راهکار نوآورانه محققان ایرانی برای کاهش ریسک و درد در فرایند آندوسکوپی

گروهی از مهندسان یکی از شرکت‌های فناور پارک فناوری پردیس دستگاه نوینی برای گاز دهی در فرآیند آندوسکوپی ارائه کرده است که به گفته آنها کاربرد این دستگاه موجب کاهش ریسک و پارگی مجاری گوارش خواهد شد.

علی محدث دیلمی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: محصولی که تیم ما ارائه کرده است، سیستم دمنده گاز CO2 است که در انجام فرآیند آندوسکوپی کاربرد دارد.

وی ادامه داد: برای بررسی کلون در آندوسکوپی، پزشک، لوله‌ای را از دهان و یا مقعد به بدن وارد می‌کند تا مجاری گوارش، مری و یا معده و روده را مورد بررسی قرار دهد.

دیلمی خاطر نشان کرد: از آنجایی که سیستم گوارش ما به هم تنیده است و بر روی یکدیگر قرار گرفته‌اند، پزشک برای مشاهده ناحیه مورد نظر باید هوایی را به بدن تزریق کند تا چین و چروک‌های سیستم گوارشی باز شود و از این طریق هم لوله ارسالی به بدن بتواند حرکت کند.

مجری طرح اظهار کرد: محصول تولیدی ما به پزشک پیشنهاد می‌دهد که به جای هوا از گاز CO2 استفاده کند؛ چرا که ضریب جذب این گاز ۱۵۰ برابر بیشتر از هوا است.

مجری طرح، کاهش درد در حین انجام آندوسکوپی و کاهش ریسک آندوسکوپی را از مزایای کاربرد گاز CO2 در آندوسکوپی ذکر کرد و افزود: همچنین کاهش ریسک پارگی مجاری و ورود هوا به ناحیه شکمی از دیگر مزایای این دستگاه به شمار می‌رود.

دیلمی با بیان اینکه این محصول دارای نمونه خارجی است، ادامه داد: در طراحی و ساخت این محصول، مهندسی معکوس شده، ولی در مقایسه با نمونه خارجی، برخی از کاربردها به آن اضافه شده است.

مجری طرح در این باره توضیح داد: از جمله مواردی که به این دستگاه اضافه شده است، مصرف گاز در نمونه‌های خارجی ۳ برابر دستگاه ساخته شده در کشور است و همچنین قیمت نهایی دستگاه ما نیز یک سوم نمونه خارجی است.

دیلمی با تاکید بر اینکه این دستگاه در فاز دریافت مجوزها و تست‌های بالینی قرار دارد، یادآور شد: تیم ما در ساختمان نخبگان پارک فناوری پردیس مستقر است.

به گزارش ایسنا، این طرح با همکاری دکتر زهرا سورانی اجرایی شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402030201009
  • خبرنگار : 30057