به گزارش ایسنا، سیدی، دبیر کنگره چهاردهمین کنگره پیشگامان پیشرفت در مراسم آغاز به کار این کنگره، گفت: در این رویداد علاوه بر بررسی نقش جوانان در اجراییسازی الگو، از پایاننامههای برتر در زمینه پیشرفت اسلامیایرانی، با هدف ارتقای پژوهشهای نظری و کاربردی در این حوزه تقدیر به عمل میآید.
وی با بیان اینکه تقریباً نیمی از جامعه امروز ایران را جوانان تشکیل میدهند، یادآور شد: جوانان نیروی محرک پیشرفت جوامع هستند و در صورتی که بتوان توجه و توان آنها را به سمتوسوی خاصی هدایت کرد، مقدمات موفقیت، فراهم شده است.
سیدی، ترسیم آینده جوانان در ۵۰ سال آینده را از دیگر مزایای این الگو نامید و خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده است که جوانان، نقش پررنگی در مطالبه اهداف انقلاب اسلامی دارند و رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر این ویژگی تأکید فرمودهاند. در این صورت لازم است الگو مشارکت عموم مردم جامعه، به ویژه جوانان را جلب کرده، در دل آنها امید بیافریند و آنها را برای حرکت به سمت اهداف سند برانگیزد.
دبیر چهاردهمین کنگره پیشگامان پیشرفت تاکید کرد: از نخستین روزهای تأسیس مرکز، به این نقش پررنگ جوانان بویژه دانشجویان توجه شده و با برنامهریزی کنگرهای تحت عنوان پیشگامان پیشرفت، محملی را برای مشارکت جوانان در تدوین، تکمیل و ارتقای سند الگو در زمان تدوین، و امروز، گفتمانسازی و اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در نظر گرفته است.
به گفته وی این کنگره با اهدافی چون "تلاش برای مشارکت حداکثری دانشجویان و جوانان فعال در اندیشهورزی درباره الگوی پیشرفت کشور و فرآیند تدوین و تحقق آن"، "ظرفیتسازی برای مطالبه و اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت توسط نسل آیندهساز جامعه"، "کمک به همگانی کردن و ترویج گفتمان پیشرفت در بین جوانان و دانشجویان" برگزار شده است.
وی فعالسازی ظرفیتهای بالقوه جوانان و دانشجویان کشور و بهکارگیری آن برای تولید آثار علمی و هنری با موضوع پیشرفت، جهتدهی به تولیدات و آثار علمی و هنری دانشجویان و جوانان کشور در زمینه پیشرفت و ارزیابی و ارتقای مداوم آنها و فرهنگسازی و تقویت روحیه خودباوری در بین دانشجویان و نسل جوان کشور را از دیگر اهداف این رویداد فرهنگی عنوان کرد.
وی "نقش جوانان در شکلگیری و تعمیق گفتمان پیشرفت"، "نقش جوانان در مطالبه و هموارسازی مسیر پیشرفت"، "مسئولیت جوانان و نخبگان جوان در تحقق ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی الگو"، "بایستههای تبدیل الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عزم ملی" و "ظرفیتها و چالشهای گفتمانسازی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت" را از جمله محورهای بحث و تبادل نظر در این کنگره ذکر کرد.
سیدی، "مشارکت مردمی و اجماع نخبگانی در اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت"، "تجارب ملی و جهانی در اجرای الگوها و برنامههای توسعه" و در نهایت "آسیبشناسی روند اجرای برنامههای توسعه کشور" را از دیگر محورهای گفتوگو در این کنگره دانست.
دبیر چهاردهمین کنگره پیشگامان پیشرفت به بیان بخشها و برنامههای این کنگره پرداخت و گفت: در ابتدا و نیز انتهای کنگره از سخنان دو تن از دانشوران جوان که در زمینههای فناوری، نوآوری و شرکتهای دانشبنیان فعال هستند، استفاده خواهیم کرد. همچنین دو نشست برای ارائه مقالات درنظر گرفته شده است. این مقالات از میان مقالات متعدد و پس از ارزیابی دقیق آنها برای ارائه شفاهی انتخاب شدهاند.
سیدی، بخش دیگری از این کنگره را مربوط به حلقههای فکری دانست و گفت: این حلقهها به منظور ایجاد و گسترش زمینههای مؤثر جهت حضور پرنشاط و سازنده جوانان و تشکلهای گوناگون دانشجویان و طلاب در عرصه پیشرفت و بهرهگیری از روحیه آرمانخواهی و تحولگرایی آنان در توسعه تفکر و ایجاد و ترویج فضای گفتمانی و تولید علم در حوزههای مرتبط با پیشرفت اسلامی ایرانی تشکیل شده اند.
وی معرفی پایاننامههای برتر در زمینه پیشرفت اسلامی ایرانی را آخرین بخش از کنگره پیشگامان پیشرفت دانست که در روز پنجشنبه در مراسم اختتامیه کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هدایای برگزیدگان تقدیم میشود.
وی هدف از این اقدام را ارتقای پژوهشهای نظری و کاربردی مربوط به پیشرفت اسلامی ایرانی طبق معیارهای علمی و قدردانی از پژوهشگران جوان دانست.
بر اساس این گزارش، در برنامه یک روزه کنگره تعداد ۲۱ مقاله منتخب توسط دانشجویان ارائه شد.
انتهای پیام