محمدرضا کنعانی امروز سهشنبه ۲ خرداد ماه ۱۴۰۲ در آیین افتتاح اولین همایش ملی پارکهای ملی و مناطق تحت حفاظت که در تالار "شهید باشقره" مرکز بازدیدکنندگان پارک ملی گلستان برگزار شد، اظهار کرد: پارک ملی گلستان با حدود ۹۲ هزار هکتار از سال ۱۳۳۶ به عنوان اولین منطقه حفاظت شده تحت مدیریت سازمان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست در منطقه گلستان ۶۶ سال سابقه دارد، ادامه داد: در سال ۲۰۱۹ میلادی جنگلهای پارک ملی گلستان با نام «جنگلهای هیرکانی» به عنوان میراث طبیعی در سازمان یونسکو ثبت شده که از نظر تنوع زیستی مهمترین منطقه تحت حفاظت کشور است.
مدیرکل محیطزیست گلستان با تأکید بر اینکه پارک ملی گلستان در محدوده جغرافیایی سه استان گلستان، سمنان و خراسان شمالی و ۶ شهرستان قرار دارد، افزود: تعامل، هماهنگی و همدلی مدیریت دست اندرکاران سه استان سبب شده تا دست آوردهای خوبی برای این منطقه کسب شود.
وی ذخیرهگاه فعلی زیست کره پارک ملی گلستان را حدود ۱۶۰ هزار هکتار شامل محدوده گستردهتری از پارک عنوان و خاطرنشان کرد: ۳۵ درصد پستانداران کشور، ۲۷ درصد پرندگان، ۲۳ درصد حشرات، ۱۷ درصد ماهیان، ۱۷ درصد گیاهان، ۱۴ درصد دوزیستان و ۹ درصد خزندگان در این پارک زیست میکنند.
کنعانی گونه قوچ و میش این پارک تا سال ۱۳۹۸ را حدود ۳ هزار و ۴۷ رأس و تا سال ۱۴۰۱ را ۶ هزار و ۵۰۶ رأس برشمرد و اضافه کرد: بر اساس آخرین سرشماری که با مشارکت همه دست اندرکاران در سال جاری محقق شد این رقم به ۸ هزار و ۹۸۴ افزایش یافته که این افزایش را در گونههای کَل، بز، مرال و آهو نیز شاهد هستیم.
وی با تأکید بر اینکه سند مالکیت پارک ملی گلستان به نام سازمان حفاظت محیط زیست است، اضافه کرد: برای حفاظت از پارک خونها ریخته و شهدایی تقدیم شده است که یادشان را گرامی می داریم.
این مقام مسئول جاده میانگذر پارک ملی گلستان را چالشی بسیار مهم دانست و تصریح کرد: این جاده با طول ۵۵ کیلومتر و مساحت ۷۰ هکتار بزرگترین تعرض به این زیستگاه جانوری بوده که از سال ۱۳۸۲ تاکنون بالغ بر ۱۳۱ مورد از حریقهای رخ داده در مساحت ۲ هزار و ۹۵۳ هکتار در محدوده این جاده ثبت شده است.
وی ضرر و خسارت ناشی از وجود این جاده به پارک گلستان را ۵۰۰ میلیارد ریال برشمرد و توضیح داد: مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۸۲ برای جایگزینی این جاده با واریانت شمالی و مصوبه سال ۱۳۸۸ هیئت وزیران برای نصب گاردریل حاشیه و بهسازی با ایجاد روگذر و زیرگذر حیات وحش اتفاق خوبی است که متأسفانه محقق نشده و تعهدات وزارت راه بر زمین مانده است.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان از مطالعه آفات و بیماریهای پارک ملی گلستان خبر داد و گفت: متأسفانه بخش زیادی از پارک ملی گلستان درگیر آفات و بیمارها است و مبارزه با آنها و اقدامات احیایی اعتبارات لازم را میطلبد که باید در اختصاص بودجه مدنظر قرار گیرد.
انتهای پیام