غیرنظامیان به کالاها و خدمات ضروری از جمله غذا و مراقبتهای پزشکی دسترسی دارند.
وی گفت: علیرغم تعهدات مندرج در حقوق بینالملل بشردوستانه، گزارش اخیر دبیرکل (S/۲۰۲۳/۳۴۵) بر اثرات پایدار و مخرب درگیریهای مسلحانه بر امنیت غذایی تاکید میکند که منجر به ادامه گرسنگی در بسیاری از مناطق میشود. این آمار نگران کننده بر نیاز فوری به تلاشهای هماهنگ برای رسیدگی به تأثیر درگیریهای مسلحانه بر امنیت غذایی و حفاظت از جمعیت غیرنظامی تاکید میکند.
وی افزود: در منطقه خاورمیانه تروریسم، اشغالگری، اقدامات یکجانبه غیرقانونی و حضور نیروهای خارجی غیرقانونی همچنان به تخریب زیرساختها و کشتن غیرنظامیان منجر شده است.
وی گفت: در اراضی اشغالی فلسطین، رژیم اسرائیل به اقدامات ظالمانه، توسعه طلبانه و آپارتاید خود ادامه میدهد و به طور سیستماتیک حقوق بشر فلسطینیها را نقض میکند. گزارش سازمان ملل تاکید میکند که سال گذشته شاهد بیشترین تعداد تلفات غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری از سال ۲۰۰۵ بوده است. علاوه بر این، وضعیت غزه عمیقاً نگران کننده است. غزه عملاً به بزرگترین زندان جهان تبدیل شده است. تخریب زیرساختهای حیاتی وضعیت انسانی وخیم را تشدید میکند و مردم غزه را در وضعیت آسیبپذیری شدید قرار داده است.
سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: در سوریه، ادامه تحریمهای یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا و همچنین غارت منابع طبیعی سوریه توسط نیروهای خارجی غیرقانونی، تأثیر منفی بر وضعیت انسانی در سوریه داشته و چالشهای پیش روی مردم سوریه را تشدید کرده و توانایی دولت سوریه را در ارائه خدمات ضروری به مردم سوریه کاهش داده است.
وی گفت: علاوه بر این، رژیم صهیونیستی به تجاوزات و حملات تروریستی خود علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، با مصونیت کامل و بدون هرگونه پیامد یا عواقبی از سوی جامعه بین المللی ادامه میدهد.
وی افزود: ایران این جنایات شنیع را که زیرساختهای غیرنظامی را هدف قرار داده و قوانین بشردوستانه بین المللی و منشور ملل متحد را نقض میکند و تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه است را به شدت محکوم میکند.
ارشادی گفت: در افغانستان، برای اطمینان از دریافت کمکهای مورد نیاز مردم افغانستان، تداوم کمکهای بشردوستانه باید بی طرفانه و بدون قید و شرط صورت گیرد. هرگونه سیاسی کردن کمکهای بشردوستانه تنها میتواند به مردم افغانستان آسیب برساند. به همین ترتیب، داراییهای مسدود شده مردم افغانستان باید به طور کامل و بدون هیچ قید و شرطی بازگردانده شود.
وی افزود: برای حفاظت مؤثر از غیرنظامیان، اولویت دادن به پایان دادن به درگیری و دست یافتن به یک راه حل سیاسی، علاوه بر افزایش عملیات و حمایتهای بشردوستانه، حیاتی است.
معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل گفت: عملیات مؤثر بشردوستانه برای حفاظت از غیرنظامیان متکی به همکاری بین المللی، تأمین مالی مناسب و به موقع و دسترسی به منابع است. متأسفانه اعمال اقدامات قهری یک جانبه (تحریمهای یکجانبه) مانع از تحقق این عناصر میشود. اقدامات قهری اجباری یکجانبه پیامدهای شدیدی، بهویژه بر ناامنی غذایی دارد که بر غیرنظامیان، بهویژه زنان و کودکان تأثیر میگذارد. این اقدامات غیرقانونی همچنین نظامهای مراقبتهای بهداشتی و سازمانهای بشردوستانه را با مشکل مواجه میکند، دسترسی به تجهیزات پزشکی را محدود میکند و مانع ارسال کمکها میشود.
وی افزود: با لغو تحریمهای یکجانبه، جامعه بینالمللی میتواند محیطی را ایجاد کند که پاسخهای انسان دوستانه سریع و مؤثر را ممکن میسازد و تضمین میکند که کمکهای حیاتی بدون تأخیر یا محدودیتهای غیرضروری به افراد نیازمند میرسد.
انتهای پیام